szerda, február 1, 2023
Home Iphone Örülhetnek az iPhone-osok: végre maszkban is fel lehet majd oldani a telefont

Örülhetnek az iPhone-osok: végre maszkban is fel lehet majd oldani a telefont

Az iOS 15.4, a legújabb, fejlesztők számára elérhető bétaverzió lehetővé teszi az arcmaszkban, Apple Watch nélküli telefonzárolás feloldását, igaz, egyelőre még csak néhány újabb iPhone-modell esetében.

Amikor az Apple útjára bocsátotta az arcfelismeréses zárolásfeloldásban is részt vevő Face ID-t, még senki sem gondolta volna, hogy egy olyan világ jön majd el, amikor kénytelenek lesznek maszkot hordani az emberek, és így az arcazonosítás is problémás lehet. Vagy le kellett venni a maszkot, vagy vissza kellett térni a kényelmetlenebb PIN-kódos telefonkioldáshoz.

De persze nem azért Apple az Apple, hogy ne próbáljon minél gyorsabban megoldást találni: az iOS 14.5-re történő frissítés után már maszkban is el lehet végeztetni az arcfelismerést, feltéve, hogy az iPhone egy Apple Watch-csal is párosítva van, és az okosóra is besegít az azonosításba. Viszont ez még mindig nem nyújt megoldást azoknak, akiknek nincsen ilyen okosórájuk. Nos, hamarosan egészen egyszerűen, óra nélkül és maszkban is feloldható lesz a telefon, bár egyelőre még csak egyes iPhone modellekről van szó.

A MacRumors értesülése szerint az iOS 15.4, egyelőre fejlesztők számára elérhető bétaverziónál jelent meg egy új funkció, ami megváltoztatja a Face ID-t. A Face ID with a Mask (Face ID maszkkal) új opció lehetővé teszi, hogy az arcazonosító akkor is végezze a dolgát, ha maszkban van a felhasználó. Logikusan a szem körüli részekre fókuszál, ami kényelmes, ellenben azért kevésbé biztonságos. Viszont – eltérően az okosórával kombinált megoldástól – az Apple Payjel is dolgozik, sőt harmadik fél alkalmazásainak a hitelesítésére is bevethető. Az iOS 15.4-et telepítő felhasználóknak újra kell konfigurálniuk a Face ID-t, és el kell dönteniük, hogy engedélyezik-e az iPhone-juk feloldását, ha maszkot viselnek.

© MacRumors

Van azonban egy megkötés: az új funkció csak az iPhone 12-esekkel és az újabb modellekkel kompatibilis. A régebbi telefonoknál még az iOS 15.4-re történő frissítés után sem jelenik meg a Face ID with a Mask beállítási képernyője. Egyelőre nem tudni e korlátozás okát, de az évek során előfordulhattak olyan eltérések a Face ID hardverében, amelyek lehetővé teszik, hogy bizonyos eszközökön működjön, másokon pedig nem. Az is lehetséges, hogy az Apple a jövőbeni bétaverziókban kiterjeszti az új funkciót a régebbi iPhone készülékekre is. Az Apple egyébként fejlesztéseket hajtott végre a Face ID működésén, amennyiben szemüveges használja azt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments