hétfő, augusztus 2, 2021
Home Apple hírek Összehasonlították az Apple-féle AirPods Maxet és a Huawei jóval olcsóbb fejhallgatóját

Összehasonlították az Apple-féle AirPods Maxet és a Huawei jóval olcsóbb fejhallgatóját

A napokban mutatta be az Apple a legújabb vezeték nélküli fejhallgatóját, amelynek az árcédulájára csillagászati összeg került. Az egyik weboldal olcsóbb, de a tulajdonságaiban hasonlóan jó alternatívát keresett.

Egymást érik az Apple-bemutatók ezekben a hónapokban. A legutóbb egy újgenerációs fejhallgatót ismerhetett meg a világ: a vezeték nélküli AirPods Max igazi prémiumkategóriás eszköz, ennek megfelelő árcédulával. Van viszont egy másik hasonló fejhallgató, ami papíron sok szempontból talán még jobb is, mint az Apple újdonsága, viszont sokkal kevesebbe kerül. Ezt a fejhallgatót, a Huawei FreeBuds Studiót hasonlította össze a GizmoChina oldal az AirPods Maxszel.

A FreeBuds Studio a Huawei első prémiumkategóriás fejhallgatója. Októberben jelentették be Európában 299 euróért, ami gyakorlatilag a fele az AirPods Max árának. Nincs olyan színválasztéka, mint az AirPods Maxnek, ráadásul nem is annyira stílusos a megjelenése, azonban a funkcióit tekintve már más a helyzet.

Az Apple fejhallgatója 50 százalékkal nehezebb a Huawei eszközénél – kérdés, ez hosszú távon miként hat a viselőjére. Szerencsére mind az Apple, mind a Huawei eszközében van aktív zajcsökkentés, bár az idézett forrás szerint a kínai cég fejhallgatója ezt magasabb szinten tudja. Ebben az eszközben ugyanis van egy érzékelő, ami a mikrofonnal együttműködve figyeli a környezetet, ahol a felhasználó tartózkodik, és automatikusan ehhez igazítja a zajcsökkentést. A Huawei szerint másodpercenként 100 pásztázást végez.

Az akkumulátor élettartama mindkét fejhallgatón megegyezik bekapcsolt zajszűréssel. Azt nem tudni, hogy az Apple fejhallgatója meddig bírja zajszűrés nélkül, mindenesetre a FreeBuds Studiónál ez plusz négy órányi hallgatási időt jelent. A gyorstöltés viszont mindenképpen a Huawei javára billenti a mérleget. A tízperces gyorstöltés akár 5 órányi hallgatási időt is kínál (illetve 8 órát, ha nincs zajszűrés). Az Apple saját fülhallgatói 1,5 órányi hallgatási időt biztosítanak ötperces töltésnél, de nem valószínű az ötórányi lejátszási idő tízperces töltésnél sem.

Ami a kompatibilitást illeti, a Huawei FreeBuds Studio számos androidos, iOS-es és windowsos eszközzel tud együttműködni, azaz széles körű kompatibilitásról beszélhetünk, Igaz, jegyzi meg a GizmoChina, bizonyos funkciók csak Android rendszeren érhetők el, például az AI Life App, amit a fejhallgató konfigurálásához lehet használni. Vannak olyan funkciók is, amelyek csak az EMUI 11 rendszert futtató eszközökön érhetők el, ami a Huawei saját telefonjait és tabletjeit jelenti. Az AirPods Max viszont csak az Apple termékeivel (iPhone, iPod, Apple Watch vagy Mac) működik.

Amennyiben tételesen is érdekli a két fejhallgató specifikációinak összehasonlítása, kövesse ezt a linket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Kamu, hogy a Tesla-vezér Elon Musk lehetett volna az Apple vezérigazgatója

Érdekes történet látott napvilágot, ugyanis a jövő hónapban jelenik meg a The Wall Street Journal újságírójának egy új könyve, mely a Power Play: Tesla, Elon...

Nem jó az Apple AirTagbe a rosszízű gombelem

Vagy legalábbis a gyártó nem vállal garanciát a megfelelő működésére. Elemeket nyelni potenciálisan életveszélyes móka, a probléma megtörténte esetén a szerencsétlenül jártakat haladéktalanul a sürgősségi...

Recent Comments