Home Iphone Rámértek az új iPhone-ok kameráira, remekelt a legolcsóbb iPhone 13 mini

Rámértek az új iPhone-ok kameráira, remekelt a legolcsóbb iPhone 13 mini

A DxOMark független tesztlabor ezúttal az iPhone 13 mini és az iPhone 13 Pro kamerás képességeire volt kíváncsi. Bár utóbbi kapott több pontot, az Apple fejlesztésének köszönhetően az iPhone 13 mini igen előkelő helyen végzett.

két hete bemutatott új iPhone-ok egyik legnagyobb erősségének a kamerákat tartja az Apple. Hogy ez mennyire van így, arra a független tesztlaborként ismert DxOMark is kíváncsi volt, ezért górcső alá vett két telefont: az iPhone 13 minit és az iPhone 13 Prót.

A legkisebb új iPhone ezúttal ugyanazt a kameraszenzort kapta meg, mint a nagyok, ráadásul a szenzoreltolásos képstabilizátor is található benne. Ezeknek – megfűszerezve a megbízható exponálással, a színhűséggel és a következetesen pontos autofókusszal – is köszönhető, hogy a fotós képességekre 138 pontot kapott a telefon. Mivel az eszközön nincs teleobjektív, így a zoomra csak 55 pont járt, a videós képességekre viszont 117 pontot adtak a tesztelők.

© DxOMark

Ez jó eredménynek számít annak fényében, hogy a tavalyi csúcsmodell, az iPhone 12 Pro Max ugyanerre csak 112 pontot szedett össze.

A különbség az új, A15-ös processzornak is köszönhető, amely a korábbinál sokkal jobb és gyorsabb képfeldolgozást tesz lehetővé.

Az iPhone 13 mini mindezeknek köszönhetően összesen 130 pontot kapott, amivel sikerült megelőznie a fent említett 2020-as csúcsmodellt.

© DxOMark

Az iPhone 13 Pro kamerarendszere összességében hét ponttal lett jobb a 13 mininél, ami azt is jelenti, hogy a DxOMark összesített ranglistáján jelenleg a negyedik helyet foglalja el a készülék. A telefon fotós képességeit 144 pontra értékelte a szervezet, míg a zoom 76, a videós képességek pedig 119 pontos teljesítményre voltak képesek.

© DxOMark

Az idei legolcsóbb és legjobb iPhone-ról készült tesztünket – benne sok saját tesztfotónkkal – itt találja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Egy alkalmazás miatt merülhetnek le gyorsabban az iPhone-ok | 24.hu

Több felhasználó is panaszkodik arra az internetes fórumokon, hogy az iOS 15 telepítése után, illetve egyeseknél az iOS 14.8 alatt is a szokottnál gyorsabban...

Rámértek az új iPhone-ok kameráira, remekelt a legolcsóbb iPhone 13 mini

A DxOMark független tesztlabor ezúttal az iPhone 13 mini és az iPhone 13 Pro kamerás képességeire volt kíváncsi. Bár utóbbi kapott több pontot,...

Veszélyes lehet Visa kártyát Apple Payjel társítani

A Birminghami és a Surrey-i Egyetem kutatói figyelmeztetést adtak ki, miszerint az Apple Pay and Visa együttes használata lehetővé teszi a hackerek számára, hogy...

Igen gyorsan lemerül az iPhone-ja? Esélyes, hogy a Spotify a ludas

Sorra derülnek ki az Apple új mobil operációs rendszerének gyengeségei. Legutóbb például a Spotifynak is meggyűlt vele a baja, de úgy is fogalmazhatnánk,...

Recent Comments