szerda, március 22, 2023
Home Iphone Régebbi iPhone-om van, lassabb lesz, ha telepítem rá az iOS 15-öt?

Régebbi iPhone-om van, lassabb lesz, ha telepítem rá az iOS 15-öt?

Az iAppleBytes YouTube-csatorna kíváncsi volt, hogyan muzsikál az érkező iOS 15 a régebbi iPhone-okon, így egy látványos sebességtesztet végeztek. Röviden a lényeg: szinte alig érzékelni különbséget a jelenlegi legfrissebb és a bétaverziójú rendszerváltozat között.

Egy új iOS-verzió érkezésekor az Apple-ösök általában két táborra szakadnak: az újabb készülékekkel rendelkezők szinte azonnal frissítenek, míg a régi telefonok használói – az esetleges hibáktól és lassulástól tartva – inkább várnak. Ez a most szeptemberben érkező iOS 15-nél sincs másképp, és épp ezért kezdett kísérletezgetésbe egy népszerű YouTube-csatorna: a videós arra volt kíváncsi, mekkora a sebességkülönbség (már ha van ilyen) a jelenlegi legfrissebb, vagyis az iOS 14.7.1 és a még bétaváltozatú, de abból is a legújabb, a 8-cas kiadású iOS 15 között.

A csatorna előbb egy iPhone SE-n nézte meg a két szoftver közti különbséget, majd egy iPhone 6S-en, egy iPhone 7-esen, egy 8-ason, egy XR-en és végezetül egy 11-esen is elvégezte ugyanezt. A vizsgálat a mindennapi használat során jelentkező feladatokra terjedt ki, mint a kamera vagy az üzenetküldő megnyitása, a fotók tallózása, illetve a böngészés. És hogy mennyivel volt lassabb az egyik készülék a másikhoz képest? Nos, lényegében semmivel.

[embedded content]

Még a videó elején tesztelt, 2015-ben megjelent iPhone 6S és a 2016-os SE is elég fürgének tűnt az új szoftverrel – noha előfordult, hogy bizonyos alkalmazások, illetve folyamatok – a térkép és a böngészőbeli lapbetöltés – csak egy pillanattal később futottak le az újabb szoftveren. Ez azonban olyan kevés idő, hogy a normál használat során szinte nem is érzékelhető. Az ennél újabb készülékeknél (így az iPhone 7 és 8-nál) pedig már nem is akadtak számottevő különbségek, a telefonok bírták a gyűrődést.

Ezzel szemben a két éve megjelent iPhone 11-nél mintha gyorsabb lett volna a működés.

Bár a videó alapján a BGR sem tudott egyértelmű választ adni a témában felmerült kérdésre (vagyis, hogy már a megjelenéskor érdemes-e frissíteni), azt azért leszögezték, hogy a felvételen látott rendszerváltozat továbbra is béta, azaz fejlesztés alatt álló kiadás. A felhasználóknak tehát ennek szellemében tanácsos kezelniük a dolgot, arról nem is beszélve, hogy a végső, publikus verzió gyaníthatóan még jobb lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments