csütörtök, január 20, 2022
Home Iphone Rekordárat fizettek a világ első, USB-C-s iPhone-jáért

Rekordárat fizettek a világ első, USB-C-s iPhone-jáért

Ken Pillonel több hónapnyi munkával rakta össze a világ első, működő USB-C-s iPhone-ját, és a jelek szerint kifizetődő volt a munka.

Bő egy hete írtunk először arról, hogy felkerült az eBay-re a világ első, USB-C aljzattal ellátott iPhone-ja, egy iPhone X. A készüléket természetesen nem az Apple készítette el így, a svájci mérnök, Ken Pillonel több hónapnyi munkája volt ebben a projektben.

A telefon ára szinte azonnal meglódult: pillanatok alatt elérte a millió forintos értéket, majd két nap leforgása után már 30 millió forintnál is többet akart érte adni valaki. A készülék végül ennél kevesebbért ment el, de Pillonel így is szép summát tehet zsebre. A szakember 86 001 dollárt, vagyis átszámítva mintegy 27,4 millió dollárt kapott az eszközért.

Az árverés magyar idő szerint november 11-én 17 órakor ért véget, összesen pedig 116 ajánlat érkezett a telefonra.

Pillonel október közepén mutatta meg a világnak a fejlesztését. A készülékben 64 GB tárhely van, az áráért cserébe pedig csak a doboza járt hozzá, más kiegészítők nem.

[embedded content]

Pillonel egyébként a GitHubra is feltette, hogy miként lehet átalakítani egy iPhone-t, hogy USB-C csatlakozója legyen, így aki szeretne ilyesmivel bütykölni, és ért is hozzá, az magának is csinálhat egyet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hamarosan indulhat az 5G-s iPhone SE gyártása

Egy friss szivárgás egész pontos menetrendet vázolt fel a készülék piaci rajtja kapcsán. Hónapok óta özönlenek a pletykák arról, hogy az Apple már az...

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát A Momentum ifjú politikusa...

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és...

Vadonatúj Mac Pro számítógépet dobhat piacra év végén az Apple – Liner.hu

Tavaly ősszel bemutatásra kerültek a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal ellátott csúcslaptopok, idén pedig tovább bővülhet a cupertinóiak...

Recent Comments