szerda, március 22, 2023
Home Iphone Szerencsétlen módon takarította meg az iPhone-ját, azonnal mém lett belőle

Szerencsétlen módon takarította meg az iPhone-ját, azonnal mém lett belőle

Moeka Koizumi japán szinkronszínésznő rajongói még 2021 elején kezdtek el mémet gyártani kedvencük balszerencsés történetéből, a napokban azonban ismét önálló életre kelt a története.

Egy igen különleges történet és mém uralja jelenleg Japánban a tech témájú közbeszédet. Történt ugyanis, hogy Moeka Koizumi, egy japán szinkronszínésznő úgy próbálta meg megtakarítani az iPhone-ját, hogy bevitte azt a zuhanyzóba. Miután minderről írt a Twitteren, a történet önálló életre kelt.

Az egész dolog azzal kezdődött, hogy Koizumi feltette a kérdést a követőinek: mit lehetne kezdeni azzal, hogy az iPhone-ja kamerája rettenetesen homályos képet ad.

A színésznő nem sokkal később elismerte a rajongóinak, hogy korábban tusolással próbálta azt megtakarítani, akik erre azonnal mémgyártásba kezdtek. A dolog érdekessége, hogy mindez még 2021 februárjában történt, ám az elmúlt napokban valamiért ismét szárnyra kapott a történet. Ráadásul nemcsak a távol-keleti országban: világszerte a 13. legfelkapottabb tech témához tartoznak az #iPhoneshower hashtaggel ellátott bejegyzések – írja az Appleinsider.

Ez egyébként olyan mémeket takar, ahol a rajongók a Koizumi által szinkronizált karakterekkel mutatják meg, hogyan történhetett a zuhanyzós eset.

Az iPhone 12- és az iPhone 13-család tagjai egyébként IP68-as besorolást kaptak, ami azt jelenti, hogy ha hat méter mély vízbe esik, akkor nagyjából 30 percig bírja a telefon beázás nélkül. A gyakorlatban viszont láttunk már példát arra, hogy ennél sokkal hosszabb ideig is működőképes maradhat a mobil.

A zuhanyzóba bevinni ugyanakkor egyáltalán nem ajánlott a telefont. A gőz és az apró vízrészecskék ugyanis bejuthatnak a mobilba – például a kamera optikájához –, ami árthat a készüléknek. Az Apple által nyújtott garancia éppen ezért az ilyen meghibásodásra nem terjed ki.

Koizumi esetében is ez történhetett: valószínűleg bepárásodott az optika, emiatt pedig nemcsak a szelfik sikerültek rosszul, de a FaceID is használhtatlanná vált.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

A Kremlben rettegnek attól, hogy az iPhone-okat lehallgatják, mindenkinek le kell selejteznie…

Vlagyimir Putyin újraválasztási kampányában részt vevő Kreml-dolgozóknak tilos lesz iPhone-t használniuk, mert a politikai vezetés attól tart, hogy ezeket a készülékeket lehallgathatják – jelentette...

Recent Comments