kedd, január 25, 2022
Home Iphone Szerencsétlen módon takarította meg az iPhone-ját, azonnal mém lett belőle

Szerencsétlen módon takarította meg az iPhone-ját, azonnal mém lett belőle

Moeka Koizumi japán szinkronszínésznő rajongói még 2021 elején kezdtek el mémet gyártani kedvencük balszerencsés történetéből, a napokban azonban ismét önálló életre kelt a története.

Egy igen különleges történet és mém uralja jelenleg Japánban a tech témájú közbeszédet. Történt ugyanis, hogy Moeka Koizumi, egy japán szinkronszínésznő úgy próbálta meg megtakarítani az iPhone-ját, hogy bevitte azt a zuhanyzóba. Miután minderről írt a Twitteren, a történet önálló életre kelt.

Az egész dolog azzal kezdődött, hogy Koizumi feltette a kérdést a követőinek: mit lehetne kezdeni azzal, hogy az iPhone-ja kamerája rettenetesen homályos képet ad.

A színésznő nem sokkal később elismerte a rajongóinak, hogy korábban tusolással próbálta azt megtakarítani, akik erre azonnal mémgyártásba kezdtek. A dolog érdekessége, hogy mindez még 2021 februárjában történt, ám az elmúlt napokban valamiért ismét szárnyra kapott a történet. Ráadásul nemcsak a távol-keleti országban: világszerte a 13. legfelkapottabb tech témához tartoznak az #iPhoneshower hashtaggel ellátott bejegyzések – írja az Appleinsider.

Ez egyébként olyan mémeket takar, ahol a rajongók a Koizumi által szinkronizált karakterekkel mutatják meg, hogyan történhetett a zuhanyzós eset.

Az iPhone 12- és az iPhone 13-család tagjai egyébként IP68-as besorolást kaptak, ami azt jelenti, hogy ha hat méter mély vízbe esik, akkor nagyjából 30 percig bírja a telefon beázás nélkül. A gyakorlatban viszont láttunk már példát arra, hogy ennél sokkal hosszabb ideig is működőképes maradhat a mobil.

A zuhanyzóba bevinni ugyanakkor egyáltalán nem ajánlott a telefont. A gőz és az apró vízrészecskék ugyanis bejuthatnak a mobilba – például a kamera optikájához –, ami árthat a készüléknek. Az Apple által nyújtott garancia éppen ezért az ilyen meghibásodásra nem terjed ki.

Koizumi esetében is ez történhetett: valószínűleg bepárásodott az optika, emiatt pedig nemcsak a szelfik sikerültek rosszul, de a FaceID is használhtatlanná vált.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Néhány országban be is tilthatják az iPhone-t az Apple és az Ericsson jogi háborúja miatt

Szabadalomsértések sorozatával vádolja egymást az Apple és az Ericsson. A svéd Ericsson még 2012 februárjában szállt ki a Sony Ericssonból, így már 10 éve...

Komoly szoftverhibát észleltek az iPhone 13 kijelzőjén – Liner.hu

Egyre több felhasználó számolt be arról a furcsa jelenségről, mely során készülékeik képernyője egyszerűen rózsaszínűvé változott. Az Apple Discussions Forums és Reddit...

Elindultak a hajlott kor felé az Apple gépei – Napi.hu

Ez nem csak a cég számára volt úttörő termék, de a személyi számítógépek jövőjére is nagy hatással volt - írja a 24.hu. Az...

Romantikusan fagynak le az iPhone-ok

Főleg kínai felhasználók panaszkodnak, de máshonnan is érkeztek jelzések, hogy egyelőre ismeretlen ok miatt az iPhone 13-at használó ügyfelek azt tapasztalják, hogy a kijelző...

Recent Comments