péntek, július 1, 2022
Home Iphone Szerencsétlen módon takarította meg az iPhone-ját, azonnal mém lett belőle

Szerencsétlen módon takarította meg az iPhone-ját, azonnal mém lett belőle

Moeka Koizumi japán szinkronszínésznő rajongói még 2021 elején kezdtek el mémet gyártani kedvencük balszerencsés történetéből, a napokban azonban ismét önálló életre kelt a története.

Egy igen különleges történet és mém uralja jelenleg Japánban a tech témájú közbeszédet. Történt ugyanis, hogy Moeka Koizumi, egy japán szinkronszínésznő úgy próbálta meg megtakarítani az iPhone-ját, hogy bevitte azt a zuhanyzóba. Miután minderről írt a Twitteren, a történet önálló életre kelt.

Az egész dolog azzal kezdődött, hogy Koizumi feltette a kérdést a követőinek: mit lehetne kezdeni azzal, hogy az iPhone-ja kamerája rettenetesen homályos képet ad.

A színésznő nem sokkal később elismerte a rajongóinak, hogy korábban tusolással próbálta azt megtakarítani, akik erre azonnal mémgyártásba kezdtek. A dolog érdekessége, hogy mindez még 2021 februárjában történt, ám az elmúlt napokban valamiért ismét szárnyra kapott a történet. Ráadásul nemcsak a távol-keleti országban: világszerte a 13. legfelkapottabb tech témához tartoznak az #iPhoneshower hashtaggel ellátott bejegyzések – írja az Appleinsider.

Ez egyébként olyan mémeket takar, ahol a rajongók a Koizumi által szinkronizált karakterekkel mutatják meg, hogyan történhetett a zuhanyzós eset.

Az iPhone 12- és az iPhone 13-család tagjai egyébként IP68-as besorolást kaptak, ami azt jelenti, hogy ha hat méter mély vízbe esik, akkor nagyjából 30 percig bírja a telefon beázás nélkül. A gyakorlatban viszont láttunk már példát arra, hogy ennél sokkal hosszabb ideig is működőképes maradhat a mobil.

A zuhanyzóba bevinni ugyanakkor egyáltalán nem ajánlott a telefont. A gőz és az apró vízrészecskék ugyanis bejuthatnak a mobilba – például a kamera optikájához –, ami árthat a készüléknek. Az Apple által nyújtott garancia éppen ezért az ilyen meghibásodásra nem terjed ki.

Koizumi esetében is ez történhetett: valószínűleg bepárásodott az optika, emiatt pedig nemcsak a szelfik sikerültek rosszul, de a FaceID is használhtatlanná vált.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments