hétfő, december 5, 2022
Home Iphone Szerencsétlen módon takarította meg az iPhone-ját, azonnal mém lett belőle

Szerencsétlen módon takarította meg az iPhone-ját, azonnal mém lett belőle

Moeka Koizumi japán szinkronszínésznő rajongói még 2021 elején kezdtek el mémet gyártani kedvencük balszerencsés történetéből, a napokban azonban ismét önálló életre kelt a története.

Egy igen különleges történet és mém uralja jelenleg Japánban a tech témájú közbeszédet. Történt ugyanis, hogy Moeka Koizumi, egy japán szinkronszínésznő úgy próbálta meg megtakarítani az iPhone-ját, hogy bevitte azt a zuhanyzóba. Miután minderről írt a Twitteren, a történet önálló életre kelt.

Az egész dolog azzal kezdődött, hogy Koizumi feltette a kérdést a követőinek: mit lehetne kezdeni azzal, hogy az iPhone-ja kamerája rettenetesen homályos képet ad.

A színésznő nem sokkal később elismerte a rajongóinak, hogy korábban tusolással próbálta azt megtakarítani, akik erre azonnal mémgyártásba kezdtek. A dolog érdekessége, hogy mindez még 2021 februárjában történt, ám az elmúlt napokban valamiért ismét szárnyra kapott a történet. Ráadásul nemcsak a távol-keleti országban: világszerte a 13. legfelkapottabb tech témához tartoznak az #iPhoneshower hashtaggel ellátott bejegyzések – írja az Appleinsider.

Ez egyébként olyan mémeket takar, ahol a rajongók a Koizumi által szinkronizált karakterekkel mutatják meg, hogyan történhetett a zuhanyzós eset.

Az iPhone 12- és az iPhone 13-család tagjai egyébként IP68-as besorolást kaptak, ami azt jelenti, hogy ha hat méter mély vízbe esik, akkor nagyjából 30 percig bírja a telefon beázás nélkül. A gyakorlatban viszont láttunk már példát arra, hogy ennél sokkal hosszabb ideig is működőképes maradhat a mobil.

A zuhanyzóba bevinni ugyanakkor egyáltalán nem ajánlott a telefont. A gőz és az apró vízrészecskék ugyanis bejuthatnak a mobilba – például a kamera optikájához –, ami árthat a készüléknek. Az Apple által nyújtott garancia éppen ezért az ilyen meghibásodásra nem terjed ki.

Koizumi esetében is ez történhetett: valószínűleg bepárásodott az optika, emiatt pedig nemcsak a szelfik sikerültek rosszul, de a FaceID is használhtatlanná vált.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

A Google szerint az 1990-es években ragadt az Apple üzenetküldője

Nem ez az első alkalom, hogy a Google felszólalt az Android felhasználókat kirekesztő iMessage ellen, és most egy újabb alkalmat találtak erre, mégpedig az...

Mégsem realityOS lesz az Apple kiterjesztett valóság rendszerének neve

Az Apple kiterjesztett valóság rendszerének mégsem realityOS lesz a neve, a pletykák szerint xrOS lehet az új rendszer elnevezése.A Bloomberg szerint az Apple kiterjesztett...

Az iOS 16.2-nek ki kell javítania az iPhone 14 Pro mindig bekapcsolt kijelzőjének hibáját

Az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max Van néhány feltűnő szoftvermódosítás, pl Dinamikus sziget Rendszerriasztások és nagyon várt figyelmeztetések megjelenítése állandó kijelző....

Így mentett életet az iPhone 14: megfagyhatott volna az alaszkai autós

Nagyon durva az Apple új fejlesztése, amivel onnan is lehet segítséget hívni, ahol se térerő, se WiFi, se mobilnet. De vajon hogy csinálták?...

Recent Comments