vasárnap, szeptember 19, 2021
Home Iphone Szétszedték az iPhone 12 minit: hogy lett ilyen kicsi egy csúcstelefon? –...

Szétszedték az iPhone 12 minit: hogy lett ilyen kicsi egy csúcstelefon? – íme az eredmény

Az iFixit csapata górcső alá vette, hogy miként is tudta beleszuszakolni az Apple az iPhone 12 specifikációját az iPhone 12 minibe. Emellett pontozták a készülék javíthatóságát is.

Amikor az Apple bemutatta az idei évre szánt iPhone-jait, a legkisebb készüléknél, az iPhone 12 mininél hangsúlyozta, hogy abba az iPhone 12 minden funkciója belekerült, de annál valamivel kisebb eszközről van szó. Az iFixit csapata kíváncsi volt, miként volt képes ugyanazt a konfigurációt beleszuszakolni egy kisebb házba az Apple, ezért szétszedték a minimobilt.

A mobilboncolás szerint az akkumulátor egyértelműen kisebb, mint amit az iPhone 12-be tett az Apple, de ezen nem is nagyon szabad meglepődni. Míg az iPhone 12-ben egy 10,78 Wh egység lapul, addig a minibe egy 8,57 Wh került. Ez ugyanakkor még mindig nagyobb, mint amit az iPhone SE tavasszal kiadott verziójában találni (6,96 Wh).

Persze nem ez az egyetlen különbség a két készülék között. Az iPhone 12 miniben 25 százalékkal kisebb a rezgésekért felelős Taptic Engine annál, mint ami az iPhone 12-ben dolgozik, sőt, a hangszórókat is sikerült kisebbre venni. Az iFixit szerint az egyértelműen látszik, hogy a cupertinói cég minden milliméternyi helyet kihasznált.

A szétszedés kapcsán két érdekességet említ még az iFixit. Egyfelől azt, hogy az amerikai piacra szánt iPhone 12 miniben valóban ott van az extra antenna a készülék oldalán. Másfelől pedig, hogy a kameramodult az előzetes várakozásokhoz képest meglehetősen könnyű kiszedni a telefonból, és a cseréje sem okoz problémát.

Az iFixit végül 6 pontot adott a szerelhetőségre a 10-ből, ahol a 10 a legkönnyebben szerelhető készüléket jelenti. Megjegyzik ugyanakkor, hogy az akkumulátor és a kijelző cseréje is könnyűnek tűnik, igaz, ha az üvegborítású váz megpattan, akkor azt teljes mértékben cserélni kell, vagyis nem árt vigyázni a telefonra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Feleslegessé teheti a lázmérőt az Apple Watch 8

Bár az idei legfrissebb újdonság a hetedik generációs Apple okosóra, már a jövő évi eszközről is érkeznek a hírek. Például, hogy akár testhőmérséklet...

Az Apple ellen indított perben még az is veszített, aki megnyerte

Mindenki veszített abban a perben, amit a legnépszerűbb játékának bevételeit féltő Epic Games indított az Apple ellen. A nyertesek talán a fejleményeket eddig kívülről figyelők, a különféle mobilos alkalmazások fejlesztői...

Mennyire erős az iPhone 13 Pro? Itt vannak a részletes adatok

Újabb, az eddiginél részletesebb teszeterdmény került elő, ami megmutatja, mennyivel több izmot pakoltak az iPhone 13 Próra az elődjéhez képest. Bár az Apple...

Putyinék szóltak, a Google és az Apple eltávolítja az orosz ellenzék applikációját

Oroszország korábban a választásokba beavatkozással vádolta meg a két céget, ha azok hagyják, hogy a bebörtönzött Navalnij alkalmazása letölthető legyen. A Google és...

Recent Comments