szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Szinte hihetetlen: az Apple Watchon is játszható a Prince of Persia

Szinte hihetetlen: az Apple Watchon is játszható a Prince of Persia

Bár az Apple okosóráját valójában nem játékra szánták, azonban egy fejlesztő kitartásának köszönhetően akár ezen az eszközön is elszórakozhatunk egy klasszikus kalandjátékkal, a Prince of Persiával.

Valószínűleg sokaknak ismerős a Prince of Persia játék neve. Jordan Mechner klasszikussá vált kalandjátékát 1989-ben adták ki először Apple II számítógépre. Igazi unikum volt abban az időben az asztali gépeken, amikor még az otthoni konzolok uralták ezt a formátumot. A játék – magyarázza a Gizmodo – hihetetlenül élethű karakteranimációkat is tartalmazott, amelyeket Mechner úgy készített, hogy videóra vette bátyját, amint fut és ugrál, majd az eredményeket gondosan kézzel digitalizálta, hogy gördülékeny játékon belüli mozgásokat hozzon létre.

© Twitter/Oliver Klemenz

A Prince of Persia hihetetlenül népszerűvé vált, és később számos változata látott napvilágot, természetesen egyre jobb grafikával és játékmenettel. Ettől függetlenül az eredeti játék a mai napig módfelett szórakoztató. Így gondolta ezt Oliver Klemenz fejlesztő is, aki szinte egy teljes éven keresztül dolgozott azon, hogy JavaScriptre portolja a játékot, ami így böngészőből is játszható. A böngészőt a princejs.com oldalra kell irányítani, és ezután szinte bármilyen webre csatlakoztatott eszközről játszható. Az Apple Watchokhoz kis útmutatót is ad a fejlesztő a Twitteren:

A karaktert az alapvető érintőképernyő-vezérlők mozgatják a képernyőn, beleértve a képernyőérintéseket az ugrások végrehajtásához. Klemenz szerint „közel eredeti felbontásban” fut a játék, még a legújabb generációs, nagyobb képernyős Apple Watchokon is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments