Home Apple hírek Szó szerint megszakíthatja a rémálmokat egy Apple Watchra készült alkalmazás

Szó szerint megszakíthatja a rémálmokat egy Apple Watchra készült alkalmazás

Egyre több okosóra, sőt fitneszkarkötő is kínál alvásfigyelési funkciókat. Azonban egy, az Apple Watchra készült újdonság jóval tovább megy ezeknél: segít a traumás rémálmokban szenvedőknek a pihentetőbb éjszakai alvásban.

A jelenlegi okosórák és fitneszkarkötők alvásfigyelése kimerül abban, hogy egyfajta összegzést adnak arról, hogyan is töltöttük az alvásra szánt időt, jól avagy kevésbé jól aludtunk. Azonban nem igazán segítenek azoknak, akiket rendszeresen rémálmok gyötörnek, például egy traumatikus esemény után. Éppen erre találták ki a NightWare appot az Apple Watch számára, és az FDA (az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrzési Hivatala) jóváhagyása, illetve a klinikai vizsgálatok után hamarosan szélesebb körben is bemutatkozhat.

Ami megkülönbözteti a NightWare-t a hagyományos alvásfigyelőktől, az az, hogy miként reagál arra, amit rémálomnak tart. Ha a test mozgása és a pulzus azt jelzi, hogy a felhasználó rémálmokkal küszködik, akkor az Apple Watch rezegni fog (először csak alig, majd ha nincs eredmény, akkor növekő erősséggel), és megpróbálja megszakítani az álmot anélkül, hogy felébresztené az alvót.

Ha a rezgésre mégis felébred a felhasználó, akkor az alkalmazás megjegyzi, hogy ilyen erősen legközelebb már nem szabad rezgetnie.

Az alkalmazás egy biztonságos felhőszolgáltatásba küldi el az összegyűjtött adatokat, hogy ha kell, azt elérhessék az egészségügyi szakemberek,.

© NightWare

Azért az eszközhöz jó pár korlátozás is tartozik. Nem szabad például akkor használni, ha valaki a rémálmai mellett alvajáró vagy erőszakossá válik. Nem ajánlott a készülék viselése tévénézés közben sem, illetve olyan tevékenységeknél, amelyek azt jelezhetik az eszköznek, hogy a felhasználónak rémálma van.

Az FDA közleménye egyébként azt is megjegyzi, hogy a NightWare nem önálló és független eszköz, ezért gyógyszeres kezeléssel és terápiával együtt kell használni. Ráadásul nem tölthető le egyszerűen az App Store-ból, hanem receptre lesz hozzá szükség.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Az Apple 2017 óta nem tett ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okba, de ez idén megváltozhat. Ráadásul úgy, ahogy azt a rajongók is évek óta szeretnék. ...

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak

Szögletesebbek lehetnek az idei évben érkező MacBook Prók, de nem ez lesz az egyetlen szembeötlő változás az eszközökön. Már hallani pletykákat, hogy mivel...

Beperelték az Apple-t

A Coalition for Safer Internet nevű nonprofit szervezet beperelte az Apple-t az észak-kaliforniai bíróságon, hogy távolítsa el a Telegram nevű közösségi média-alkalmazást az Apple Store-ból. Mindezt azzal...

Csinosabbá válhatnak az Apple számítógépei

Többek közt búcsúzhat a Touch Bar a laptopokról, megújulhat végre az iMac. A rendre jól értesültnek bizonyuló Ming-chi Kuo piacelemző szerint nem csak a saját...

Recent Comments