Home Apple hírek Szó szerint megszakíthatja a rémálmokat egy Apple Watchra készült alkalmazás

Szó szerint megszakíthatja a rémálmokat egy Apple Watchra készült alkalmazás

Egyre több okosóra, sőt fitneszkarkötő is kínál alvásfigyelési funkciókat. Azonban egy, az Apple Watchra készült újdonság jóval tovább megy ezeknél: segít a traumás rémálmokban szenvedőknek a pihentetőbb éjszakai alvásban.

A jelenlegi okosórák és fitneszkarkötők alvásfigyelése kimerül abban, hogy egyfajta összegzést adnak arról, hogyan is töltöttük az alvásra szánt időt, jól avagy kevésbé jól aludtunk. Azonban nem igazán segítenek azoknak, akiket rendszeresen rémálmok gyötörnek, például egy traumatikus esemény után. Éppen erre találták ki a NightWare appot az Apple Watch számára, és az FDA (az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrzési Hivatala) jóváhagyása, illetve a klinikai vizsgálatok után hamarosan szélesebb körben is bemutatkozhat.

Ami megkülönbözteti a NightWare-t a hagyományos alvásfigyelőktől, az az, hogy miként reagál arra, amit rémálomnak tart. Ha a test mozgása és a pulzus azt jelzi, hogy a felhasználó rémálmokkal küszködik, akkor az Apple Watch rezegni fog (először csak alig, majd ha nincs eredmény, akkor növekő erősséggel), és megpróbálja megszakítani az álmot anélkül, hogy felébresztené az alvót.

Ha a rezgésre mégis felébred a felhasználó, akkor az alkalmazás megjegyzi, hogy ilyen erősen legközelebb már nem szabad rezgetnie.

Az alkalmazás egy biztonságos felhőszolgáltatásba küldi el az összegyűjtött adatokat, hogy ha kell, azt elérhessék az egészségügyi szakemberek,.

© NightWare

Azért az eszközhöz jó pár korlátozás is tartozik. Nem szabad például akkor használni, ha valaki a rémálmai mellett alvajáró vagy erőszakossá válik. Nem ajánlott a készülék viselése tévénézés közben sem, illetve olyan tevékenységeknél, amelyek azt jelezhetik az eszköznek, hogy a felhasználónak rémálma van.

Az FDA közleménye egyébként azt is megjegyzi, hogy a NightWare nem önálló és független eszköz, ezért gyógyszeres kezeléssel és terápiával együtt kell használni. Ráadásul nem tölthető le egyszerűen az App Store-ból, hanem receptre lesz hozzá szükség.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments