Home Apple hírek Szó szerint megszakíthatja a rémálmokat egy Apple Watchra készült alkalmazás

Szó szerint megszakíthatja a rémálmokat egy Apple Watchra készült alkalmazás

Egyre több okosóra, sőt fitneszkarkötő is kínál alvásfigyelési funkciókat. Azonban egy, az Apple Watchra készült újdonság jóval tovább megy ezeknél: segít a traumás rémálmokban szenvedőknek a pihentetőbb éjszakai alvásban.

A jelenlegi okosórák és fitneszkarkötők alvásfigyelése kimerül abban, hogy egyfajta összegzést adnak arról, hogyan is töltöttük az alvásra szánt időt, jól avagy kevésbé jól aludtunk. Azonban nem igazán segítenek azoknak, akiket rendszeresen rémálmok gyötörnek, például egy traumatikus esemény után. Éppen erre találták ki a NightWare appot az Apple Watch számára, és az FDA (az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrzési Hivatala) jóváhagyása, illetve a klinikai vizsgálatok után hamarosan szélesebb körben is bemutatkozhat.

Ami megkülönbözteti a NightWare-t a hagyományos alvásfigyelőktől, az az, hogy miként reagál arra, amit rémálomnak tart. Ha a test mozgása és a pulzus azt jelzi, hogy a felhasználó rémálmokkal küszködik, akkor az Apple Watch rezegni fog (először csak alig, majd ha nincs eredmény, akkor növekő erősséggel), és megpróbálja megszakítani az álmot anélkül, hogy felébresztené az alvót.

Ha a rezgésre mégis felébred a felhasználó, akkor az alkalmazás megjegyzi, hogy ilyen erősen legközelebb már nem szabad rezgetnie.

Az alkalmazás egy biztonságos felhőszolgáltatásba küldi el az összegyűjtött adatokat, hogy ha kell, azt elérhessék az egészségügyi szakemberek,.

© NightWare

Azért az eszközhöz jó pár korlátozás is tartozik. Nem szabad például akkor használni, ha valaki a rémálmai mellett alvajáró vagy erőszakossá válik. Nem ajánlott a készülék viselése tévénézés közben sem, illetve olyan tevékenységeknél, amelyek azt jelezhetik az eszköznek, hogy a felhasználónak rémálma van.

Az FDA közleménye egyébként azt is megjegyzi, hogy a NightWare nem önálló és független eszköz, ezért gyógyszeres kezeléssel és terápiával együtt kell használni. Ráadásul nem tölthető le egyszerűen az App Store-ból, hanem receptre lesz hozzá szükség.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Megerősítették: ezek az iPhone-ok mehetnek a kukába, nincs több frissítés – Pénzcentrum

2021. szeptember 24. 16:49 Megérkezett a legújabb iPhone-frissítés, a felhasználók már hozzáférnek az iOS 15-höz. Kiderült többek között az is, hogy...

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Sokkolóan amatőr az Apple hibajavítása

Abszurd okból továbbra is támadható távolról a macOS. Kellemetlen biztonsági hibára derült nemrég fény az Apple számítógépes operációs rendszerében, támadók .inetloc kiterjesztésű állományok megnyittatásával kódfuttatást...

Recent Comments