szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Tényleg ütősebb lett az Intel processzora az Apple M1 Maxnál, de van...

Tényleg ütősebb lett az Intel processzora az Apple M1 Maxnál, de van egy hátránya is

A legfrissebb benchmark-teszt adatai szerint az MSI új, játékosoknak szánt laptopjába szerelt Core i9-es processzor gyorsabb, mint a MacBook Próban található M1 Max.

Az Apple még 2021 őszén mutatta be a két új processzorát, az M1 Prót és az M1 Maxet, az Intel azonban nem sokáig hagyta szó nélkül a cupertinói cég újdonságát. Néhány nappal a bemutató után már arról lehetett hallani, hogy a gyártó új, 12. generációs Core i9-es egysége lekörözné az M1 Maxet, most pedig úgy tűnik, nem a levegőbe beszélt az Intel.

A Macworld beszámolója szerint a Geekbench 5 korai benchmark-eredménye azt mutatja, hogy a Core i9-12900HK processzorral szerelt új MSI-laptop, a GE76 Raider a többmagos feladatok elvégzésére 12 707 pontot kapott, míg a 16 colos MacBook Pro az M1 Max lapkával ugyanezen a teszten 12 244 pontot szedett össze. Ez azt jelenti, hogy ebben a konkrét összehasonlításban 4 százalékkal lett jobb az Intel lapkája, mint az Apple fejlesztése.

A PCWorld ugyanakkor emlékeztet: az energiahatékonyság tekintetében még mindig nem lehet utolérni az Apple-t. A Cinebench R23 benchmark-teszt szerint az Intel Core i9-es chip 100-140W teljesítménnyel dolgozott, míg az M1 Max körülbelül 40W-on duruzsolt.

A lap szerint emiatt az MSI laptopja 16 órányi offline videózást tesz lehetővé, míg az Apple MacBook Prójával 21 órányi videózásra van lehetőség. És persze az sem mindegy, hogy előbbi készülék egy játékosoknak szánt laptop, így jóval nagyobb és nehezebb, mint az Apple csúcsgépe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments