csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek Tényleg ütősebb lett az Intel processzora az Apple M1 Maxnál, de van...

Tényleg ütősebb lett az Intel processzora az Apple M1 Maxnál, de van egy hátránya is

A legfrissebb benchmark-teszt adatai szerint az MSI új, játékosoknak szánt laptopjába szerelt Core i9-es processzor gyorsabb, mint a MacBook Próban található M1 Max.

Az Apple még 2021 őszén mutatta be a két új processzorát, az M1 Prót és az M1 Maxet, az Intel azonban nem sokáig hagyta szó nélkül a cupertinói cég újdonságát. Néhány nappal a bemutató után már arról lehetett hallani, hogy a gyártó új, 12. generációs Core i9-es egysége lekörözné az M1 Maxet, most pedig úgy tűnik, nem a levegőbe beszélt az Intel.

A Macworld beszámolója szerint a Geekbench 5 korai benchmark-eredménye azt mutatja, hogy a Core i9-12900HK processzorral szerelt új MSI-laptop, a GE76 Raider a többmagos feladatok elvégzésére 12 707 pontot kapott, míg a 16 colos MacBook Pro az M1 Max lapkával ugyanezen a teszten 12 244 pontot szedett össze. Ez azt jelenti, hogy ebben a konkrét összehasonlításban 4 százalékkal lett jobb az Intel lapkája, mint az Apple fejlesztése.

A PCWorld ugyanakkor emlékeztet: az energiahatékonyság tekintetében még mindig nem lehet utolérni az Apple-t. A Cinebench R23 benchmark-teszt szerint az Intel Core i9-es chip 100-140W teljesítménnyel dolgozott, míg az M1 Max körülbelül 40W-on duruzsolt.

A lap szerint emiatt az MSI laptopja 16 órányi offline videózást tesz lehetővé, míg az Apple MacBook Prójával 21 órányi videózásra van lehetőség. És persze az sem mindegy, hogy előbbi készülék egy játékosoknak szánt laptop, így jóval nagyobb és nehezebb, mint az Apple csúcsgépe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments