szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Több millió eurós büntetést kapott az Apple | 24.hu

Több millió eurós büntetést kapott az Apple | 24.hu

Hatósági nyomásra az Apple nemrég bejelentette, hogy a társkereső alkalmazásokat fejlesztő hollandok szabadon használhatnak alternatív fizetési rendszereket is, miután a Holland Fogyasztói és Piacügyi Hatóság (ACM) úgy rendelkezett, hogy az Apple-nek engedélyeznie kell az App Store-on kívüli megoldásokat, úgy, hogy akár a bevétel teljes egésze a fejlesztőnél maradjon.

A hatóság sajtóközleményt adott ki arról, hogy az Apple bár ebbe beleegyezett, azóta sem tett érdemi lépést az ügyben. Továbbá a cupertinói cég közleménye is homályos volt és nem tartalmazott túl sok részletet: mindössze annyit kötöttek ki, hogy speciális jogosultságot kapnak a külsős fizetési rendszereket használni kívánó fejlesztők, de továbbra is jutalékot számítanak fel a vásárlásokért.

Az ACM legfrissebb közleménye szerint az Apple intézkedése nem kielégítő, így ötmillió eurós (kb. 1,8 milliárd forint) pénzbírságot szabott ki a cupertinóiakra – számolt be róla a 9to5mac. A gyakorlatban nem vált elérhetővé a holland fejlesztők számára az alternatív fizetési rendszerek használata, szimplán csak jelezhetik, hogy érdeklődnek a jövőbeli új jogosultságok iránt. De a hatóság szerint már magával a bejelentéssel is probléma van, és az Apple már számos akadályt emelt a társkeresőappok szolgáltatói elé, hogy megakadályozza a külsős rendszerek használatát.

Ha az Apple nem tesz eleget a hatóság kéréseinek, akár hetente kell ötmillió eurós bírságot fizetnie, legfeljebb 50 millió euróig. A cég szerint egyébként figyelembe kéne venni, hogy egy ekkora vállalatnál nem megy egyik pillanatról a másikra az ilyen nagyobb léptékű módosítások bevezetése.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments