vasárnap, február 5, 2023
Home Apple hírek Több orosz bank ügyfelei sem használhatják tovább a Google Payt és az...

Több orosz bank ügyfelei sem használhatják tovább a Google Payt és az Apple Payt

Az Oroszorság ellen hozott pénzügyi szankiók több orosz bank ügyfeleinél a Google és az Apple digitális pénztárcáját is érintik.

Háború Ukrajnában

„Különleges katonai művelet” végrehajtását rendelte el a kelet-ukrajnai Donyec-medencében Vlagyimir Putyin orosz államfő. Az orosz hadsereg minden oldalról támadást indított, Ukrajnában pánikhangulat alakult ki. Tudósítóink a helyszínről számolnak be a helyzetről.

Az elmúlt napokban számos komoly gazdasági szankcióval sújtották Oroszországot az Ukrajna ellen indított háború miatt. A Business Insider beszámolója szerint ezek egyik következményét most az oroszok közvetlenül is érezhetik a bőrükön.

A lap azt írja, több orosz bank ügyfelei számára is elérhetetlenné vált a lehetőség, hogy Apple Payen vagy Google Payen keresztül használják a bankkártyájukat. Az orosz központi bank közleménye szerint többek között a VTB Group, a Sovcombank, a Novikombank, a Promsvyazbank, valamint az Otkritie FC Bank ügyfeleit érinti a korlátozás.

Az MNB két bankszünnapot rendelt el a magyar Sberbanknál

Fegyvereket küld az EU Ukrajnába – jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. Közleményében egy sor új büntetőintézkedést jelentett be Oroszország és Fehéroroszország ellen. Az unió 450 millió eurót szán az Ukrajnának ígért fegyverekre.

A The Verge szerint bár a bankkártyák Oroszországon belül továbbra is használhatók, azok az országhatáron kívül már nem működnek, illetve online sem lehet fizetni velük azon országok üzleteiben, amelyek szankciókkal sújtották Oroszországot.

A lap emlékeztet: az Európai Unió az orosz bankrendszer 70 százalékát célzó szankciókat hozott. Az Egyesült Államok a két legnagyobb orosz pénzintézet, a Sberbank és a VTB Bank kapcsán döntöt szankciókról, míg az Egyesült Királyság öt orosz bankkal szemben intézkedett.

Ha kíváncsi a fejleményekre, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Mire jó egy okosotthon és hogyan alakítsuk ki a rendszert a lakásunkban?

Az okosotthon már közel sem az a futurisztikus koncepció, ami pár évtizede még csak a távoli jövő különlegességének ígérkezett, hanem bárki által elérhető, hétköznapi...

Recent Comments