Home Apple hírek Tőlem lopta az ügyes billentyűzetét az Apple – pert indít egy fejlesztő

Tőlem lopta az ügyes billentyűzetét az Apple – pert indít egy fejlesztő

Egy görög fejlesztő azt állítja, nem az Apple saját kútfőjéből pattant ki az Apple Watch Series 7-tel bemutatott csúsztatható billentyűzet alkalmazás.

Komoly vádakat fogalmazott meg az Apple-lel szemben Kosta Eleftheriou görög fejlesztő, és az igazáért bírósághoz fordul. Állítja, hogy az Apple Watch Series 7 mellett nemrégiben bemutatott csúsztatható billentyűzet alkalmazás ötletét valójában tőle „vette kölcsön” az Apple.

Már 2018-ban elkészítette iPhone-ra a FlickType nevű alkalmazást, majd 2019 elején Apple Watchra is. Külön be is mutatta az Apple-nek, felhívva a figyelmet arra, mennyire könnyű az appal a szövegbevitel. Szinte biztos volt benne, hogy üzletet kötnek majd, ehelyett eltávolították az alkalmazást az App Store-ból, arra hivatkozva, hogy ellenkezik a szabályokkal, miután „egy Apple Watch billentyűzetről van szó”.

A dolog pikantériája, hogy 2019-ben nem távolították el az összes Apple Watch billentyűzet alkalmazást, és a fejlesztő szerint azért tették ki az ő appját, hogy azután meríthessenek belőle. Az Apple egy évvel később elismerte, hogy tévedett, visszakerült az app az alkalmazás-áruházba, az Apple szavaival élve: „gyorsan”. A fejlesztő ezt viszont kétségbe vonta, hivatkozva a hosszas fellebbezési időre.

A visszakerült alkalmazás egyetlen hónap alatt 130 ezer dollár bevételt termelt. Ez is bizonyítja – Eleftheriou szerint – hogy kifejezett anyagi kár érte őt az alatt az egy esztendő alatt, amíg hadakozott az Apple-lel. Azóta már több ilyen app is bekerült a boltba, ráadásul mivel az újgenerációs okosórán már tartozékról van szó, várható, hogy visszaesik a letöltési kedv is.

Azért nem kell nagyon félteni a fejlesztőt, akinek a FlickType inkább csak amolyan hobbi volt, korábban ugyanis eladta, nem kevés pénzért, Fleksy nevű vállalatának csapatát a Pinterestnek.

Ettől függetlenül most bírósághoz fordul, állítva, jogtalanul távolította el anno az Apple az alkalmazását, és lemásolta azt az új okosóránál. A döntéshez mérlegelni kell majd a hasonlóságokat és a különbségeket, jócskán lehet mindkettőből az appban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Lehet, hogy nem lesz több zsebbarát iPhone

Akárcsak tavaly, idén is megjelent egy „mini” változat az aktuális iPhone-ok között. Azonban könnyen lehet, hogy ez az utolsó ilyen év. Szeptember közepén...

Halott cég támadt az Apple-Google duóra

A felperes betiltatná például az iPhone és az iPad egyesült államokbeli forgalmazását. Újabb szabadalomsértési pert kapott a nyakába az Apple és a Google, most épp...

Tőlem lopta az ügyes billentyűzetét az Apple – pert indít egy fejlesztő

Egy görög fejlesztő azt állítja, nem az Apple saját kútfőjéből pattant ki az Apple Watch Series 7-tel bemutatott csúsztatható billentyűzet alkalmazás. Komoly vádakat...

Kiderült, hogy hiába tiltja le az iPhone-ján a követést, sok app akkor is figyelni fogja

Hiába tiltja le a felhasználó egy appnál a követési funkciót, némely alkalmazás továbbra is kémkedik utána. Több népszerű iOS-es alkalmazást is megvizsgáltak ebből...

Recent Comments