Home Apple hírek Toyota az Apple-nek: Az autógyártásban 40 évig kell kiszolgálni a vevőket

Toyota az Apple-nek: Az autógyártásban 40 évig kell kiszolgálni a vevőket

Akio Toyoda a japán cég vezetője szerint autókat készíteni nem csak technológiai kérdés.

A Toyota vezetőjét a The Wall Street Journal idézte egy Japánban tartott konferencia nyomán, ahol a világ legnagyobb gépkocsigyártója vezetője úgy nyilatkozott az Apple lehetséges színrelépéséről, hogy üdvözli a céget, de az iPhone gyártójának készen kell állnia arra, hogy évtizedekre kötelezi el magát a vásárlói felé.

„Bárki képes autót gyártani, ha megvannak hozzá a technikai feltételei, de ha ezt megteszi, jó, ha arra is felkészül, hogy 40 éven át kezelje a vevői igényeit és megküzdjön  változatos kihívásokkal.”

© Wikipedia

Akio Toyoda annak kapcsán beszélt a csütörtöki konferencián az Apple-ről, hogy az elmúlt időszakban ismét felmerült, hogy a cupertinói techcég autógyártásba fogna. Az Apple hivatalosan erről eddig nem nyilatkozott, ám a The Wall Street Journal is többször írt arról, hogy lehetséges partnereket keres terveinek megvalósításához. A legkomolyabban a Kia került szóba, akivel 2024-től 100 ezer járművet gyártanának partnerségben dél-koreaiak amerikai gyárában, majd az éves kapacitást akár 400 ezer járműre bővítenék hosszabb távon.

A Toyota elnöke kijelentette, hogy semmi probléma azzal, ha az Apple is kocsikat akar gyártani. A technológiai cégek belépése erre a piacra egyfelől mutatja az iparág életképességét, másfelől szélesíti a vásárlók lehetőségeit. Ugyanakkor úgy véli, mindez csak akkor működhet tisztességesen, ha az új belépők is elfogadják, hogy ez hosszú távú elkötelezettséget jelent.

Az Apple járműveinek lényege a hírek szerint egy újfajta felépítésű akkumulátor-egység lenne, amellyel radikálisan csökkenthető ennek az egységnek a gyártási költsége, egyben a technológia révén növelhetik a járművek hatótávját. Az autóiparba beszállni és kiépíteni az ellátási láncokat még az Apple végtelennek tűnő erőforrásával is hatalmas feladat. A Teslának is 17 évig tartott, míg új szereplőként fenntartható üzletmenetre tudtak állni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

27,5 millió forintért kelt el a világ első USB-C iPhone-ja

2021.11.15. 05:38 Valaki nyolcvanhatezer-egy amerikai dollárt, magyar valutára átszámolva 27 millió 527...

Elkelt az USB-C-s iPhone! – Telefonguru hír

2021.11.15| GsmArena116 licit utána közel 30 millió forintért cserélt gazdát az első USB-C-s iPhone! Egy dán fejlesztőnek sikerült egy működő USB-C...

Hajmeresztő összegért vették meg az egyedi iPhone-t | 24.hu

Több mint 86 ezer dolláros (kb. 27,5 millió forint) áron kelt el az eBayen egy egyedi, átalakított iPhone – írja a CNet. Ken Pillonel,...

Az Apple fizethet a megalázó bánásmód miatt – Napi.hu

Az Apple kiskereskedelmi dolgozói 2013-ban nyújtották be a csoportos keresetet a technológia óriás ellen mert a napi távozás előtt átvizsgálásnak kellett alávetniük magukat,...

Recent Comments