Home Iphone Tűzálló az iPhone 13 Pro Max kijelzője, és megkarcolni is nehezen lehet

Tűzálló az iPhone 13 Pro Max kijelzője, és megkarcolni is nehezen lehet

A Jerry Rig Everything nevű YouTube-csatorna videósa, Zack Nelson ezúttal az Apple legerősebb telefonját vette kezelésbe, hogy kiderüljön, mennyire strapabíró a készülék.

A Jerry Rig Everything nevű YouTube-csatorna videósa nemrég az Apple legerősebb telefonját, az iPhone 13 Pro Maxot vette kezelésbe. Elsőként a kijelzőt vizsgálta meg, hogy megnézze, mennyire karcolódik az egység.

Bár az eredmény ugyanaz lett, mint például a Galaxy S21 Ultra esetében – az első karcok a 10-es Mohs-féle keménységi skála 6-os szintjénél jelentek meg, a 7-es értéknél pedig mélyebbek lettek –, Nelson tapasztalata szerint a 6-os szinten a karcok sokkal kevésbé voltak mélyek, mint amit más telefonoknál tapasztalt. Ez azt jelenti: ha kevéssel is, de előzi a képernyő strapabírósága a konkurenciát.

Mivel az iPhone 13 Pro Max váza fémből készült, Nelson arra is kíváncsi volt, mennyire karcolódik a telefon oldala. Mint kiderült, ez az anyag a Mohs-skálán ötös erősségű, ami az alumíniumhoz képest (3-as) keményebb ötvözetet jelent.

A váz mellett a ki-bekapcsoló gomb, a hangerő-szabályozó gombok, valamint a SIM-kártya tartójának fedele is fém.

[embedded content]

Az Apple a telefon specifikációjánál azt is leírta, hogy a kamerákat zafírkristályos objektívvédő védi a sérülésektől. Nelson szerint azonban azt nem említette meg a cupertinói cég, hogy ez nem tiszta zafírt jelent. Ezt a teszt is bebizonyította, a protektor ugyanis a Mohs-féle skála 6-os szintjénél kezdett el karcolódni, holott a valódi zafír esetében csak a 8-as szintén kezd el meglátszódni a sérülés.

Ami viszont egészen meglepő: az iPhone 13 Pro Max kijelzője képes volt ellenállni a nyílt lángnak. A videós hosszú időn át próbálta megégetni a panelt egy öngyújtóval, ám az nemcsak, hogy nem ment tönkre, de gyakorlatilag nyoma sem maradt az égetésnek. Persze ahogy a videós is megjegyzi: otthon azért senki ne próbálja ki, hogy az ő telefonja valóban kiállja-e ezt a próbát.

Végül a hajlítástesztet is elvégezte Nelson: bár lehetett némi gyanús ropogást hallani, amikor a telefon hátuljának feszült neki, gyakorlatilag semmilyen károsodást nem szenvedett a készülék.

Összességében úgy tűnik, az Apple egy igen masszív telefont rakott össze. Abban csak reménykedhetünk, hogy az olcsóbb iPhone 13 mini is hasonlóan bírja a gyűrődést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

A globális chiphiány kevésbé érinti az iPhone-t, mint az iparág többi részét

A gyártók chipkészletei már minimálisra apadtak, és sok gyártó azt nyilatkozta, hogy a második negyedévben a megrendelt alkatrészek mindössze 80 százalékát kapták meg. A...

Tűzálló az iPhone 13 Pro Max kijelzője, és megkarcolni is nehezen lehet

A Jerry Rig Everything nevű YouTube-csatorna videósa, Zack Nelson ezúttal az Apple legerősebb telefonját vette kezelésbe, hogy kiderüljön, mennyire strapabíró a készülék. A...

Apple iPhone 13 – hízott, de jól áll neki!

Hirdetés Bevezető, külső, kijelzőMai tesztünk nem lesz annyira hosszú és bőséges, mint a tegnap megjelent iPhone 13 Mini elemzés, lévén...

Mit csinálnak régi telefonjaikkal az androidosok? És mit az iPhone-osok?

Egy amerikai felmérés azt firtatta, mi történik a régebbi, esetleg már megunt okostelefonokkal. Úgy tűnik, az androidosok jobban ragaszkodnak régebbi telefonjukhoz. A CIRP...

Recent Comments