szombat, január 22, 2022
Home Iphone Új alkalmazást fejleszt a Google, könnyebb lesz iPhone-ról Androidra váltani

Új alkalmazást fejleszt a Google, könnyebb lesz iPhone-ról Androidra váltani

A Google már javában dolgozik a Switch to Android nevű alkalmazáson, hogy segítsen azoknak, akik iOS-ről Androidra váltanának.

Úgy tűnik, a Google nagyon szeretné megkönnyíteni azon iPhone-t használók dolgát, akik androidosra cserélnék a telefonjukat. A 9to5Google egy olyan újdonságot szúrt ki a mobilos operációs rendszer legújabb verziójában, ami arra utal, a Google az iPhone-okra telepíthető, az átköltözést egyszerűvé tevő alkalmazás elkészítésén dolgozik.

A lap szerint a Google jelenleg azt teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy a kontaktlistájukat, a naptárbejegyzéseket és a fotókat feltöltsék a Google Drive-ba, majd a váltás után ugyanazzal a fiókkal letöltsék az adatokat az androidos készülékükre.

[Bejött az Apple húzása, sok androidos váltott iPhone-ra]

Ehhez képest a Switch to Android alkalmazás jóval rugalmasabb átvitelt biztosít egyik készülékről a másikra. A beszámoló szerint az alábbi használati utasításra bukkantak a kódban:

  • 1. lépés: Töltsük le a Switch to Android appot az App Store-ból.
  • 2. lépés: Nyissuk meg a hálózati beállításokat.
  • 3. lépés: Válasszuk ki a megfelelő hálózatot, majd adjuk meg az ahhoz tartozó jelszót.

Az alkalmazás ezek után egy kvázi wifi hotspotként működve elvégzi a műveletet. A leírás szerint nemcsak a fentebb említett adatokat, de az SMS-eket és és az alkalmazásokat is átvihetjük majd az androidos készülékre. Ehhez az iTunes-jelszót is meg kell majd adnunk.

A GSMArena megjegyzi, bár az alkalmazások átvitelével kapcsolatban nem sok részletet tudni, de az szinte biztos, hogy a fizetős appok nem kerülnek majd át az androidos telefonra, azokat újra meg kell majd venni a Play áruházban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Az iPhone volt a legkelendőbb mobil 2021 végén

Az Apple okostelefonja lett 2021 negyedik negyedévének legnépszerűbb okostelefonja, de közel a konkurencia. Az ünnepi szezon megy a legerősebben általában az Apple-nél,...

Őrzi elsőségét az Apple

A tavalyi negyedik negyedévben is az Apple vált a globális okostelefon-piac vezető gyártójává, megismételve ezzel az egy évvel korábbi sikert – derül ki a...

Ismét az Apple adta el a legtöbb telefont

Az almás cég az év legforgalmasabb időszakában fordította meg a mérkőzést. A tavalyi év egyik nagy kérdése volt, hogy a dinamikus növekedést produkáló Xiaomi...

A holland bíróság beleállt az Apple pénzbeszedésébe

Bár viták és bírósági tárgyalások kereszttüzében áll az App Store, illetve az Apple üzletpolitikája, már vannak országok, ahol a fejlesztőknek nem kell „Apple-adót”...

Recent Comments