kedd, július 5, 2022
Home Iphone Új alkalmazást fejleszt a Google, könnyebb lesz iPhone-ról Androidra váltani

Új alkalmazást fejleszt a Google, könnyebb lesz iPhone-ról Androidra váltani

A Google már javában dolgozik a Switch to Android nevű alkalmazáson, hogy segítsen azoknak, akik iOS-ről Androidra váltanának.

Úgy tűnik, a Google nagyon szeretné megkönnyíteni azon iPhone-t használók dolgát, akik androidosra cserélnék a telefonjukat. A 9to5Google egy olyan újdonságot szúrt ki a mobilos operációs rendszer legújabb verziójában, ami arra utal, a Google az iPhone-okra telepíthető, az átköltözést egyszerűvé tevő alkalmazás elkészítésén dolgozik.

A lap szerint a Google jelenleg azt teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy a kontaktlistájukat, a naptárbejegyzéseket és a fotókat feltöltsék a Google Drive-ba, majd a váltás után ugyanazzal a fiókkal letöltsék az adatokat az androidos készülékükre.

[Bejött az Apple húzása, sok androidos váltott iPhone-ra]

Ehhez képest a Switch to Android alkalmazás jóval rugalmasabb átvitelt biztosít egyik készülékről a másikra. A beszámoló szerint az alábbi használati utasításra bukkantak a kódban:

  • 1. lépés: Töltsük le a Switch to Android appot az App Store-ból.
  • 2. lépés: Nyissuk meg a hálózati beállításokat.
  • 3. lépés: Válasszuk ki a megfelelő hálózatot, majd adjuk meg az ahhoz tartozó jelszót.

Az alkalmazás ezek után egy kvázi wifi hotspotként működve elvégzi a műveletet. A leírás szerint nemcsak a fentebb említett adatokat, de az SMS-eket és és az alkalmazásokat is átvihetjük majd az androidos készülékre. Ehhez az iTunes-jelszót is meg kell majd adnunk.

A GSMArena megjegyzi, bár az alkalmazások átvitelével kapcsolatban nem sok részletet tudni, de az szinte biztos, hogy a fizetős appok nem kerülnek majd át az androidos telefonra, azokat újra meg kell majd venni a Play áruházban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments