Home Iphone Új alkalmazást fejleszt a Google, könnyebb lesz iPhone-ról Androidra váltani

Új alkalmazást fejleszt a Google, könnyebb lesz iPhone-ról Androidra váltani

A Google már javában dolgozik a Switch to Android nevű alkalmazáson, hogy segítsen azoknak, akik iOS-ről Androidra váltanának.

Úgy tűnik, a Google nagyon szeretné megkönnyíteni azon iPhone-t használók dolgát, akik androidosra cserélnék a telefonjukat. A 9to5Google egy olyan újdonságot szúrt ki a mobilos operációs rendszer legújabb verziójában, ami arra utal, a Google az iPhone-okra telepíthető, az átköltözést egyszerűvé tevő alkalmazás elkészítésén dolgozik.

A lap szerint a Google jelenleg azt teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy a kontaktlistájukat, a naptárbejegyzéseket és a fotókat feltöltsék a Google Drive-ba, majd a váltás után ugyanazzal a fiókkal letöltsék az adatokat az androidos készülékükre.

[Bejött az Apple húzása, sok androidos váltott iPhone-ra]

Ehhez képest a Switch to Android alkalmazás jóval rugalmasabb átvitelt biztosít egyik készülékről a másikra. A beszámoló szerint az alábbi használati utasításra bukkantak a kódban:

  • 1. lépés: Töltsük le a Switch to Android appot az App Store-ból.
  • 2. lépés: Nyissuk meg a hálózati beállításokat.
  • 3. lépés: Válasszuk ki a megfelelő hálózatot, majd adjuk meg az ahhoz tartozó jelszót.

Az alkalmazás ezek után egy kvázi wifi hotspotként működve elvégzi a műveletet. A leírás szerint nemcsak a fentebb említett adatokat, de az SMS-eket és és az alkalmazásokat is átvihetjük majd az androidos készülékre. Ehhez az iTunes-jelszót is meg kell majd adnunk.

A GSMArena megjegyzi, bár az alkalmazások átvitelével kapcsolatban nem sok részletet tudni, de az szinte biztos, hogy a fizetős appok nem kerülnek majd át az androidos telefonra, azokat újra meg kell majd venni a Play áruházban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Recent Comments