vasárnap, február 5, 2023
Home Apple Watch Új funkció kerülhet jövőre az Apple Watch-ba, felismerheti az autóbaleseteket

Új funkció kerülhet jövőre az Apple Watch-ba, felismerheti az autóbaleseteket

A jelek szerint az Apple újfajta módon használná ki az Apple Watch zuhanásérzékelő funkcióját.

Az Apple még 2018-ban mutatta be az Apple Watch negyedik szériájába beépített zuhanásérzékelő funkciót. Az óra követi a viselője gyorsulását, és ha úgy érzékeli, hogy az illető elesett, akkor automatikusan tárcsázza a segélyhívót. A Wall Street Journal úgy tudja, a cég most egy hasonló funkció bevezetésén gondolkodik.

A lap birtokába jutott dokumentumok szerint az Apple azon dolgozik, hogy érzékelje, ha az Apple Watch viselője autóbalesetet szenved. A dolog legnehezebb része egyértelműen az ütközés detektálása. Hogy ez pontos legyen, az Apple az elmúlt évben állítólag anonim módon gyűjtött adatokat a felhasználók órái által detektált esetekről.

Ennek köszönhetően 10 millió feltételezett balesetet észleltek, amiből 50 ezer ilyen eseményt sikerült párosítani a segélyhívóra indított hívásokkal. Ha segítséget kellett hívni, akkor az óra által észlelt hirtelen gyorsulás minden bizonnyal baleset volt.

Az Apple megoldása azért is lenne hasznos, mert egy autóbaleset esetében talán még fontosabb, hogy az óra tudja, hogy baj történt, és elindítsa a segélyhívást.

A Google néhány évvel ezelőtt hasonló megoldást épített be a Pixel telefonokba. Az a gyakorlatban a Personal Safety nevű alkalmazást használta, ami figyelembe vette az illető tartózkodási helyét, a mozgásérzékelők és a mikrofonok által gyűjtött adatokat, és ezek összesítéséből próbálta eldönteni, hogy baleset történt-e.

A Wall Street Journal szerint az Apple azt tervezi, hogy a balesetérzékelő funkciót beépíti a 2022-ben érkező Apple Watch-ba, így az már ezzel együtt kerül majd piacra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Kétségbeesetten keresi a gazdáját 150 milliárd dollár

A bulinak vége, a kijózanodás is megvolt, a másnaposságon is túl vagyunk. Na és most hogyan tovább? – ezzel a mérsékelten költői képpel festették...

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Recent Comments