szerda, július 6, 2022
Home Apple Watch Új funkció kerülhet jövőre az Apple Watch-ba, felismerheti az autóbaleseteket

Új funkció kerülhet jövőre az Apple Watch-ba, felismerheti az autóbaleseteket

A jelek szerint az Apple újfajta módon használná ki az Apple Watch zuhanásérzékelő funkcióját.

Az Apple még 2018-ban mutatta be az Apple Watch negyedik szériájába beépített zuhanásérzékelő funkciót. Az óra követi a viselője gyorsulását, és ha úgy érzékeli, hogy az illető elesett, akkor automatikusan tárcsázza a segélyhívót. A Wall Street Journal úgy tudja, a cég most egy hasonló funkció bevezetésén gondolkodik.

A lap birtokába jutott dokumentumok szerint az Apple azon dolgozik, hogy érzékelje, ha az Apple Watch viselője autóbalesetet szenved. A dolog legnehezebb része egyértelműen az ütközés detektálása. Hogy ez pontos legyen, az Apple az elmúlt évben állítólag anonim módon gyűjtött adatokat a felhasználók órái által detektált esetekről.

Ennek köszönhetően 10 millió feltételezett balesetet észleltek, amiből 50 ezer ilyen eseményt sikerült párosítani a segélyhívóra indított hívásokkal. Ha segítséget kellett hívni, akkor az óra által észlelt hirtelen gyorsulás minden bizonnyal baleset volt.

Az Apple megoldása azért is lenne hasznos, mert egy autóbaleset esetében talán még fontosabb, hogy az óra tudja, hogy baj történt, és elindítsa a segélyhívást.

A Google néhány évvel ezelőtt hasonló megoldást épített be a Pixel telefonokba. Az a gyakorlatban a Personal Safety nevű alkalmazást használta, ami figyelembe vette az illető tartózkodási helyét, a mozgásérzékelők és a mikrofonok által gyűjtött adatokat, és ezek összesítéséből próbálta eldönteni, hogy baleset történt-e.

A Wall Street Journal szerint az Apple azt tervezi, hogy a balesetérzékelő funkciót beépíti a 2022-ben érkező Apple Watch-ba, így az már ezzel együtt kerül majd piacra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments