szombat, január 22, 2022
Home Iphone Új hírek jöttek az iPhone 13-ról, három változás is várható

Új hírek jöttek az iPhone 13-ról, három változás is várható

Az őszi bemutató közeledtével egyre több információ érkezik az Apple következő okostelefonjáról, az iPhone 13-ról. Itt egy újabb adag pletyka.

A szlovák Svetapple és az Innocent osztotta meg azokat a képeket, melyek állításuk szerint az iPhone 13 lehetséges specifikációiba engednek betekintést. A képek egyikén az érzékelőknek meghagyott részt (vagyis a notchot) látni, a másikon a készülék hátulján elhelyezkedő kameraszigetet.

A lap ezen információk alapján úgy véli, hogy az iPhone 13 előlapján a szenzorsziget mintegy 23 százalékkal lesz kisebb, mint a tavaly bemutatott, 12 széria esetében. Eltűnni tehát nem fog, ami azt sejteti, hogy az Apple egyelőre nem szándékozik a kijelző alá pakolni a fontos elemeket, azok továbbra is a panel tetején lévő kivágásban maradnak. Ez utóbbi viszont látványosan összébb megy.

© Svetapple/Innocent

A szivárgás másik érdekessége a bemutatásra váró mobil hátulján keresendő, egész pontosan a kameránál: a szlovák lap a hozzájuk került adatok alapján azt írta, hogy a lencséket körülvevő „dudor” nagyobb lesz, melynek oka, hogy a lencséket szélesebbre csinálta az Apple. Emiatt a telefon vastagabb lesz, mint az előző modell, igaz, nem sokkal: a növekedés állítólag 0,1 millimétert jelent.

© Svetapple/Innocent

A lap végezetül az oldalsó gombokat emeli ki, melyek a befutott (és hitelesnek látszó) tervrajz alapján kissé lejjebb helyezkedik el. Jelentős dizájnváltás tehát nem igazán várható, de a cég azért gondoskodott róla, hogy ezek a készülékek is elkülönüljenek az előző évi modellektől.

Az új iPhone-ok bemutatója (merthogy most is több készülék várható, szám szerint négy) szeptember közepén várható. A tavalyi esemény a koronavírus-járvány miatt némileg későbbre, októberre csúszott, de az amerikai gyártó egyelőre nem küldött jelzést befektetőknek arról, hogy most is ilyesmire kellene számítani. Vagyis: a telefonok valószínűleg a szokásos menetrendnek megfelelően érkeznek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Az iPhone volt a legkelendőbb mobil 2021 végén

Az Apple okostelefonja lett 2021 negyedik negyedévének legnépszerűbb okostelefonja, de közel a konkurencia. Az ünnepi szezon megy a legerősebben általában az Apple-nél,...

Őrzi elsőségét az Apple

A tavalyi negyedik negyedévben is az Apple vált a globális okostelefon-piac vezető gyártójává, megismételve ezzel az egy évvel korábbi sikert – derül ki a...

Ismét az Apple adta el a legtöbb telefont

Az almás cég az év legforgalmasabb időszakában fordította meg a mérkőzést. A tavalyi év egyik nagy kérdése volt, hogy a dinamikus növekedést produkáló Xiaomi...

A holland bíróság beleállt az Apple pénzbeszedésébe

Bár viták és bírósági tárgyalások kereszttüzében áll az App Store, illetve az Apple üzletpolitikája, már vannak országok, ahol a fejlesztőknek nem kell „Apple-adót”...

Recent Comments