vasárnap, március 26, 2023
Home Iphone Új hírek jöttek az iPhone 13-ról, három változás is várható

Új hírek jöttek az iPhone 13-ról, három változás is várható

Az őszi bemutató közeledtével egyre több információ érkezik az Apple következő okostelefonjáról, az iPhone 13-ról. Itt egy újabb adag pletyka.

A szlovák Svetapple és az Innocent osztotta meg azokat a képeket, melyek állításuk szerint az iPhone 13 lehetséges specifikációiba engednek betekintést. A képek egyikén az érzékelőknek meghagyott részt (vagyis a notchot) látni, a másikon a készülék hátulján elhelyezkedő kameraszigetet.

A lap ezen információk alapján úgy véli, hogy az iPhone 13 előlapján a szenzorsziget mintegy 23 százalékkal lesz kisebb, mint a tavaly bemutatott, 12 széria esetében. Eltűnni tehát nem fog, ami azt sejteti, hogy az Apple egyelőre nem szándékozik a kijelző alá pakolni a fontos elemeket, azok továbbra is a panel tetején lévő kivágásban maradnak. Ez utóbbi viszont látványosan összébb megy.

© Svetapple/Innocent

A szivárgás másik érdekessége a bemutatásra váró mobil hátulján keresendő, egész pontosan a kameránál: a szlovák lap a hozzájuk került adatok alapján azt írta, hogy a lencséket körülvevő „dudor” nagyobb lesz, melynek oka, hogy a lencséket szélesebbre csinálta az Apple. Emiatt a telefon vastagabb lesz, mint az előző modell, igaz, nem sokkal: a növekedés állítólag 0,1 millimétert jelent.

© Svetapple/Innocent

A lap végezetül az oldalsó gombokat emeli ki, melyek a befutott (és hitelesnek látszó) tervrajz alapján kissé lejjebb helyezkedik el. Jelentős dizájnváltás tehát nem igazán várható, de a cég azért gondoskodott róla, hogy ezek a készülékek is elkülönüljenek az előző évi modellektől.

Az új iPhone-ok bemutatója (merthogy most is több készülék várható, szám szerint négy) szeptember közepén várható. A tavalyi esemény a koronavírus-járvány miatt némileg későbbre, októberre csúszott, de az amerikai gyártó egyelőre nem küldött jelzést befektetőknek arról, hogy most is ilyesmire kellene számítani. Vagyis: a telefonok valószínűleg a szokásos menetrendnek megfelelően érkeznek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Új U2-lemez, új U2-film – de lehet, hogy már csak a nosztalgia…

Az énekes, Bono tavaly megjelent vastag életrajzi kötete után most egy grandiózus önfeldolgozás-lemezzel és egy nagyszabású filmmel jelentkezett...

Ismét új TV-csatornán kereshetik a magyarok is a világ legmenőbb focibajnokságát

Sokak szerint a legjobb, de kétségkívül a legtöbb pénzt megmozgató labdarúgó bajnokság a Premier League. Az angol pontvadászat már hosszú évek óta kisajátította a...

5 ok, amiért utálni lehet az Apple-t

Mindig lehet egy-egy vállalatot szeretni vagy gyűlölni, lássuk ezúttal, miért nem szeretjük az Apple-t. ]]>  Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! A...

Címlapunkon: Progress Software – Megbízhatóság hálózatintelligenciával

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. március 22-én megjelent lapszámának online változata. ...

Recent Comments