kedd, július 5, 2022
Home Iphone Új hírek jöttek az iPhone 13-ról, három változás is várható

Új hírek jöttek az iPhone 13-ról, három változás is várható

Az őszi bemutató közeledtével egyre több információ érkezik az Apple következő okostelefonjáról, az iPhone 13-ról. Itt egy újabb adag pletyka.

A szlovák Svetapple és az Innocent osztotta meg azokat a képeket, melyek állításuk szerint az iPhone 13 lehetséges specifikációiba engednek betekintést. A képek egyikén az érzékelőknek meghagyott részt (vagyis a notchot) látni, a másikon a készülék hátulján elhelyezkedő kameraszigetet.

A lap ezen információk alapján úgy véli, hogy az iPhone 13 előlapján a szenzorsziget mintegy 23 százalékkal lesz kisebb, mint a tavaly bemutatott, 12 széria esetében. Eltűnni tehát nem fog, ami azt sejteti, hogy az Apple egyelőre nem szándékozik a kijelző alá pakolni a fontos elemeket, azok továbbra is a panel tetején lévő kivágásban maradnak. Ez utóbbi viszont látványosan összébb megy.

© Svetapple/Innocent

A szivárgás másik érdekessége a bemutatásra váró mobil hátulján keresendő, egész pontosan a kameránál: a szlovák lap a hozzájuk került adatok alapján azt írta, hogy a lencséket körülvevő „dudor” nagyobb lesz, melynek oka, hogy a lencséket szélesebbre csinálta az Apple. Emiatt a telefon vastagabb lesz, mint az előző modell, igaz, nem sokkal: a növekedés állítólag 0,1 millimétert jelent.

© Svetapple/Innocent

A lap végezetül az oldalsó gombokat emeli ki, melyek a befutott (és hitelesnek látszó) tervrajz alapján kissé lejjebb helyezkedik el. Jelentős dizájnváltás tehát nem igazán várható, de a cég azért gondoskodott róla, hogy ezek a készülékek is elkülönüljenek az előző évi modellektől.

Az új iPhone-ok bemutatója (merthogy most is több készülék várható, szám szerint négy) szeptember közepén várható. A tavalyi esemény a koronavírus-járvány miatt némileg későbbre, októberre csúszott, de az amerikai gyártó egyelőre nem küldött jelzést befektetőknek arról, hogy most is ilyesmire kellene számítani. Vagyis: a telefonok valószínűleg a szokásos menetrendnek megfelelően érkeznek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments