Home Apple Watch Újabb életmentő funkciót kaphat az Apple Watch

Újabb életmentő funkciót kaphat az Apple Watch

Ha hihetünk az Apple Watch fejlesztéseit ismerő névtelen forrásoknak, a jövőben a véroxigénszint mérésére is képes lehet majd a kütyü. Feltéve, hogy a fejlesztés tényleg révbe ér.

Az elmúlt időszakban több olyan esetről is lehetett már hallani, amikor egy Apple Watch mentette meg a viselője életét, vagy tárt fel egy komoly egészségügyi problémát. Legutóbb egy tinédzser fiúnál jelzett be a készülék, de már egy magyar felhasználó is állítja, hogy megmentette az életét a kütyü.

A látottakkal valószínűleg az Apple-nél is elégedettek, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne akarnák tovább okosítani az eszközt. Nemrég már lehetett arról pletykát hallani, hogy a cég azt szeretné, ha a pitvarfibrillációra utaló első, apró jeleket is képes lenne érzékelni az óra, most pedig egy újabb ötletről szivárogtak ki információk.

Az orvoslásban jelenleg a pulzoximéter méri a betegek véroxigénszintjét. Ez egy fényforrás és egy érzékelő segítségével figyeli, mennyire nyelik el a fényt az ujj sejtjei, ebből lehet ugyanis kiszámolni azt, hogy mennyi oxigént vesznek fel.

A 9to5Mac névtelen források alapján azt írja, Cupertinóban most azon dolgoznak, hogy az Apple Watch képes legyen megmérni a viselője véroxigénszintjét. Ha ez egy bizonyos szint alá esne, ugyanúgy riasztást kapna, mint most a szokatlan pulzus esetében.

Mindez igen hasznos lenne, a vér alacsony oxigénszintje ugyanis minden esetben valamilyen problémára utal: lehet szó csupán enyhe kimerültségről, de akár egy súlyos megbetegedésről is.

Azt nem tudni, hogy ez egy új érzékelő beépítését jelenti-e, vagy csupán egy szoftveres frissítésre van-e szükség, de az biztos, hogy üzletileg az előbbivel járna jobban az Apple.

Hogy valóban belekerül-e az újdonság a következő generációk valamelyikébe, egyelőre nem tudni. Az eddigi eredményeket látva viszont valószínűleg volna rá igény.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments