szerda, július 6, 2022
Home Macbook Újratervezték a MacBook Airt, minden eddiginél ütősebb az Apple legnépszerűbb laptopja

Újratervezték a MacBook Airt, minden eddiginél ütősebb az Apple legnépszerűbb laptopja

Nemcsak házon belül, hanem a piacon is a MacBook Air a legnépszerűbb notebooktípus – állítja az Apple, amely hétfő este bejelentette: a minden konkurenst kenterbe verő saját chipje, az új M2 elsőként az új MacBook Airben lesz elérhető.

Akármilyen népszerű is az Apple MacBook Airje, az Asus ZenBook-sorozatának tagjai már évek óta rávernek a képernyő körüli keret vékonyságával. Ezen a téren faragott most le hátrányából az Apple, így a kezdetek óta 13,3 hüvelykes képátlóval szállított Air idei modellje már egy 13,6 hüvelykes (2560×1664 pixel felbontású) kijelzővel érkezik – anélkül, hogy emiatt nagyobb lenne a készüléktest.

A megújult, kissé négyzetesebb külsőt kapott, mindössze 11,3 mm vékony gép lelke egy nyolcmagos M2 chip, amely akár 10 magos grafikusvezérlővel és 24 GB RAM memóriával is társítható, de az alapmodell azért persze szerényebb specifikációval rendelkezik: 8 GPU-magot és 8 GB RAM-ot kínál.

Az Apple M2 chip sajátja az alacsony fogyasztás. Az új MacBook Airnél ez akár 18 órányi üzemidőben ölt majd testet. Mivel az Apple azon kevés gyártók közé tartozik, melyek nemhogy nem lódítanak az üzemidőről, hanem rendszerint alul is becsülik azt, így nincs okunk kételkedni abban: egy töltéssel 16-18 órányi normál használat benne van a pakliban.

A megfáradt akku végre ismét MagSafe csatlakozóval tölthető. Aki nem emlékezne rá, ennek előnye a biztonsága: ha véletlenül megbotlunk a vezetékben, a mágneses töltőfej egyszerűen leesik a laptopról, nem rántja magával a földre a gépet.

Emellett két USB-C (Thunderbolt) csatlakozó is kerül a gépre, melynek FaceTime kamerája 1080p-s, hangszóróból négy került belőle, a bekapcsolásra szolgáló gomb pedig ezúttal is ujjlenyomat-érzékelős.

Az új MacBook Airt júliustól két alapkonfigurációban árulja majd az Apple. Az alapmodell 8 grafikai maggal, 8 GB RAM memóriával és 256 GB tárhellyel van szerelve, és 600 ezer forintot kér el érte a vállalat. (Ez százezerrel több, mint amennyiért két éve az M1-es modell piacra került.) Aki 10 magos GPU-t és 512 GB-os SSD-t szeretne, annak 750 ezer forintot kell majd kifizetnie.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments