hétfő, január 17, 2022
Home Apple hírek Valami furát vettek észre az Apple YouTube-videójában

Valami furát vettek észre az Apple YouTube-videójában

A szemfüles felhasználóknak feltűnt valami abban a YouTube-videóben, ami az Apple fejlesztői konferenciájának bevezető előadásáról készült. Van, aki úgy véli, csak véletlen szivárogtatásról lehet szó.

A YouTube-on is figyelemmel lehetett kísérni az Apple idei – egyébként online keretek között tartott – fejlesztői konferenciáját (WWDC 2021), pontosabban annak legizgalmasabb részét, a bejelentéseket tartalmazó „keynote-ot”. Van, aki szerint az Apple a streamlés során véletlenül kiszivárogtatta az Apple Silicon M1 lapka és a MacBook pro frissítésének tervét.

A videó metaadataiban ugyanis címkék vannak, amelyek láthatók az oldal forrásában, vagy akár az oldalon, ha olyan kiterjesztést használ valaki (például Social Blade), amelyik megjeleníti a címkéket. A két megemlített címke pedig az „m1x MacBook Pro” és az „m1x” volt.

Valamilyen hibáról lenne szó? A ZDNet szerint ez nem valószínű, ugyanis akkor már azonnal szerkesztették (eltűntették) volna ezeket a címkéket. De akkor mi lehet a háttérben? A weboldal egyből kétféle magyarázattal is szolgál.

Az egyik szerint a videó keresési címkéinek előállításakor az említett „m1x MacBook Pro” és az „m1x” népszerű keresési kifejezések voltak, így magas pontszámot kaptak. A keresési adatok arra utalnak, hogy egyúttal kapcsolódtak is az eseményhez. A másik lehetőség, hogy az Apple trollkodik kicsit a tech-sajtóban, tudván, az esemény minden egyes képpontját megvizsgálják. A mostani pedig egyike lehet azoknak a módszereknek, amelyek arra késztetik az embereket, hogy a WWDC után is sokat beszéljenek keynote-ról és az Apple-ről.

A cikkíró számára ugyan vonzóbb ez az utóbbi magyarázat, azonban valószínűbbnek tartja a másikat: a címkéket automatikusan generálták a YouTube optimalizálási szolgáltatásának ajánlásai alapján, és senki sem vette a fáradságot, hogy átnézze ezeket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Ismét perlik az Apple-t, ezúttal egy töltési probléma miatt

Talán nem túlzunk azzal a kijelentéssel, hogy a tech iparból a legtöbbször az Apple-lel kapcsolatban kapja fel a sajtó, ha közük van valamilyen bírósági...

Az iPad Air is frissül az új iPhone SE mellett

Mindenki úgy kalkulál, hogy az Apple a tavasszal esedékes bemutatóján a friss iPhone SE-t fogja fókuszba helyezni. Ezzel kapcsolatban azt várja a szakma, hogy...

Átalakul a céges laptopok piaca: egyre több a MacBook az irodákban

A cikk megjelenését az iSTYLE támogatta. Amikor egy vállalat informatikai beruházást hajt végre, több szempontot is mérlegelnie kell, például az alkalmazottak és a...

Borsos áron jöhet az Apple kevert valóságos kütyüje | 24.hu

Egy ideje már lehet róla hallani, hogy az Apple headsetet fejleszt, ami a cég első kevertvalóság-eszköze lesz. A belsős forrásokkal ellátott Mark Gurman, a...

Recent Comments