szombat, augusztus 13, 2022
Home Apple hírek Valami furát vettek észre az Apple YouTube-videójában

Valami furát vettek észre az Apple YouTube-videójában

A szemfüles felhasználóknak feltűnt valami abban a YouTube-videóben, ami az Apple fejlesztői konferenciájának bevezető előadásáról készült. Van, aki úgy véli, csak véletlen szivárogtatásról lehet szó.

A YouTube-on is figyelemmel lehetett kísérni az Apple idei – egyébként online keretek között tartott – fejlesztői konferenciáját (WWDC 2021), pontosabban annak legizgalmasabb részét, a bejelentéseket tartalmazó „keynote-ot”. Van, aki szerint az Apple a streamlés során véletlenül kiszivárogtatta az Apple Silicon M1 lapka és a MacBook pro frissítésének tervét.

A videó metaadataiban ugyanis címkék vannak, amelyek láthatók az oldal forrásában, vagy akár az oldalon, ha olyan kiterjesztést használ valaki (például Social Blade), amelyik megjeleníti a címkéket. A két megemlített címke pedig az „m1x MacBook Pro” és az „m1x” volt.

Valamilyen hibáról lenne szó? A ZDNet szerint ez nem valószínű, ugyanis akkor már azonnal szerkesztették (eltűntették) volna ezeket a címkéket. De akkor mi lehet a háttérben? A weboldal egyből kétféle magyarázattal is szolgál.

Az egyik szerint a videó keresési címkéinek előállításakor az említett „m1x MacBook Pro” és az „m1x” népszerű keresési kifejezések voltak, így magas pontszámot kaptak. A keresési adatok arra utalnak, hogy egyúttal kapcsolódtak is az eseményhez. A másik lehetőség, hogy az Apple trollkodik kicsit a tech-sajtóban, tudván, az esemény minden egyes képpontját megvizsgálják. A mostani pedig egyike lehet azoknak a módszereknek, amelyek arra késztetik az embereket, hogy a WWDC után is sokat beszéljenek keynote-ról és az Apple-ről.

A cikkíró számára ugyan vonzóbb ez az utóbbi magyarázat, azonban valószínűbbnek tartja a másikat: a címkéket automatikusan generálták a YouTube optimalizálási szolgáltatásának ajánlásai alapján, és senki sem vette a fáradságot, hogy átnézze ezeket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments