szerda, július 28, 2021
Home Apple hírek Valami furát vettek észre az Apple YouTube-videójában

Valami furát vettek észre az Apple YouTube-videójában

A szemfüles felhasználóknak feltűnt valami abban a YouTube-videóben, ami az Apple fejlesztői konferenciájának bevezető előadásáról készült. Van, aki úgy véli, csak véletlen szivárogtatásról lehet szó.

A YouTube-on is figyelemmel lehetett kísérni az Apple idei – egyébként online keretek között tartott – fejlesztői konferenciáját (WWDC 2021), pontosabban annak legizgalmasabb részét, a bejelentéseket tartalmazó „keynote-ot”. Van, aki szerint az Apple a streamlés során véletlenül kiszivárogtatta az Apple Silicon M1 lapka és a MacBook pro frissítésének tervét.

A videó metaadataiban ugyanis címkék vannak, amelyek láthatók az oldal forrásában, vagy akár az oldalon, ha olyan kiterjesztést használ valaki (például Social Blade), amelyik megjeleníti a címkéket. A két megemlített címke pedig az „m1x MacBook Pro” és az „m1x” volt.

Valamilyen hibáról lenne szó? A ZDNet szerint ez nem valószínű, ugyanis akkor már azonnal szerkesztették (eltűntették) volna ezeket a címkéket. De akkor mi lehet a háttérben? A weboldal egyből kétféle magyarázattal is szolgál.

Az egyik szerint a videó keresési címkéinek előállításakor az említett „m1x MacBook Pro” és az „m1x” népszerű keresési kifejezések voltak, így magas pontszámot kaptak. A keresési adatok arra utalnak, hogy egyúttal kapcsolódtak is az eseményhez. A másik lehetőség, hogy az Apple trollkodik kicsit a tech-sajtóban, tudván, az esemény minden egyes képpontját megvizsgálják. A mostani pedig egyike lehet azoknak a módszereknek, amelyek arra késztetik az embereket, hogy a WWDC után is sokat beszéljenek keynote-ról és az Apple-ről.

A cikkíró számára ugyan vonzóbb ez az utóbbi magyarázat, azonban valószínűbbnek tartja a másikat: a címkéket automatikusan generálták a YouTube optimalizálási szolgáltatásának ajánlásai alapján, és senki sem vette a fáradságot, hogy átnézze ezeket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Mindegy, hogy iPhone vagy óra, minden meglódult az Apple-nél

A legérdekesebb szám 21,74 milliárd dollár az Apple magyar idő szerint kedd éjjel kiadott, idei második negyedévre vonatkozó jelentésében. Ez nem a bevétel...

Sügérre ment, de iPhone-ot fogott egy amerikai horgász, majd Facebookon kikereste a tulajt

Jason Robinson véletlenül bukkant a tóba ejtett telefonra, amely egy képet is rejtett. Ez alapján azonosította be a tulajdonost, aki így visszakapta a...

Évek óta várt funkciót kaphat az új iPhone – mutatjuk | nuus.hu

Minden jel arra mutat, hogy az Apple idén ősszel érkező iPhone-jai Always –On Displayt is kapnak. Több szivárogtató is állítja már ezt. A cég...

Magyar fotós nyerte az idei iPhone Photography Awards-ot – Pixinfo.com

Idén is meghirdették a Nemzetközi iPhone Fotográfiai Díjat, amelyre – nevéből láthatóan – csak iPhone okostelefonnal készült képekkel lehetett nevezni. A zsűri döntése alapján...

Recent Comments