Home Apple hírek Valami teljesen újba fog az Apple fő beszállítója

Valami teljesen újba fog az Apple fő beszállítója

A Foxconn Technology, a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai összeszerelője, egyben az Apple termékek fő összeszerelő cége közölte, hogy egy másik tajvani hardvercéggel összefogva az elektromos járműgyártás piacára lép, miután ebben az iparágban a globális piac növekedése várható.

Tajvan leggazdagabb embere, Terry Gou milliárdos által alapított összeszerelő cég a múlt héten jelentette be, hogy „stratégiai szövetséget” kötött a Yageo Grouppal. A szövetségben felhasználják a Yageo több éves tapasztalatát az elektromos alkatrészek kereskedelme terén, valamint az 5G technológiával és a félvezető csomagolással kapcsolatos know-how-ját – áll a közleményben.

A globális elektromosautó-piac 18,4 százalékos összetett éves növekedési ütemben bővül 2020 és 2025 között – prognosztizálja a Kenneth Research piackutató cég.

A Foxconn az elmúlt évtizedben megpróbálta csökkenteni a szerződéses gyártástól való függőségét, tekintettel a kínai munkavállalók egyre növekvő versenyére és a globális szórakoztatóelektronikai ipar lassuló növekedésére. Az idei, orvosi felszerelések gyártása felé tett elmozdulás is része ennek az új irányvonalnak.

A Foxconn elnöke, Young Liu januárban jelentette be, hogy két éven belül közös vállalkozást indítanak a Fiat Chrysler Automobiles-szal az elektromos autók gyártására. Egy hónappal később a Foxconn közölte, hogy közös vállalkozást hoz létre a Yulon Motorrral, Tajvan egyik legnagyobb autógyártójával is, az elektromos járművek fejlesztése érdekében.

A Foxconn valószínűleg mindkét vállalkozásnál az alkatrészek összeszerelésében szerzett tapasztalatait hasznosítaná.  

A Foxconn sencseni gyára – az elektromos termékeket összeszerelő tajvani cég már több autóipari szereplővel is együttműködik az elektromosautó-piacon, a mostani együttműködés bejelentése a Yageoval már a harmadik ilyenForrás: XINHUA via AFP/Xinhua News Agency/Mao Siqian

“A Foxconn okostelefonok összeszerelése utáni haszonkulcsa nem magas, ezért olyasmit szeretnének csinálni, amely nagyobb hozzáadott értéket képvisel, és az elektromos járművek természetszerűleg közéjük tartoznak” – mondja Liang Kuo-yuan, a tajpeji Polaris Research Institute elemző cég elnöke.

A Foxconn nettó nyeresége mintegy 22,9 milliárd tajvani új dollár (242 milliárd forint) volt a második negyedévben, ami 34 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A cég teljes bevétele elérte az 1130 milliárd tajvani új dollárt (11.944 milliárd forintot) ugyanebben a negyedévben, de Liu arra figyelmeztetett, hogy a szeptember végével zárult negyedév értékesítési számai visszaeshetnek, mivel az Apple késlelteti az új iPhone modellek bevezetését.

A Yageo és a Foxconn együttműködésétől mindkét fél a nemzetközi versenyképesség és a termékminőség növekedését várja. A szövetség emellett minden vállalatnak segíteni kíván a digitális egészségügy és a robotika fejlesztése terén.

Forrás: Forbes.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments