Home Apple hírek Valami teljesen újba fog az Apple fő beszállítója

Valami teljesen újba fog az Apple fő beszállítója

A Foxconn Technology, a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai összeszerelője, egyben az Apple termékek fő összeszerelő cége közölte, hogy egy másik tajvani hardvercéggel összefogva az elektromos járműgyártás piacára lép, miután ebben az iparágban a globális piac növekedése várható.

Tajvan leggazdagabb embere, Terry Gou milliárdos által alapított összeszerelő cég a múlt héten jelentette be, hogy „stratégiai szövetséget” kötött a Yageo Grouppal. A szövetségben felhasználják a Yageo több éves tapasztalatát az elektromos alkatrészek kereskedelme terén, valamint az 5G technológiával és a félvezető csomagolással kapcsolatos know-how-ját – áll a közleményben.

A globális elektromosautó-piac 18,4 százalékos összetett éves növekedési ütemben bővül 2020 és 2025 között – prognosztizálja a Kenneth Research piackutató cég.

A Foxconn az elmúlt évtizedben megpróbálta csökkenteni a szerződéses gyártástól való függőségét, tekintettel a kínai munkavállalók egyre növekvő versenyére és a globális szórakoztatóelektronikai ipar lassuló növekedésére. Az idei, orvosi felszerelések gyártása felé tett elmozdulás is része ennek az új irányvonalnak.

A Foxconn elnöke, Young Liu januárban jelentette be, hogy két éven belül közös vállalkozást indítanak a Fiat Chrysler Automobiles-szal az elektromos autók gyártására. Egy hónappal később a Foxconn közölte, hogy közös vállalkozást hoz létre a Yulon Motorrral, Tajvan egyik legnagyobb autógyártójával is, az elektromos járművek fejlesztése érdekében.

A Foxconn valószínűleg mindkét vállalkozásnál az alkatrészek összeszerelésében szerzett tapasztalatait hasznosítaná.  

A Foxconn sencseni gyára – az elektromos termékeket összeszerelő tajvani cég már több autóipari szereplővel is együttműködik az elektromosautó-piacon, a mostani együttműködés bejelentése a Yageoval már a harmadik ilyenForrás: XINHUA via AFP/Xinhua News Agency/Mao Siqian

“A Foxconn okostelefonok összeszerelése utáni haszonkulcsa nem magas, ezért olyasmit szeretnének csinálni, amely nagyobb hozzáadott értéket képvisel, és az elektromos járművek természetszerűleg közéjük tartoznak” – mondja Liang Kuo-yuan, a tajpeji Polaris Research Institute elemző cég elnöke.

A Foxconn nettó nyeresége mintegy 22,9 milliárd tajvani új dollár (242 milliárd forint) volt a második negyedévben, ami 34 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A cég teljes bevétele elérte az 1130 milliárd tajvani új dollárt (11.944 milliárd forintot) ugyanebben a negyedévben, de Liu arra figyelmeztetett, hogy a szeptember végével zárult negyedév értékesítési számai visszaeshetnek, mivel az Apple késlelteti az új iPhone modellek bevezetését.

A Yageo és a Foxconn együttműködésétől mindkét fél a nemzetközi versenyképesség és a termékminőség növekedését várja. A szövetség emellett minden vállalatnak segíteni kíván a digitális egészségügy és a robotika fejlesztése terén.

Forrás: Forbes.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Keresztbe tehet az Apple a Facebooknak – Mi lesz így a világ legnagyobb közösségi oldalával?

Közösséget építünk! Signature-előfizetőink számára egyedi online klubeseményt szervezünk, ahol profi befektetők mondják el, mi várható 2021-ben. További részletek ide kattintva. A Facebook...

Milliárdokra perelik Olaszországban az Apple-t a régi iPhone-ok miatt

Lassan már nehéz eldönteni, hogy termékeiről vagy az ellene indított perekről írnak-e többet az Apple esetében. Legutóbb egy olasz fogyasztóvédelmi ügynökség gondolta úgy,...

Megállíthatatlan az Apple: a világ legnagyobb mobilgyártójává tették az új iPhone-ok

Közösséget építünk! Signature-előfizetőink számára egyedi online klubeseményt szervezünk, ahol profi befektetők mondják el, mi várható 2021-ben. További részletek ide kattintva. A világ...

Elviszi a gyártás egy részét Kínából az Apple, Vietnámban és Indiában lesz az új gyártósor

Felpörgeti a gyártás átszervezését az Apple – állítják a cég ügyeit ismerő névtelen források. A cupertinói vállalat az iPhone-ok, az iPadek és a...

Recent Comments