Home Iphone Van egy nagyon jó app, amellyel régebbi iPhone-on is használhatja az iPhone...

Van egy nagyon jó app, amellyel régebbi iPhone-on is használhatja az iPhone 13 Pro irigyelt makró módját

Míg az iPhone 13 Pro és Pro Max az első olyan iPhone-ok, amelyek hivatalos makró üzemmóddal rendelkeznek, a népszerű Halide iOS és iPadOS kameraalkalmazások mögött álló fejlesztők a napokban adtak ki egy frissítést, amely az iPhone-ok jóval szélesebb köréhez hozza el a makrófotózás lehetőségét.

Az idei iPhone 13 Prók egyik hívószava a fejlett makró-, azaz extrém közeli fotózás, köszönhetően az eszközök rendkívül széles kamerájának. A tesztfotók önmagukért beszélnek, azonban kérdés, hogy csupán ezért a funkcióért beruházna-e valaki e meglehetősen drága készülékbe. Nos, valójában nem is kell, ugyanis egy alkalmazásfrissítés is elhozhatja a régebbi iPhone-okra az iPhone 13 Prók irigyelt fényképezési módját.

A Halide appról van szó, ami egyike a legjobb fényképező-alkalmazásoknak. Az app frissítésével (Halide 2.5) egy új makrófunkciót kapnak a felhasználók, elsősorban azért, hogy még jobb legyen az iPhone 13-ak makrómódja (például kézzel ki- és bekapcsolható legyen, ami nem érhető el az alapértelmezett alkalmazásban).

Azonban nem csupán erre jó a frissítés, ugyanis a régebbi iPhone-ok is hozzájuthatnak így a makrómódhoz. Tulajdonképpen mesterségesintelligencia-alapú részletgazdagításról van szó, ami az Apple NeuralEngine-jét használva ad extra részleteket a közelről készült felvételekhez. Az alkalmazás először azt határozza meg automatikusan, hogy a telefonon lévő kamerák közül melyik objektívje képes a legközelebbre fókuszálni, majd felajánlja a „milliméter-alatti” fókuszvezérlést. Ezután veti be a Neural Macro funkciót a kép felnagyításához.

© Apple Insider

A végeredmény egy olyan kép, amelyik egy makrólencse közeli megjelenítését és részleteit kínálja, úgy, hogy a neurális hálózatnak köszönhetően nem veszik el a képhűség. Ezzel a móddal 4K felbontású jpeg fájlok érhetők el. Az új makrómód-kiegészítés olyan iPhone-okon működik, amelyekben benne van az Apple Neural Engine-je, azaz az iPhone 8 és annál újabb készülékek. Csodákra azért ne számítsunk, egy iPhone 8 azért mégsem iPhone 13 Pro Max – a régebbi hardvernek megvannak a fizikai korlátai. Persze annál még mindig sokkal jobb megoldás, mint pár centire tartani a telefont a megörökíteni kívánt objektumtól.

A Halide app ingyenesen letölthető hétnapos próbára, utána pedig többféle konstrukcióban vásárolható meg: havi 3 dollárért, évi 12 dollárért, vagy egyszeri 50 dollár fejében örökös használatra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Komoly fejlődés következik az Apple-nél, az M1 Pro és az M1 Max csak a kezdet volt

Még fényesebb a jövője az amúgy is tündöklő CPU-knak. Merész húzás volt az Apple-től, mikor 2020 novemberében bejelentették, szakítanak az Intellel és sok év...

Az Apple azt tervezi, csak a szemüvegén keresztül lehetne látni az iPhone kijelzőjét

Az Apple egy újonnan felfedezett szabadalmi terve szerint a cég csodaszemüvege egy speciális biztonsági funkciót is kapna. Ha valaki nyilvános helyen használja az...

Egy lakás árát fizették ki az első USB-C-s iPhone-ért

Jövedelmezőnek bizonyult a barkácsolás. Gazdára talált a világ első USB-C-s iPhone-ja, amit nem a saját fejlesztésű Lightning-csatlakozóját erőltető Apple-nek, hanem egy svájci mesterszakos egyetemistának,...

Rekordárat fizettek a világ első, USB-C-s iPhone-jáért

Ken Pillonel több hónapnyi munkával rakta össze a világ első, működő USB-C-s iPhone-ját, és a jelek szerint kifizetődő volt a munka. Bő egy...

Recent Comments