Home Apple hírek Váratlan, de igaz: az Apple új töltője más mobilokkal is működik

Váratlan, de igaz: az Apple új töltője más mobilokkal is működik

Meglepetésre nemcsak az új iPhone 12-családdal kompatibilis az Apple vadonatúj, mágneses töltője, hanem néhány androidos készülékekkel is.

Az Apple csak nemrég bemutatott új iPhone-jai főleg abban különböznek az előző szériától, hogy a hátlapuk mágneses: e jellemző fontos előnye, hogy a mobilra hasznos új kiegészítők csatlakoztathatók, köztük a MagSafe nevű töltő. (Technológiai értelemben egy régi megoldásról van szó, hiszen a cég MacBookjait már hosszú ideje így tölthetik a felhasználók.)

A fejlesztés nem minősül alaptartozéknak, aki viszont beruház rá (Magyarországon a hivatalos listaár szerint 16 990 forintot kell érte fizetni), más, androidos eszközt is tölthet vele. Ez utóbbit nem reklámozta az Apple, de azok, akik már kipróbálhatták az új telefonokat, meglepve tapasztalták, hogy a MagSafe azokra is rápattant, sőt: töltötte is őket.

[embedded content]

A GSM Arena cikke szerint kétféle telefon, a Samsung Galaxy Z Fold2 és a Google-féle Pixel 5 biztosan kompatibilis vele, noha a leadott energia mértéke nem ismert. Az iPhone 12-eseknél hivatalosan 15W-ot tud. A portál egy másik esetet is említ: a töltő a szintén Apple-termék AirPods Prót is képes energiához juttatni, ha ráteszik a kis kerek felületre.

Az alternatív felhasználás kapcsán gyakorlatilag semmilyen rendellenességet nem tapasztaltak.

Azt nem tudni, hogy a töltő milyen eszközök esetében működik még, de meg lennénk lepve, ha csak ennél a kettőnél lenne használható.

A mobilos MagSafe érkezése az Apple új (üzlet)politikájához kapcsolódik, melynek fő változása, hogy a forgalomban lévő telefonokhoz mostantól nem jár sem fülhallgató, sem töltőadapter; a készülékekhez csak USB-C-s Lightning-kábelt csomagol a gyártó. A módosítás a világban egyre nagyobb mértékben előforduló e-szemét-csökkentését célozza.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Megerősítették: ezek az iPhone-ok mehetnek a kukába, nincs több frissítés – Pénzcentrum

2021. szeptember 24. 16:49 Megérkezett a legújabb iPhone-frissítés, a felhasználók már hozzáférnek az iOS 15-höz. Kiderült többek között az is, hogy...

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Sokkolóan amatőr az Apple hibajavítása

Abszurd okból továbbra is támadható távolról a macOS. Kellemetlen biztonsági hibára derült nemrég fény az Apple számítógépes operációs rendszerében, támadók .inetloc kiterjesztésű állományok megnyittatásával kódfuttatást...

Recent Comments