Home Apple hírek Váratlan, de igaz: az Apple új töltője más mobilokkal is működik

Váratlan, de igaz: az Apple új töltője más mobilokkal is működik

Meglepetésre nemcsak az új iPhone 12-családdal kompatibilis az Apple vadonatúj, mágneses töltője, hanem néhány androidos készülékekkel is.

Az Apple csak nemrég bemutatott új iPhone-jai főleg abban különböznek az előző szériától, hogy a hátlapuk mágneses: e jellemző fontos előnye, hogy a mobilra hasznos új kiegészítők csatlakoztathatók, köztük a MagSafe nevű töltő. (Technológiai értelemben egy régi megoldásról van szó, hiszen a cég MacBookjait már hosszú ideje így tölthetik a felhasználók.)

A fejlesztés nem minősül alaptartozéknak, aki viszont beruház rá (Magyarországon a hivatalos listaár szerint 16 990 forintot kell érte fizetni), más, androidos eszközt is tölthet vele. Ez utóbbit nem reklámozta az Apple, de azok, akik már kipróbálhatták az új telefonokat, meglepve tapasztalták, hogy a MagSafe azokra is rápattant, sőt: töltötte is őket.

[embedded content]

A GSM Arena cikke szerint kétféle telefon, a Samsung Galaxy Z Fold2 és a Google-féle Pixel 5 biztosan kompatibilis vele, noha a leadott energia mértéke nem ismert. Az iPhone 12-eseknél hivatalosan 15W-ot tud. A portál egy másik esetet is említ: a töltő a szintén Apple-termék AirPods Prót is képes energiához juttatni, ha ráteszik a kis kerek felületre.

Az alternatív felhasználás kapcsán gyakorlatilag semmilyen rendellenességet nem tapasztaltak.

Azt nem tudni, hogy a töltő milyen eszközök esetében működik még, de meg lennénk lepve, ha csak ennél a kettőnél lenne használható.

A mobilos MagSafe érkezése az Apple új (üzlet)politikájához kapcsolódik, melynek fő változása, hogy a forgalomban lévő telefonokhoz mostantól nem jár sem fülhallgató, sem töltőadapter; a készülékekhez csak USB-C-s Lightning-kábelt csomagol a gyártó. A módosítás a világban egyre nagyobb mértékben előforduló e-szemét-csökkentését célozza.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments