csütörtök, május 19, 2022
Home Iphone Váratlanul rózsaszínre váltott több iPhone képernyője

Váratlanul rózsaszínre váltott több iPhone képernyője

Egyre többen panaszkodnak egy, az iPhone 13 modelleket érintő hibáról: váratlanul rózsaszínűvé válik a kijelző. Az Apple nyugtatja a felhasználókat, hogy nem a hardverben van a hiba, azonban még nincs tényleges megoldás e problémára.

A hiba nem új keletű: már tavaly november elején jelezte néhány iPhone 13 tulajdonos, hogy a készüléke kijelzője váratlanul rózsaszínű lesz. És csak egy újraindítás oldja meg a gondot. Ahogy múlt az idő, egyre többen csatlakoztak hozzá, megszaporodtak a hasonló hibára utaló bejegyzések a neten.

A 9to5Mac is idézi az egyik panaszost, aki ezt írta decemberben: „Ugyanezt a problémát tapasztaltam fényképezéskor, lefagyott a képernyő, rózsaszínre váltott, majd újraindult. Felhívtam az Apple supportot, lefuttatták a diagnosztikát, és azt mondták, hogy nincs semmi baj. Egyelőre megtartom a telefonomat, mert csak tegnapelőtt kaptam meg, viszont ha újra és újra megtörténik ez a gond, akkor vissza fogom küldeni.” Később a Redditen is többen számoltak be hasonlókról.

© Apple forums/DPigar

A legtöbb panasz Kínából érkezett, talán ezért is választotta az Apple a kínai közösségi oldalt, a Weibót arra, hogy reagáljon. Azt közölték, hogy nem találtak problémát a hardverben. Azt tanácsolják a felhasználóknak, hogy készítsenek biztonsági másolatot az adataikról, és telepítsék a legújabb frissítést, hogy kizárják az alkalmazásverzió és az iOS-verzió közötti összeférhetetlenséget.

Az Apple szerint tehát szoftverhibáról van szó, ami még mindig jobb, mint ha a hardver volna érintett, hiszen így egyszerűen javítható. A szervizekben azt javasolták a felhasználóknak, hogy töltsék fel teljesen a telefonjukat, és akkor megoldódik a probléma, azonban ez a tanács nem jött be. Egyelőre tehát csak abban lehet bízni, hogy a soron következő iOS-frissítés megoldást tartalmaz a rózsaszínű képernyő hibára, bár néhány forrás szerint ennek egyelőre még nincsen jele.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments