szerda, február 1, 2023
Home Iphone Vett 300 darab iPhone 13-at, a parkolóban már ki is rabolták

Vett 300 darab iPhone 13-at, a parkolóban már ki is rabolták

A kiskereskedőként dolgozó amerikai férfi 300 darab iPhone 13-at vásárolt New York egyik Apple-üzletében, de nem jutott a készülékekkel messzire.

Jól ismerhették a támadói annak a férfinek a szokásait, akit a napokban raboltak ki New Yorkban, az Apple egyik üzlete előtt – számolt be róla a brit Metro. A 27 éves férfi – akinek a nevét nem közölték a hatóságok – 300 darab iPhone 13-at vásárolt, a kocsijához menet azonban megtámadták, és az áru majdnem felét ellopták tőle.

A lap azt írja, a férfit ismerik az Apple alkalmazottai, gyakran vásárol nagy tételeben, ugyanis kiskereskedőként értékesíti a készülékeket. A férfi több mint 220 ezer dollárt – kb. 89,6 millió forintot – hagyott az üzletben a 300 darab iPhone 13-asért, majd miután elindult az autójához, két rabló az útját állta.

A támadók követelték, hogy adja át nekik a csomagokat, de ő ezt nem tette meg. Emiatt megütötték, majd az egyikkel elrohantak, így 125 darab iPhone 13-at zsákmányoltak. Ennek értéke 95 ezer dollár, vagyis mintegy 37,3 millió forint.

A rendőrség egyelőre keresi az elkövetőket, de az Apple valószínűleg távolról is le fogja tudni tiltani a készülékeket, amint bekapcsolják azokat. Így hacsak nem adják el azt hamarabb, nem sokra mennek majd velük.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Indul a SkyShowtime – mit nézhetsz az új streamingszolgáltatón?

A SkyShowtime február 14-től lesz elérhető Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ígéretek szerint változatos, lenyűgöző szórakozási lehetőséget nyújt rendkívül...

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments