Home Macbook Videó: Megunta a MacBook rossz billentyűzetét a videós, sajátot épített lapoptjába

Videó: Megunta a MacBook rossz billentyűzetét a videós, sajátot épített lapoptjába

A Squashy Boy nevű YouTube-csatorna videósa egy klasszikus klaviatúrára cserélte a MacBookban lévő gyári billentyűzetet. Persze ehhez fabrikálnia is kellett egy kicsit.

Régóta ötletel már az Apple azon, hogy miként lehetne még jobbá tenni a MacBook billentyűzeteit. A cég korábban megpróbálkozott már azzal, hogy a hagyományos, ollós mechanizmust pillangómechanizmusra cserélje, de ennek a vége egy, a felhasználók által indított csoportos per lett.

© Business Insider

Azóta láthattunk már tervet arra, hogy a billentyűzet üvegből legyen, sőt, már egy mágneses egység tervével is előállt a cupertinói cég. Pedig a tökéletes megoldás végig ott volt a vállalat orra előtt, csak épp nem jutott eszébe meglépni. Nem úgy a Squashy Boy nevű YouTube-csatornát üzemeltető videósnak.

A videós úgy döntött, egyedül áll neki jobbá tenni a MacBook billentyűzetét, méghozzá nem is akárhogy: egy hagyományos billentyűzet segítségével. Mindez pontosan azt jelenti, amire mindenki gondol: szétszedte a laptopot, majd a benne lévő egységet kicserélte egy klasszikus klaviatúrára.

[embedded content]

Hogy a művelet sikerüljön, ki kellett vágnia a MacBook vázából a billentyűzetnek kialakított keretet, a gombok ugyanis nem fértek volna elő tőle.

Az általa csak MechBooknak nevezett készülék klaviatúrája a tesztek szerint tökéletesen működik, sőt, még dizájnos is, ugyanis RGB világítást kapott. Más kérdés, hogy a laptopot nem lehet lecsukni miatta – pontosabban le lehet, de abban egész biztosan nem lesz köszönet.

Viszont a megoldást elnézve nem biztos, hogy rosszabb az övé, mint a pillangómechanikás változat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Videó: Megunta a MacBook rossz billentyűzetét a videós, sajátot épített lapoptjába

A Squashy Boy nevű YouTube-csatorna videósa egy klasszikus klaviatúrára cserélte a MacBookban lévő gyári billentyűzetet. Persze ehhez fabrikálnia is kellett egy kicsit. Régóta...

A Samsung lesz az Apple kizárólagos beszállítója

Egy ideje szó van róla, hogy az iPhone 13-as széria idén felzárkózik a sztenderdekhez és magasabb képfrissítésű panelekre váltanak. A 120 Hz-es kijelző az...

Még két évet kell várni az Apple hajtogatható telefonjára

A TFI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo szerint az Apple hajtogatható iPhone-ja 8 colos OLED-kijelzőt kaphat majd, amivel a készülék kihajtva valamivel nagyobb lehet, mint...

2023-ban jöhet az összehajtható iPhone, több érdekesség is kiderült róla

Az ismert Apple-elemző Ming-Chi Kuo szerint az iparági források alapján már kirajzolódni látszik, milyen lesz az Apple első összehajtható telefonja. Hosszú évek óta...

Recent Comments