szerda, július 28, 2021
Home Iphone Visszatért az iPhone-okra a közkedvelt iOS 4 – egy rendhagyó alkalmazásban

Visszatért az iPhone-okra a közkedvelt iOS 4 – egy rendhagyó alkalmazásban

Egyfajta múltidézőnek szánja fejlesztője a különleges, OldOS nevű alkalmazást, amely az iOS 4-es korszakba enged betekintést a modern Apple-eszközökön.

Több mint 10 éve jelent meg az Apple iOS rendszerének 4-es kiadása, amely igazi mérföldkő volt az Apple és a szoftver életében is: ez volt ugyanis az első mobilos felület az almás cégnél, amely már az egyszerűbb iOS néven kezdett terjedni. (A korábbi változatokat még iPhone OS-nek hívták.)

A téma most azért került ismét elő, mert egy Zane nevű iOS-fejlesztő újraalkotta a rendszert – de úgy, hogy az a modernebb eszközökön is fusson, egy sima alkalmazásként. A munka ingyenes, így bármelyik iPhone-használó ellentételezés nélkül telepítheti az eszközére. Általa pedig megtapasztalhatja a régi Apple-ös időszak egy hangsúlyos szeletét.

A program több mint hihetőre sikerült, az eredmény ugyanis – a YouTube és az üzenetküldő hibáját leszámítva – tökéletes mása az eredeti felületnek. Ehhez a beépített programokat is visszahozta a készítő. (A Safari esetében például a 10 évvel korábbi elrendezést látni.)

Az OldOS néven megjelent appot nem az App Store-ból lehet letölteni. A telepítőfájlokat az Apple hivatalos tesztprogramjával, a Testflight-tal kell felrakni, ami egy biztonságos környezet a béta állapotban lévő szolgáltatások vizsgálatához. (A környezet maga természetesen szintén ingyen van.)

A The Verge szerint 2019 decemberében készült, illetve meg is jelent egy hasonló alkotás, a Rewound, ami az iPodok jól ismert kezelőfelületét költöztette az iPhone-okra. Az Apple később azonban eltüntette, mert álláspontjuk szerint az app szabálysértő volt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Mindegy, hogy iPhone vagy óra, minden meglódult az Apple-nél

A legérdekesebb szám 21,74 milliárd dollár az Apple magyar idő szerint kedd éjjel kiadott, idei második negyedévre vonatkozó jelentésében. Ez nem a bevétel...

Sügérre ment, de iPhone-ot fogott egy amerikai horgász, majd Facebookon kikereste a tulajt

Jason Robinson véletlenül bukkant a tóba ejtett telefonra, amely egy képet is rejtett. Ez alapján azonosította be a tulajdonost, aki így visszakapta a...

Évek óta várt funkciót kaphat az új iPhone – mutatjuk | nuus.hu

Minden jel arra mutat, hogy az Apple idén ősszel érkező iPhone-jai Always –On Displayt is kapnak. Több szivárogtató is állítja már ezt. A cég...

Magyar fotós nyerte az idei iPhone Photography Awards-ot – Pixinfo.com

Idén is meghirdették a Nemzetközi iPhone Fotográfiai Díjat, amelyre – nevéből láthatóan – csak iPhone okostelefonnal készült képekkel lehetett nevezni. A zsűri döntése alapján...

Recent Comments