csütörtök, január 20, 2022
Home Apple hírek Visszavonulót fúj az Apple, fontos frissítés érkezik az iPhone 13-ra

Visszavonulót fúj az Apple, fontos frissítés érkezik az iPhone 13-ra

Az Apple bejelentette, kiadja a frissítést, amivel akkor is használni lehet majd az iPhone 13 FaceID-ját, ha nem hivatalos szervizben cserélik ki a telefon kijelzőjét.

Az Apple híresen nem szereti, ha a cég termékeit egy harmadik félnek számító szerviz javítja. Hogy a készülékek tulajdonosainak se legyen nagyon kedvük ilyen helyen igénybe venni a szolgáltatást, a cég különböző akadályokat gördít a termékek „jogosulatlan” javítása elé. Nincs ez másként az iPhone 13 esetében sem.

A vállalat már szeptember végén felhívta a figyelmet arra, hogy ha valaki nem a hivatalos szervizben akarja javíttatni az iPhone 13 kijelzőjét, akkor az búcsút inthet a FaceID használatának. Hiába cserélik ugyanis ki azt egy olyanra, ami egy másik iPhone-ból származik, ha nem ugyanaz a panel van a telefon elején, nem fog működni az érzékelő.

Mindez annak köszönhető, hogy a kijelzőbe egy mikrokontrollert épített a vállalat, így annak hiányában az arcfelismerő szenzor nem tud működni. A chip hiányát szoftveresen meg lehet kerülni, ám az erre használható programot csak az Apple hivatalos partnerei kapták meg. Mindez sok felhasználót – és javítással foglalkozó vállalkozót – felháborított, olyannyira, hogy az Apple most kénytelen visszavonulót fújni.

A cég a The Verge-nek elmondta, hogy egy olyan szoftverfrissítést adnak ki a telefonokhoz, amelyekkel megkerülhető a mikrokontroller használata, így a jövőben egy esetleges kijelzőcsere után is zavartalan lesz a FaceID működése. Hogy erre mikor kerülhet sor, azt nem árulta el a cupertinói cég.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hamarosan indulhat az 5G-s iPhone SE gyártása

Egy friss szivárgás egész pontos menetrendet vázolt fel a készülék piaci rajtja kapcsán. Hónapok óta özönlenek a pletykák arról, hogy az Apple már az...

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát A Momentum ifjú politikusa...

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és...

Vadonatúj Mac Pro számítógépet dobhat piacra év végén az Apple – Liner.hu

Tavaly ősszel bemutatásra kerültek a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal ellátott csúcslaptopok, idén pedig tovább bővülhet a cupertinóiak...

Recent Comments