kedd, augusztus 3, 2021
Home Iphone Volna itt egy kis probléma az iPhone 12 kamerájával

Volna itt egy kis probléma az iPhone 12 kamerájával

A jelek szerint nem lesz olyan egyszerű kicseréltetni az iPhone 12 kameráját, ha véletlenül bemondaná az unalmast az egység. Pontosabban kicserélni egyszerű lesz, csak épp működni nem fog rendesen.

Az iPhone-okkal kapcsolatban az egyik legfontosabb kérdés a teljesítmény és az ár mellett mindig az, vajon mennyire lehet őket könnyen/nehezen javítani. Az iFixit nemrég szétszedte az iPhone 12-t, hogy megválaszolják ezt a kérdést, és kiderült, ilyen szempontból nem jobb, de nem is rosszabb a készülék a tavalyi modellnél. Amiről viszont első körben keveset beszéltek, az a telefon kamerája.

A jelek szerint ezen a téren nem szolgálhat jó hírekkel a leendő tulajdonosoknak a csapat. Kiderült ugyanis, hogy ha tönkremegy a kameramodul az iPhone 12-ben, akkor nem elég azt egy másikra kicserélni, ebben az esetben ugyanis igen furcsa hibákat fog produkálni a telefon.

[embedded content]

Ezek alapján azt gondolhatnánk, hogy az iPhone 12 Pro esetében is hasonló anomáliákat tapasztalhatunk, ez azonban nem így van. A jelek szerint az a készülék minden különösebb probléma nélkül működik egy másik kameramodullal is.

[embedded content]

Az iFixit beszámolója szerint az Apple az iPhone 12-esektől kezdve változtatott a korábbi biztonsági óvintézkedésein, így a mostani modellekben már nemcsak az akkumulátor, de a kamerák és a kijelzők cseréjénél is szükség van arra, hogy a szerviz lefuttassa azt a rendszerkonfigurációs eszközt, ami az Apple szervereihez csatlakozva teszi lehetővé, hogy az új egység hibátlanul működjön a telefonban.

[2020 talán legjobban várt mobiljai: teszten az iPhone 12 és 12 Pro]

Mindez jelen állás szerint azt jelenti, hogy az iPhone 12-t csak a hivatalos Apple-szervizben lehet megjavíttatni, míg a Prónál nincs ilyen megkötés. A csapat ettől függetlenül bízik benne, hogy az előbbi készülék esetében csak egy bug okozza a működésképtelenséget, és egy szoftveres frissítéssel hamarosan orvosolni fogja a hibát a cupertinói cég.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Az Apple-vezér tényleg elküldte Elon Muskot a francba?

A Wall Street Journal újságírója, Tim Higgins által jegyzett Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century című könyv belső forrásokra...

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Recent Comments