Home Iphone Volna itt egy kis probléma az iPhone 12 kamerájával

Volna itt egy kis probléma az iPhone 12 kamerájával

A jelek szerint nem lesz olyan egyszerű kicseréltetni az iPhone 12 kameráját, ha véletlenül bemondaná az unalmast az egység. Pontosabban kicserélni egyszerű lesz, csak épp működni nem fog rendesen.

Az iPhone-okkal kapcsolatban az egyik legfontosabb kérdés a teljesítmény és az ár mellett mindig az, vajon mennyire lehet őket könnyen/nehezen javítani. Az iFixit nemrég szétszedte az iPhone 12-t, hogy megválaszolják ezt a kérdést, és kiderült, ilyen szempontból nem jobb, de nem is rosszabb a készülék a tavalyi modellnél. Amiről viszont első körben keveset beszéltek, az a telefon kamerája.

A jelek szerint ezen a téren nem szolgálhat jó hírekkel a leendő tulajdonosoknak a csapat. Kiderült ugyanis, hogy ha tönkremegy a kameramodul az iPhone 12-ben, akkor nem elég azt egy másikra kicserélni, ebben az esetben ugyanis igen furcsa hibákat fog produkálni a telefon.

[embedded content]

Ezek alapján azt gondolhatnánk, hogy az iPhone 12 Pro esetében is hasonló anomáliákat tapasztalhatunk, ez azonban nem így van. A jelek szerint az a készülék minden különösebb probléma nélkül működik egy másik kameramodullal is.

[embedded content]

Az iFixit beszámolója szerint az Apple az iPhone 12-esektől kezdve változtatott a korábbi biztonsági óvintézkedésein, így a mostani modellekben már nemcsak az akkumulátor, de a kamerák és a kijelzők cseréjénél is szükség van arra, hogy a szerviz lefuttassa azt a rendszerkonfigurációs eszközt, ami az Apple szervereihez csatlakozva teszi lehetővé, hogy az új egység hibátlanul működjön a telefonban.

[2020 talán legjobban várt mobiljai: teszten az iPhone 12 és 12 Pro]

Mindez jelen állás szerint azt jelenti, hogy az iPhone 12-t csak a hivatalos Apple-szervizben lehet megjavíttatni, míg a Prónál nincs ilyen megkötés. A csapat ettől függetlenül bízik benne, hogy az előbbi készülék esetében csak egy bug okozza a működésképtelenséget, és egy szoftveres frissítéssel hamarosan orvosolni fogja a hibát a cupertinói cég.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments