Home Iphone Volna itt egy kis probléma az iPhone 12 kamerájával

Volna itt egy kis probléma az iPhone 12 kamerájával

A jelek szerint nem lesz olyan egyszerű kicseréltetni az iPhone 12 kameráját, ha véletlenül bemondaná az unalmast az egység. Pontosabban kicserélni egyszerű lesz, csak épp működni nem fog rendesen.

Az iPhone-okkal kapcsolatban az egyik legfontosabb kérdés a teljesítmény és az ár mellett mindig az, vajon mennyire lehet őket könnyen/nehezen javítani. Az iFixit nemrég szétszedte az iPhone 12-t, hogy megválaszolják ezt a kérdést, és kiderült, ilyen szempontból nem jobb, de nem is rosszabb a készülék a tavalyi modellnél. Amiről viszont első körben keveset beszéltek, az a telefon kamerája.

A jelek szerint ezen a téren nem szolgálhat jó hírekkel a leendő tulajdonosoknak a csapat. Kiderült ugyanis, hogy ha tönkremegy a kameramodul az iPhone 12-ben, akkor nem elég azt egy másikra kicserélni, ebben az esetben ugyanis igen furcsa hibákat fog produkálni a telefon.

[embedded content]

Ezek alapján azt gondolhatnánk, hogy az iPhone 12 Pro esetében is hasonló anomáliákat tapasztalhatunk, ez azonban nem így van. A jelek szerint az a készülék minden különösebb probléma nélkül működik egy másik kameramodullal is.

[embedded content]

Az iFixit beszámolója szerint az Apple az iPhone 12-esektől kezdve változtatott a korábbi biztonsági óvintézkedésein, így a mostani modellekben már nemcsak az akkumulátor, de a kamerák és a kijelzők cseréjénél is szükség van arra, hogy a szerviz lefuttassa azt a rendszerkonfigurációs eszközt, ami az Apple szervereihez csatlakozva teszi lehetővé, hogy az új egység hibátlanul működjön a telefonban.

[2020 talán legjobban várt mobiljai: teszten az iPhone 12 és 12 Pro]

Mindez jelen állás szerint azt jelenti, hogy az iPhone 12-t csak a hivatalos Apple-szervizben lehet megjavíttatni, míg a Prónál nincs ilyen megkötés. A csapat ettől függetlenül bízik benne, hogy az előbbi készülék esetében csak egy bug okozza a működésképtelenséget, és egy szoftveres frissítéssel hamarosan orvosolni fogja a hibát a cupertinói cég.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Csinosabbá válhatnak az Apple számítógépei

Többek közt búcsúzhat a Touch Bar a laptopokról, megújulhat végre az iMac. A rendre jól értesültnek bizonyuló Ming-chi Kuo piacelemző szerint nem csak a saját...

Újabb cég fordult az EU-hoz az Apple adó miatt

Újabb tartalomterjesztő platform fordult panasszal az Európai Bizottság versenyügyi szervéhez az Apple által az App Store piactéren keresztül végzett értékesítések kapcsán számított jutalékrendszere miatt....

Legyőzte az Apple-t a kis magyar cég

Különleges élmény volt, hogy »egy lapon« emlegetnek a világ egyik legnagyobb márkájának vezérigazgatójával, még ha bírósági tárgyalási idézés is volt, azt viszont már...

Appon belüli vásárlásokat is megoszthatóvá tesz az Apple

Kiterjeszti az App Store Family Sharing funkcióját az Apple: a megoldással a családtagok már az olyan alkalmazáson belüli vásárlásaikat is megoszthatják egymás között, mint...

Recent Comments