Home Iphone Volna itt egy nem mini gond az iPhone 12 mini képernyőjével

Volna itt egy nem mini gond az iPhone 12 mini képernyőjével

Több felhasználó is arra panaszkodik, hogy az iPhone 12 mini kijelzője lezárás után nem mindig reagál a feloldási kísérletekre.

Az Apple az idei esztendőben négyféle változatot mutatott be az iPhone-ból: az iPhone 12, az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max mellé ezúttal érkezett egy iPhone 12 mini is. Ez a cupertinói cég szerint a világ legkisebb 5G-s mobilja, miközben ugyanazt tudja, mint az iPhone 12.

Ez jó hír azon felhasználók számára, akik nem szeretnek két kézzel kapaszkodni a mobiljukba, inkább egy kézzel használnánk azt. Egy hibának látszó jelenség miatt ez egyelőre nem mindenkinek megy zökkenőmentesen.

A MacRumors beszámolója mellett az Apple fórumán és a Redditen is feltűnt néhány olyan felhasználó, akik már hozzájutottak az iPhone 12 minihez, és a használat során találkoztak egy igen kellemetlen jelenséggel. Ahogy írják, az iPhone 12 mini kijelzője lezárás után nem mindig reagál. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem lehet bekapcsolni sem a zseblámpát, sem a kamerát, sőt, még feloldani sem mindig lehet a képernyőt.

Ez utóbbi jelenség akkor jön elő, ha a hüvelykujját használja valaki, vagyis más ujjal már feloldható a telefon. Ám mivel mérete miatt ezt egy egykezes készüléknek szánta az Apple, ez így nem túl praktikus.

A felhasználók szerint valószínűleg a telefon elektromos kábelezésével lehet a probléma, a jelenség ugyanis megszűnik, ha a mobilt töltőre dugják, vagy tok nélkül használják.

Az Apple egyelőre nem reagált a felvetésekre, így azt sem tudni, a problémát meg lehet-e esetleg szoftveresen oldani. Mindenesetre nem árt róla tudni, mielőtt valaki úgy dönt, hogy ezt a készüléket választja. Az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro esetében ilyen problémát nem tapasztaltunk. A készülékek tesztjét ide kattintva olvashatja el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Itt az iPhone legnagyobb konkurense: megérkezett az Samsung Galaxy S21 széria

Az új Samsung Galaxy S21 széria három verzióját mutatták be (alap S21, S21+ és S21 Ultra), ezek a dél-koreai...

Az Apple-től átigazoló Dobó Mátyás a Vodafone új vezérigazgató-helyettese

Március 31-én távozik a Vodafone Magyarországtól Király István, aki 2014 óta töltötte be a Vodafone Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettesi pozícióját – közölte a...

Összeállt az Apple tajvani gyártója és Kína egyik legnagyobb autógyára

Közös vállalatot hoz létre a kínai Geely és a tajvani Foxconn. A két vállalat az együttműködés révén autóipari vállalatok számára készítene akár kész autókat, alkatrészeket...

Mennyivel kerül többe az Apple-nek az iPhone 12, mint az iPhone 11?

Több hasonló vizsgálatot követően a Counterpoint Research is górcső alá tette az iPhone 12 anyagköltségeit, és összehasonlította az iPhone 11 hasonló számaival. A...

Recent Comments