vasárnap, április 11, 2021
Home Iphone Volna itt egy nem mini gond az iPhone 12 mini képernyőjével

Volna itt egy nem mini gond az iPhone 12 mini képernyőjével

Több felhasználó is arra panaszkodik, hogy az iPhone 12 mini kijelzője lezárás után nem mindig reagál a feloldási kísérletekre.

Az Apple az idei esztendőben négyféle változatot mutatott be az iPhone-ból: az iPhone 12, az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max mellé ezúttal érkezett egy iPhone 12 mini is. Ez a cupertinói cég szerint a világ legkisebb 5G-s mobilja, miközben ugyanazt tudja, mint az iPhone 12.

Ez jó hír azon felhasználók számára, akik nem szeretnek két kézzel kapaszkodni a mobiljukba, inkább egy kézzel használnánk azt. Egy hibának látszó jelenség miatt ez egyelőre nem mindenkinek megy zökkenőmentesen.

A MacRumors beszámolója mellett az Apple fórumán és a Redditen is feltűnt néhány olyan felhasználó, akik már hozzájutottak az iPhone 12 minihez, és a használat során találkoztak egy igen kellemetlen jelenséggel. Ahogy írják, az iPhone 12 mini kijelzője lezárás után nem mindig reagál. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem lehet bekapcsolni sem a zseblámpát, sem a kamerát, sőt, még feloldani sem mindig lehet a képernyőt.

Ez utóbbi jelenség akkor jön elő, ha a hüvelykujját használja valaki, vagyis más ujjal már feloldható a telefon. Ám mivel mérete miatt ezt egy egykezes készüléknek szánta az Apple, ez így nem túl praktikus.

A felhasználók szerint valószínűleg a telefon elektromos kábelezésével lehet a probléma, a jelenség ugyanis megszűnik, ha a mobilt töltőre dugják, vagy tok nélkül használják.

Az Apple egyelőre nem reagált a felvetésekre, így azt sem tudni, a problémát meg lehet-e esetleg szoftveresen oldani. Mindenesetre nem árt róla tudni, mielőtt valaki úgy dönt, hogy ezt a készüléket választja. Az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro esetében ilyen problémát nem tapasztaltunk. A készülékek tesztjét ide kattintva olvashatja el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Egy 4 éves fiú halála miatt nyomozott a brazil rendőrség, feltörték a gyanúsítottak iPhone-jait

Az izraeli Cellebrite nevű cég átszámítva mintegy 4,8 millió forintért árulja azt az eszközét, amivel a rendvédelmi szervek feltörhetik a gyanúsított iPhone-ját. Az...

Kipróbálható a One UI az Apple készülékein

Hirdetés Valószínűleg a Samsung is értesült róla, hogy az Apple felmérése szerint a fiatalok töretlen lelkesedést mutatnak az Egyesült Államokban...

Recent Comments