Home Apple hírek Zseniális videóval magyarázza az Apple, miért érdemes kikapcsolni az alkalmazáskövetést

Zseniális videóval magyarázza az Apple, miért érdemes kikapcsolni az alkalmazáskövetést

Vicces, emellett mégis megszívlelendő videóban magyarázza meg az Apple, miért is vezette be a hirdetők rémálmát, az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkcióval.

Az iOS 14.5-tel vezette be az Apple az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkciót, amellyel az iPhone-t használók privát szféráját próbálta védeni. Megadható ugyanis, hogy mely alkalmazások követhetik a felhasználó tevékenységét, illetve hogy hol jár és milyen tartalmakat oszt meg, mi több, mindenfajta követés teljesen letiltható.

A hirdetőknek ez persze vörös posztó, nem véletlen, hogy a Facebook azonnal és erősen tiltakozott ez ellen. Az Apple azonban szilárdan tartja magát, állítva, számukra a felhasználóik magánéletének a védelme a legfontosabb.

Annak érdekében, hogy ezt a felhasználók is átérezzék, készített egy első pillantásra vicces videót, amelynek azonban az üzenete meglehetősen komoly: az alkalmazások nyomon követhetnek minden aktivitás az okostelefonunkon, viszont az iPhone lehetővé teszi, hogy megakadályozza ezeket ebben.

Valahol persze a Facebook érvelése is érthető: szerintük a követés engedélyezése lehetővé teszi a vállalat számára, hogy ingyenes maradjon az alkalmazás, ami – kimondatlanul is – azt sugallja, hogy ha a felhasználók élni fognak az Apple által kínált lehetőséggel, előbb-utóbb fizetőssé válnak az említett alkalmazások.

Mindenesetre a döntés a felhasználó kezében van: nagyon fontos, melyik gombra nyom a kérdésnél, amely minden iPhone-on fölugrik.

[embedded content]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Ettől félt az Apple: az EU-ban kötelező lesz az USB-C a mobilokon | 24

Az Európai Bizottság sajtóközleményben jelentette be, hogy előterjesztik azt az új jogszabályt, ami megszabná a telefongyártók számára, hogy egységesen USB-C töltőporttal lássák el az...

Brüsszel ma dönt az iPhone-töltők sorsáról – Napi.hu

Az Európai Bizottság csütörtökön javaslatot terjeszt elő arra vonatkozóan, hogy az elektronikus eszközök gyártói egységes töltőket forgalmazzanak mobiltelefonokhoz, táblagépekhez, kamerákhoz és fejhallgatókhoz –...

Recent Comments