szerda, július 28, 2021
Home Apple hírek Zseniális videóval magyarázza az Apple, miért érdemes kikapcsolni az alkalmazáskövetést

Zseniális videóval magyarázza az Apple, miért érdemes kikapcsolni az alkalmazáskövetést

Vicces, emellett mégis megszívlelendő videóban magyarázza meg az Apple, miért is vezette be a hirdetők rémálmát, az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkcióval.

Az iOS 14.5-tel vezette be az Apple az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkciót, amellyel az iPhone-t használók privát szféráját próbálta védeni. Megadható ugyanis, hogy mely alkalmazások követhetik a felhasználó tevékenységét, illetve hogy hol jár és milyen tartalmakat oszt meg, mi több, mindenfajta követés teljesen letiltható.

A hirdetőknek ez persze vörös posztó, nem véletlen, hogy a Facebook azonnal és erősen tiltakozott ez ellen. Az Apple azonban szilárdan tartja magát, állítva, számukra a felhasználóik magánéletének a védelme a legfontosabb.

Annak érdekében, hogy ezt a felhasználók is átérezzék, készített egy első pillantásra vicces videót, amelynek azonban az üzenete meglehetősen komoly: az alkalmazások nyomon követhetnek minden aktivitás az okostelefonunkon, viszont az iPhone lehetővé teszi, hogy megakadályozza ezeket ebben.

Valahol persze a Facebook érvelése is érthető: szerintük a követés engedélyezése lehetővé teszi a vállalat számára, hogy ingyenes maradjon az alkalmazás, ami – kimondatlanul is – azt sugallja, hogy ha a felhasználók élni fognak az Apple által kínált lehetőséggel, előbb-utóbb fizetőssé válnak az említett alkalmazások.

Mindenesetre a döntés a felhasználó kezében van: nagyon fontos, melyik gombra nyom a kérdésnél, amely minden iPhone-on fölugrik.

[embedded content]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Mindegy, hogy iPhone vagy óra, minden meglódult az Apple-nél

A legérdekesebb szám 21,74 milliárd dollár az Apple magyar idő szerint kedd éjjel kiadott, idei második negyedévre vonatkozó jelentésében. Ez nem a bevétel...

Sügérre ment, de iPhone-ot fogott egy amerikai horgász, majd Facebookon kikereste a tulajt

Jason Robinson véletlenül bukkant a tóba ejtett telefonra, amely egy képet is rejtett. Ez alapján azonosította be a tulajdonost, aki így visszakapta a...

Évek óta várt funkciót kaphat az új iPhone – mutatjuk | nuus.hu

Minden jel arra mutat, hogy az Apple idén ősszel érkező iPhone-jai Always –On Displayt is kapnak. Több szivárogtató is állítja már ezt. A cég...

Magyar fotós nyerte az idei iPhone Photography Awards-ot – Pixinfo.com

Idén is meghirdették a Nemzetközi iPhone Fotográfiai Díjat, amelyre – nevéből láthatóan – csak iPhone okostelefonnal készült képekkel lehetett nevezni. A zsűri döntése alapján...

Recent Comments