hétfő, január 17, 2022
Home Iphone A figyelmeztetések ellenére továbbfejlesztett MagSafe rendszerrel érkezhet az iPhone 13 | Igényesférfi.hu...

A figyelmeztetések ellenére továbbfejlesztett MagSafe rendszerrel érkezhet az iPhone 13 | Igényesférfi.hu online férfi életmód magazin

Októbertől szeptemberig kitölti az évet, hogy a rajongók és tech guruk az iPhone újításairól spekulálnak: mi lesz a neve, hogy fog kinézni, milyen kamerája lesz, milyen újdonságok kerülnek bele és így tovább.

Azt már tudjuk, hogy a 2021-es modellek a sokak által baljóslatú iPhone 13 nevet fogják viselni, és számos más részletet is biztosra lehet venni. Egy újdonság, azonban visszás lehet: a kiszivárgott képek tanúsága szerint továbbfejlesztett MagSafe-fel jöhetnek ezek az okostelefonok.

A legutóbbi kiszivárgott infók számos korábbi pletykát megcáfoltak, de egy friss riport egy igazi bombát dobott le az újgenerációs iPhone 13 készülékekkel kapcsolatban.

Egy új videóban a népszerű Filip Koroy, vagyis aka EverythingApplePro összeállt Max Weinbach iparági bennfentessel, szivárogtatóval, hogy lerántsák a leplet az iPhone 13 egy sokkoló újításáról: a telefonok ugyanis továbbfejlesztett MagSafe-fel érkeznek ősszel. Ha valaki nem hallott volna róla, ez az információ azért annyira megdöbbentő, mivel az Apple nemrég frissítette a biztonsági figyelmeztetéseket, miszerint az iPhone 12 potenciálisan zavarhatja az orvosi eszközöket.

Koroy a videóban arról beszél, hogy az új készülékekben a vezeték nélküli töltést lehetővé tevő tekercsek mérete valószínűleg nagyobb lesz a MagSafe-ben, hogy kompenzálják az erősebb MagSafe mágneseket, amit Max szivárogtatott ki korábban. Jobb lesz a hőgazdálkodása és nagyobb a teljesítménye, így gyorsabb töltést kaphatunk vezeték nélkül, és nagyon is lehetséges – vélekedi May -, hogy a fordított vezeték nélküli töltésre is lehet majd használni, ez a funkció ugyanis hiányzik az Apple legújabb iPhone-jaiból.

A fejlesztések persze szükségesek, mivel ezeken a területeken az iPhone alulmaradt a konkurens készülékekhez képest. Ezzel együtt mind a Journal of the American Heart Association (JAHA), mind a Heart Rhythm Journal (HRJ) figyelmeztetést adott ki a MagSafe-fel kapcsolatban. A JAHA arra jutott, hogy az iPhone 12 sorozatban megvan a potenciál, hogy gátolja az életmentő kezelést, míg a HRJ szintén hasonlóan fogalmazott a készülékekkel kapcsolatban, miszerint „potenciálisan gátolhatja az életmentő kezelést egy betegnél”.

A videóban egy másik korábban felröppent újdonságról is szó esik, mégpedig a Portrait Mode-ról a videókészítésnél, ami Max szerint valóban várható az új készülékeknél. Emellett Max azt is hozzátette, hogy valami hasonlót már lehet látni az iOS 15 FaceTime Portrait Mode videó opciójában.

Összességében azt lehet elmondani, hogy az Apple kiáll a MagSafe mellett, és ki tudja, lehet az orvostudománynak kell alkalmazkodnia ezekhez a kütyükhöz és nem fordítva… Végtére is már több mint egymilliárd ember zsebében ott lapul egy iPhone készülék.

Milyen újdonságokra lehet még ezen kívül számítani?

Az iPhone 13 memóriája ugyan kisebb lesz a vártnál és még a Touch ID is visszakúszhat egy-két modellnél, illetve a LiDAR is megmarad a Pro modell sajátja, számos újdonság van viszont, amire érdemes lesz odafigyelni. Ilyen a kisebb noch, a még nagyobb kamerák, az extrém képstabilizálás, fejlesztések az akkumulátorban és a piacvezető új chip, a szuperhatékony A15.

Azonban a szakértők azt mondják, hogy a türelem ebben az esetben is kifizetődik, és érdemes a készülékváltással még egy évet várni, amíg kijön az iPhone 14 – legalábbis a szivárogtatások alapján.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Most Popular

Ismét perlik az Apple-t, ezúttal egy töltési probléma miatt

Talán nem túlzunk azzal a kijelentéssel, hogy a tech iparból a legtöbbször az Apple-lel kapcsolatban kapja fel a sajtó, ha közük van valamilyen bírósági...

Az iPad Air is frissül az új iPhone SE mellett

Mindenki úgy kalkulál, hogy az Apple a tavasszal esedékes bemutatóján a friss iPhone SE-t fogja fókuszba helyezni. Ezzel kapcsolatban azt várja a szakma, hogy...

Átalakul a céges laptopok piaca: egyre több a MacBook az irodákban

A cikk megjelenését az iSTYLE támogatta. Amikor egy vállalat informatikai beruházást hajt végre, több szempontot is mérlegelnie kell, például az alkalmazottak és a...

Borsos áron jöhet az Apple kevert valóságos kütyüje | 24.hu

Egy ideje már lehet róla hallani, hogy az Apple headsetet fejleszt, ami a cég első kevertvalóság-eszköze lesz. A belsős forrásokkal ellátott Mark Gurman, a...

Recent Comments