Home Blog

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

0
voicememo apple watch diktafon

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár az utóbbit biztosan sokan használják, a DC 140 mini hangrögzítő egyedülálló tulajdonságaival és megjelenésével ideális választás lehet speciális esetekben. Sok oka lehet annak, ha valaki egy hangra aktiválódó mini hangrögzítő diktafon segítségét veszi igénybe.

Ha általános dologra szeretnénk használni, és nem jelent gondot, hogy nagyobb odafigyelést igényel a telefonunkról nyújtotta lehetőség erre, akkor valóban megoldást nyújthat akár egy telefonra letölthető alkalmazás is.

Lássuk is mit tud a DC-140 profi mini hangrögzítő, melynek előnyei:

 • Egyszerűen használható mini diktafon
 • Akár 30 napos üzemidő
 • 10-15 méter hatótávval rendelkezik, tökéletes hangfelvételeket készít
 • Egy töltéssel, 10-30 napig üzemképes(opcionális külső töltővel akár 3 hónapig!).
 • Memóriakapacitása 8GB
 • Nem igényel semmilyen extra beállítást a tökéletes működéshez
 • Időbélyeggel látja el a felvételt év/hó/nap/perc/mp
 • Kizárólag hang érzékelésekor rögzíti a hanganyagot.

Gyufásdoboz méretű mini hangrögzítő, akár rejtett lehallgató készülék formájában?

Hát persze, és nem is akármilyen akkumulátor üzemidővel! A rendkívül egyszerű használat mellett, tökéletes minőség. Plusz pont azért, hogy amennyiben nem látványosan szeretnénk használni, akkor igazán tökéletes választás, mert szinte észrevétlenül végez eredményes munkát számunkra.

Az évek folyamán egyre nagyobb a kereslet a kiváló minőségű hangrögzítő illetve lehallgató készülékek iránt. Nem ritka, hogy speciális esetekben – főként azok körében akiknek a hivatásához szükséges – a rejtett hangrögzítő készülékek és az egyéb beépített termékek iránt nőtt az érdeklődés. 

Számtalan gyártó van a piacon, így a kínálat széles palettát nyújt mindazoknak akik rejtett kamerák, mini hangrögzítők, vagy GSM alapú lehallgató készülékek stb. iránt érdeklődnek. 

Hangjegyzetek rögzítése, szerkesztése és szinkronban tartása az iOS és a macOS rendszeren

A hangjegyzetek rögzítése és szinkronizálása az összes eszközön az iCloudon keresztül egyszerűvé vált az iOS 14 alkalmazással. Ezáltal a felvételek javításának új módja vált lehetségessé.

voicememo apple watch diktafon

Az elmúlt évek során az Apple jelentősen továbbfejlesztette a hangjegyzetek alkalmazást, lehetővé téve az iCloud-on keresztül a több eszközzel történő szinkronizálást, továbbfejlesztett hangfelvételt és az alkalmazást az összes mikrofont tartalmazó Apple platformra (beleértve az Apple Watchot is).

Felvétel a hangjegyzetek alkalmazásban

Új hangfelvétel megkezdéséhez a hangjegyzetek alkalmazásban kövesse a következő lépéseket:

Nyissa meg a hangjegyzetek alkalmazást és koppintson a piros felvétel gombra!

Miután megérintette a piros gombot, a Voice Memo megkezdi a felvételt az eszköz alapértelmezett mikrofonjával, vagy egy külső mikrofonnal, ha USB-C vagy Lightning segítségével csatlakozik. Ha az eszközhöz AirPod-ok vannak csatlakoztatva, akkor az az AirPod-ok mikrofonját (vagy más Bluetooth vagy Lightning headsetet) használja.

A kezelőfelületen szüneteltetheti és folytathatja a felvételt a szünet / folytatás gomb megérintésével.

Felvétel és cím szerkesztése a hangjegyzetekben

Az Enhanced Voice használata és a hang kivágása a hangjegyzetekben.

A továbbfejlesztett hangrögzítés új funkció az iOS 14 rendszerben, és a felvételi képernyőn a pálca ikon megérintésével engedélyezhető. Ha ezt bekapcsolja, valós időben megszüntetheti a visszhangot, és más háttérzajt a felvételeiről. Ezt a továbbfejlesztett hangrögzítési funkciót a meglévő felvételekre is alkalmazhatja:

 • Érintse meg az ellipszis ikont egy meglévő felvételen
 • Koppintson a „Felvétel szerkesztése” elemre
 • Koppintson a pálca ikonra
 • Még egy koppintás, és kész

A Felvétel szerkesztése módban a felvételt levághatja úgy is, hogy megérinti a felhasználói felület jobb oldalán található vágás gombot a hangfelvétel-megjelenítő felett. Ennek megérintésével megnyílik a hangvágó, amely lehetővé teszi a hangfelvétel elejének vagy végének vágását, így a felvételnek csak azt a részét kaphatja meg, amelyet szeretne.

Hogyan lehet szerkeszteni a rögzített anyag címét a hangjegyzetek között?

Amíg ebben a felvétel szerkesztése nézetben tartózkodik, a címet is szerkesztheti. Alapértelmezés szerint a Hangjegyzetek a felvétel helyét használják címként, ami nagyon jó, ha éppen kint tartózkodik, és emlékezni akar arra, hogy hol volt, amikor a felvétel történt, dekevésbé hasznos, ha mindig ugyanazon a helyen rögzít.

Szerencsére a hangjegyzet címét felvétel közben szerkesztheti úgy, hogy megérinti a helynév címét, amely automatikusan felkerül a felvételi vagy szerkesztési képernyő tetejére.

A hangjegyzetek szinkronizálása:

Ha előfizetője az iCloudnak, akkor automatikusan megkapja a tárhely kiosztását. Ezzel a tárolóval nemcsak fájlokat tárolhat az iCloud Drive és a fotók alkalmazásban, hanem a hangjegyzetet is. A szolgáltatás engedélyezésének biztosításához hajtsa végre a következő lépéseket:

 • Nyissa meg a beállítások alkalmazást
 • Koppintson a “Apple ID, iCloud, média és vásárlások” elemre a felső részben
 • kattintson az iCloud elemre és
 • engedélyezze a hangjegyzetek opciót.

Ha ezt az összes eszközén engedélyezi, a hangjegyzetek alkalmazás szinkronizálni kezdi az összes eszközével készült felvételeket. Ezeket a felvételeket iOS, iPadOS, macOS rendszereken érheti el. A watchOS-on hangjegyzetet rögzíthet, és szinkronizálhatja az eszközével, de nem hallgathatja vissza a korábban rögzített jegyzeteket.

Cikk by: Timewriter

Forrás: https://www.techrepublic.com/

Rég várt lépést tehet az Apple | 24.hu

0

Az Apple nagy eséllyel idén végre egy újratervezett iPad minivel jelentkezik, ami azért nagy dolog, mert a táblagép 2012-es megjelenése óta lényegében ugyanúgy néz ki, a mostani frissítés pedig az eszköz kilencéves történetének legalaposabb átszabása lehet – írja közeli forrásokra hivatkozva a Bloomberg.

A 20212-es iPad várhatóan vékonyabb kávákat, nagyobb kijelzőt és jobb teljesítményt kap, dizájn terén közelít majd a tavaly kiadott iPad Airhez. Az új iPad minin egyben már nem lesz helye a Home gombnak, a táblagép oldalán elhelyezett bekapcsológombba épül be a TouchID ujjlenyomat-olvasó is. Tavaly a híres Apple-elemző, Ming-Csi Kuo írt arról, hogy a következő iPad 8,5-9 hüvelykes méretben érkezhet, ami nagy ugrás az eddigi 7,9 hüvelykhez képest, kijelző terén pedig az Apple legnagyobb iPad Próján is látott Mini LED panel várható – ezzel is egybevágnak a Bloomberg információi.

Az idei iPad mini már a táblagép hatodik generációját fogja képviselni, a széria legutóbbi modellje a 2019-es, Apple Pencilt és A12 processzort kínáló modell volt.

Apple kütyü segítségével lett meg a lopott bicikli | 24.hu

0

A bostoni rendőrség az Apple AirTag nevű, gombalakú nyomkövetőjének segítségével lelt rá egy lopott drótszamárra–számolt be róla az Apple Insider. Gene Gorter kerékpárja július negyedikén tűnt el a ház elöl, a rendőrségen másnap jelentette be a lopást. Emellé megadta a biciklijére felszerelt AirTag információit is, ami egy kistáskában volt elrejtve, abban a reményben, hogy ha egyszer ellopják, a tolvajnak nem tűnik fel a kütyü.

Így is lett, mivel a rendőrség pontosan be tudta azonosítani a bicikli helyét, ami közel volt ahhoz a kukához, amibe a tolvaj behajította a táskát a benne lévő AirTaggel együtt. A rendőrök szerint mivel a tolvaj semmi használhatót nem talált a kiszsákban, ezért azt egyszerűen kidobta.

A történet ugyan egy szerencsés megtalálásról szól, az Apple mégsem elsősorban tolvajok követésére ajánlja az AirTaget, hanem a könnyen elhagyható, de fontos tárgyak, például pénztárcák, kulcscsomók figyelésére. Az apró nyomkövetőt csomó helyre aggathatjuk: háziállat nyakörvére, táskára, eszközre, vagy becsúsztathatjuk a pénztárcába. A kütyü hollétét az Apple Find My szolgáltatásával lehet követni a Lokátor appon belül, de a megtalálásban az is segít, hogy az AirTag rezgéssel és hanggal is jelez.

Négy nanométer, három nanométer: mindig van lejjebb az Apple és az Intel versenyében

0

A tajvani chipgyártó TSMC következő generációs chipgyártási technológiájának egyik nagy haszonélvezője lehet az Apple, de az Intel is sorban áll az áramkörökért.

Bár az amerikai kormányzat minél inkább hazai földön tartaná a félvezetőgyártást, a tajvani TSMC továbbra is létfontosságú a chipeket igénylő amerikai vállalatok, többek között az Apple számára is.

A jelenlegi Apple A14 és M1 chipsetek ugyanazzal az 5 nm-es gyártástechnológiával készülnek, de a két termékcsalád jövőre elválik egymástól. Az iPhone 14-ekbe kerülő lapkát 4 nm-es technológiával, míg a következő nagyobb M-sorozatú chipet a még fejlettebb 3 nm-es technológiával fogják gyártani, legalábbis a Nikkei Asia értesülése szerint.

A nanométer a chip tranzisztorai közötti szélességre vonatkozik. Minél kisebb ez a szám, annál fejlettebb a chip, de annál nagyobb kihívást és költséget is jelent a gyártása.

A TSMC szerint a 3 nm-es technológia 10-15 százalékkal növelheti a számítási teljesítményt az 5 nm-eshez képest, miközben az energiafogyasztást 25-30 százalékkal csökkentheti. A fogyasztói termékek számára napjainkban a legfejlettebb chipgyártási technológia a TSMC 5 nm-es technológiája, ezt használják az iPhone 12-ök processzoraihoz is.

Az iPhone 13-hoz készült A15 chipsetet a TSMC megújult, de még mindig 5 nm-es technológiájával készítenék (N5P), ami az előd N5-hez képest 5 százalékkal növeli az órajel sebességét és 10 százalékkal csökkenti az energiát. Az M1X is várhatóan ezt az N5P-t fogja használja.

A jövőre debütáló iPhone 14-esek viszont már a 4 nm-es technológiát kamatoztathatják: a TSMC-nek ütemterv előtt sikerült befejeznie az ehhez (N4) kapcsolódó folyamat fejlesztését, és a MediaTek elsőként adhat ki 4 nm-es chipkészleteket akár az év végén, akár 2022 elején. 2022-ben a gyártási kapacitás nagy része várhatóan az iPhone 14 chipjeire fog összpontosítani.

© Flickr/iphonedigital

De ezzel még nem lesz vége: az 3nm-es (N3) technológiával kapcsolatban a TSMC már a magáénak tudhat két nagy ügyfelet, az Apple-t és az Intelt. A bennfentesek szerint az első 3 nm-es chipekkel rendelkező készülékek valószínűleg iPadek lesznek, feltehetően iPad Prók, új M2-es lapkákkal.

Érdekes az Intel megjelenése is partnerként, lévén, hogy maga is gyárt chipeket, mi több, Amerika legnagyobb chipgyártójáról van szó. Állítólag az laptopok és adatközpont-szerverekhez rendelne 3 nm-es technológiával készülő áramköröket, annak érdekében, hogy visszanyerje az AMD és az Nvidia miatt elveszített piaci részesedését. Az Intel chipjei jelenleg 10 nm-es technológiával készülnek, és a 7 nm-es lapkák megjelenése sem várható 2023 előtt. Érthető tehát, ha a chipgyártás egy részét a TSMC-re bízná.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ellopták a férfi kerékpárját, az Apple AirTagje mutatta meg, hol van

0

Másnapra az eszköz segítségével előkerült a bostoni bicikli.

Az Apple még április közepén mutatta be az új kütyüjét, az AirTaget, ami segít a felhasználóknak abban, hogy megtalálják az elveszett tárgyaikat, például a kulcscsomójukat. Hamar kiderült azonban, hogy ennél hasznosabb dologra is használni lehet a készüléket: meg lehet vele találni például egy ellopott kerékpárt.

A megjelenés után nem sokkal egy kerékpárüzlet már demonstrálta is, miként lehet ezt megtenni, most pedig úgy tűnik, élesben is működik a dolog.

A GadGet Lite beszámolója szerint a hírekben Gene Gorter néven említett férfitól július 4-én éjszaka lopták el a kerékpárját Bostonban. Másnap reggel vette csak észre, hogy nincs meg a kétkerekű, ám emlékezett arra, hogy a ráerősített táskába betett egy AirTaget. Az eszköz segítségével pedig meg tudta nézni, nagyjából lehet a tulajdona.

A beszámoló szerint a követési adatokat átadta a rendőröknek, akik egy kukában megtalálták a táskát az AirTaggel együtt, nem messze tőle pedig az ellopott biciklit is. Gorter a történetét a YouTube-on is megosztotta a követőivel.

[embedded content]

Kiderült, hogy a tolvaj nem vette észre, hogy az AirTag a táskában lapul, ezért egyszerűen kidobta. Hogy ki kötötte el a kerékpárt, nem tudni, a rendőröknek egyelőre nem sikerült kézre keríteni az elkövetőt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Az Apple-alapító támogatja a javításhoz való jogot

0

A tech-guru teljes mértékű támogatásáról biztosította a javításhoz való jogért küzdő mozgalmat mely nem csupán a számítástechnikai termékek kapcsán lép fel, hanem a traktoroktól a mosógépeken, autókon, hűtőkön át terjed a tabletekig, mobiltelefonokig és laptopokig.

A kérdés a közéleti viták homlokterébe került az Európai Unióban éppúgy, mint az Egyesült Államokban vagy épp Nagy-Britanniában. Legutóbb a britek fogadtak el egy olyan szabályozást, mely a július 1 után vásárolt, legfőképpen konyhai elektronikai cikkek esetében kötelezi a gyártókat 10 éven keresztül pótalkatrészek biztosítására. 

A brit kormány a beépített elavulás és az elektronikai szemét csökkenését várja a lépéstől, hiszen az meghosszabbítja ezen termékek élettartamát.

Az Európai Unió a laptopok, tabletek és okostelefonok terén tervez hasonló szabályozást bevezetni, míg Joe Biden várhatóan pénteken írja alá azt a rendeletet, mely biztosítaná a javításhoz való jogot a traktoroktól a telefonokon át a játékkonzolokig. Egy híres történet szerint egy időben az amerikai farmerek egy ukrán hacker segítségével voltak csak képesek mezőgazdasági gépeik javítására.

A lépés ellenzői szerint ez biztonsági kockázatokkal jár és a külsős szerelők a kibocsátási szabályokat is megkerülhetik, mint például Magyarországon az autók terén használt chiptunning esetében meg is teszik. Az ellenzők – akik között olyan nagy technológiai cégek is találhatóak mint az Apple vagy a Microsoft – emellett a szellemi tulajdonhoz fűződő jogaikat is féltik.

A javaslat támogatói azonban úgy gondolják, hogy ha már megvásároltak egy terméket, azzal szabadon rendelkezhetnek, így szét is szerelhetik, javíthatják, fejleszthetik és egyéb módon módosíthatják. 

A javításhoz való jog így szerintük a tulajdonhoz fűződő alapvető jog, amit a gyártók nem korlátozhatnak.

Lebukott a férfi, aki kétezer darab iPhone-t lopott a munkahelyén | 24

0

A veszélyes hulladékok feldolgozására specializálódott Tradebe Environmental Services egyik alkalmazottja kellemetlen üggyel bukott le: kenyéradója számlájára rendelt 2000 darab iPhone 7 készüléket, hogy azokat tovább értékesítve hasznot fölözzön le magának – számolt be róla az iMore. Brian Pearsall a munkahelye Verzion fiókjával rendelte meg a telefonokat még 2019-ben, amiből 200-at elosztott a többi alkalmazott közt, míg a maradék 1800-at zsebre rakta, hogy nyerészkedjen.

A férfi azért volt kivételes helyzetben, mert megfelelő jogosultságokkal rendelkezett a belsős rendszerben ahhoz, hogy cseretelefonokat rendeljen a céges eszközök pótlására. A vállalati kedvezménynek köszönhetően így mindössze 99 centbe került egy telefon. Utána még más készülékeket is vásárolt, nem csak iPhone-okat.

Az élelmes férfi azonban lebukott, mert a Verizon egyik képviselője arról értesítette a Tradebe-t, hogy vizsgálatuk szerint az elmúlt egy évben vásárolt kétezer mobilból csak kétszázat aktiváltak. Mikor egyik kollégája az üggyel kapcsolatban érdeklődött Pearsallnél, ő e-mailben kendőzetlenül megírta a válaszlevélben, hogy ügyeskedett az iPhone-okkal.

Ügyét augusztusban tárgyalják, 25 ezer dollár óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.

Az Apple-társalapító Steve Wozniak szerint a felhasználók kezébe kellene adni a jogot, hogy megjavíthassák az eszközeiket

0

Az 70 éves elektromérnök is csatlakozott az úgynevezett right-to-repair mozgalomhoz.

Az Apple vásárlóinak jókora része hosszabb ideje próbálja kiharcolni a jogot ahhoz, hogy ők maguk is megjavíthassák a problémás készülékeket, de az almás cég erről hallani sem akar. (Hasonló igény mutatkozik az androidos felhasználók táborában is.)

A csoport úgy véli, nem helyes, hogy az Apple kisajátítja magának a jogot, már csak azért sem, mert a javítás költségei olykor kifejezetten sok pénzbe kerülnek. Az Apple azonban azzal érvel, hogy a cég készülékeit csakis szakszerű módon szabad megbontani, és javítani,

így aki nem ért hozzá, kárt tehet a termékben, arról nem is beszélve, hogy a házilagos szerelgetés balesetekhez vezethet.

Az ügyben már egy komolyabb mozgalom is szerveződött (ez a right-to-repair), és ennek adott most kisebb löketet Steve Wozniak. Az az ember, aki annak idején Steve Jobsszal együtt létrehozta az Apple-t.

A 70 éves elektromérnök a BBC szerint méltatta a csoport célját. Szerinte a cégek nagyrésze csak azért tartja magánál a szereléshez való jogot, mert ezzel ellenőrzéshez és hatalomhoz jutnak. De szerinte most már „ideje lenne helyesen cselekedni”.

[embedded content]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Nagy baj van az Apple külső háttértárával

0

Sorra halnak meg a Seagate merevlemezek a Time Capsule modellekben.

Figyelmeztetést adott ki az Apple AirPort Time Capsule router és külső háttértár tulajdonosai számára a Datenrettung Berlin, állítása szerint időzített bombák a 2 TB és 3 TB kapacitású, legutolsó generációs modellek. A cég merevlemezekről véletlenül törölt, vagy azok hardveres meghibásodása miatt elveszített adatok visszaállítására szakosodott.

A kép csak illusztrációForrás: Seagate

A német szolgáltató szerint a hozzá bekerülő Apple Time Capsule egységek oroszlánrészében hardveres hibára vezethető vissza az adatvesztés, a kérdéses modellekben használt Seagate merevlemezek tervezési hiba miatt jóval idő előtt beadhatják a kulcsot. A gondot a rossz anyagválasztás jelenti, idővel eltörik az adattároló tányérok írását és olvasását végző fejek biztonságos parkoltatását végző mütyür, az elszabadult fejek pedig szétkarcolják a tányérokat.

A Datenrettung Berlin azt javasolja, hogy az érintett Time Capsule modellekkel rendelkezők azonnal készítsenek biztonsági mentést az adataikról, majd saját kezűleg vagy segítséget kérve cseréljék ki a benne lévő háttértárat. Az Apple által 2018-ban nyugdíjazott termékben egy teljesen hétköznapi, 3,5″-es formatervű SATA merevlemez található, bármely informatikai kereskedésben kapható a helyettesítésére használható modell.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

M2 processzorral jöhet az új Apple MacBook Air

0

Az új MacBook Pro laptopok még az M1X chipre építenek, de a 2022-es MacBook Air már M2-es processzort kaphat.

Újra és újra azt mondják a jól értesült források, hogy az Apple még idén piacra dobja az új MacBook Pro laptopjait, azokba pedig az új Apple processzort, az M1X-et építi be. Jövőre azonban újabb chippel bővül az Apple kínálata, a frissített MacBook Air pedig már teljesen áttervezett külsővel és az M2-es processzorral érkezik.

MacBook Air M1Forrás: techcrunch

Érdekesség, hogy az M2 lesz majd a gyengébb lapka. Az M1X-et a TSMC N5P technológiájával gyártják majd, az 5 nm-es technológia továbbfejlesztett változatával. 10-magos CPU-ra és 16- vagy akár 32-magos GPU-ra lehet számítani, az M1X chipet pedig az új Mac mini is megkaphatja.

Az M2 ezzel szemben kevesebb processzormaggal, új architektúrával, új gyártástechnológiával, magasabb órajelekkel jöhet. A MacBook Air mellett akár az iPad Pro táblagépekben is használhatják a lapkát, de állítólag arra is van esély, hogy külön verziókat készítenek a mobilokhoz, tabletekhez és laptopokhoz.

Steve Wozniak Apple-alapító kiállt a telefonszereléshez való jogért

0

Steve Wozniak, aki a 70-es években Steve Jobsszal együtt alapította az Apple-t, támogatásáról biztosította az ügynevezett right to repair mozgalmat. A mozgalom évek óta szeretné elérni, hogy az Apple hozzon nyilvánosságra információkat arról, hogyan kell megszerelni az eszközeit, és forgalmazzon ehhez szükséges alkatrészeket is. A cég évek óta végletesen ellenzi, hogy rajtuk kívül bárki másnak is joga és lehetősége legyen szerelni az általa gyártott elektronikai cikkeket. Arra hivatkoznak, hogy nagyon veszélyes lenne, ha rajtuk kívül más is szerelhetne.

Wozniak szerint valószínűleg az Apple sem létezne, hogyha ő és Jobs a maihoz hasonló, zárt és szigorúan ellenőrzött számítástechnika világában nőttek volna föl. A 70 éves elektromérnök szerint a mai techcégek azért próbálják maguknál tartani a szerelési jogokat, mert ez hatalmat és ellenőrzést ad nekik.

„Ideje elkezdeni helyesen cselekedni”

– mondta.

(BBC)