csütörtök, január 20, 2022
Home Blog

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

0
voicememo apple watch diktafon

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár az utóbbit biztosan sokan használják, a DC 140 mini hangrögzítő egyedülálló tulajdonságaival és megjelenésével ideális választás lehet speciális esetekben. Sok oka lehet annak, ha valaki egy hangra aktiválódó mini hangrögzítő diktafon segítségét veszi igénybe.

Ha általános dologra szeretnénk használni, és nem jelent gondot, hogy nagyobb odafigyelést igényel a telefonunkról nyújtotta lehetőség erre, akkor valóban megoldást nyújthat akár egy telefonra letölthető alkalmazás is.

Lássuk is mit tud a DC-140 profi mini hangrögzítő, melynek előnyei:

 • Egyszerűen használható mini diktafon
 • Akár 30 napos üzemidő
 • 10-15 méter hatótávval rendelkezik, tökéletes hangfelvételeket készít
 • Egy töltéssel, 10-30 napig üzemképes(opcionális külső töltővel akár 3 hónapig!).
 • Memóriakapacitása 8GB
 • Nem igényel semmilyen extra beállítást a tökéletes működéshez
 • Időbélyeggel látja el a felvételt év/hó/nap/perc/mp
 • Kizárólag hang érzékelésekor rögzíti a hanganyagot.

Gyufásdoboz méretű mini hangrögzítő, akár rejtett lehallgató készülék formájában?

Hát persze, és nem is akármilyen akkumulátor üzemidővel! A rendkívül egyszerű használat mellett, tökéletes minőség. Plusz pont azért, hogy amennyiben nem látványosan szeretnénk használni, akkor igazán tökéletes választás, mert szinte észrevétlenül végez eredményes munkát számunkra.

Az évek folyamán egyre nagyobb a kereslet a kiváló minőségű hangrögzítő illetve lehallgató készülékek iránt. Nem ritka, hogy speciális esetekben – főként azok körében akiknek a hivatásához szükséges – a rejtett hangrögzítő készülékek és az egyéb beépített termékek iránt nőtt az érdeklődés. 

Számtalan gyártó van a piacon, így a kínálat széles palettát nyújt mindazoknak akik rejtett kamerák, mini hangrögzítők, vagy GSM alapú lehallgató készülékek stb. iránt érdeklődnek. 

Hangjegyzetek rögzítése, szerkesztése és szinkronban tartása az iOS és a macOS rendszeren

A hangjegyzetek rögzítése és szinkronizálása az összes eszközön az iCloudon keresztül egyszerűvé vált az iOS 14 alkalmazással. Ezáltal a felvételek javításának új módja vált lehetségessé.

voicememo apple watch diktafon

Az elmúlt évek során az Apple jelentősen továbbfejlesztette a hangjegyzetek alkalmazást, lehetővé téve az iCloud-on keresztül a több eszközzel történő szinkronizálást, továbbfejlesztett hangfelvételt és az alkalmazást az összes mikrofont tartalmazó Apple platformra (beleértve az Apple Watchot is).

Felvétel a hangjegyzetek alkalmazásban

Új hangfelvétel megkezdéséhez a hangjegyzetek alkalmazásban kövesse a következő lépéseket:

Nyissa meg a hangjegyzetek alkalmazást és koppintson a piros felvétel gombra!

Miután megérintette a piros gombot, a Voice Memo megkezdi a felvételt az eszköz alapértelmezett mikrofonjával, vagy egy külső mikrofonnal, ha USB-C vagy Lightning segítségével csatlakozik. Ha az eszközhöz AirPod-ok vannak csatlakoztatva, akkor az az AirPod-ok mikrofonját (vagy más Bluetooth vagy Lightning headsetet) használja.

A kezelőfelületen szüneteltetheti és folytathatja a felvételt a szünet / folytatás gomb megérintésével.

Felvétel és cím szerkesztése a hangjegyzetekben

Az Enhanced Voice használata és a hang kivágása a hangjegyzetekben.

A továbbfejlesztett hangrögzítés új funkció az iOS 14 rendszerben, és a felvételi képernyőn a pálca ikon megérintésével engedélyezhető. Ha ezt bekapcsolja, valós időben megszüntetheti a visszhangot, és más háttérzajt a felvételeiről. Ezt a továbbfejlesztett hangrögzítési funkciót a meglévő felvételekre is alkalmazhatja:

 • Érintse meg az ellipszis ikont egy meglévő felvételen
 • Koppintson a „Felvétel szerkesztése” elemre
 • Koppintson a pálca ikonra
 • Még egy koppintás, és kész

A Felvétel szerkesztése módban a felvételt levághatja úgy is, hogy megérinti a felhasználói felület jobb oldalán található vágás gombot a hangfelvétel-megjelenítő felett. Ennek megérintésével megnyílik a hangvágó, amely lehetővé teszi a hangfelvétel elejének vagy végének vágását, így a felvételnek csak azt a részét kaphatja meg, amelyet szeretne.

Hogyan lehet szerkeszteni a rögzített anyag címét a hangjegyzetek között?

Amíg ebben a felvétel szerkesztése nézetben tartózkodik, a címet is szerkesztheti. Alapértelmezés szerint a Hangjegyzetek a felvétel helyét használják címként, ami nagyon jó, ha éppen kint tartózkodik, és emlékezni akar arra, hogy hol volt, amikor a felvétel történt, dekevésbé hasznos, ha mindig ugyanazon a helyen rögzít.

Szerencsére a hangjegyzet címét felvétel közben szerkesztheti úgy, hogy megérinti a helynév címét, amely automatikusan felkerül a felvételi vagy szerkesztési képernyő tetejére.

A hangjegyzetek szinkronizálása:

Ha előfizetője az iCloudnak, akkor automatikusan megkapja a tárhely kiosztását. Ezzel a tárolóval nemcsak fájlokat tárolhat az iCloud Drive és a fotók alkalmazásban, hanem a hangjegyzetet is. A szolgáltatás engedélyezésének biztosításához hajtsa végre a következő lépéseket:

 • Nyissa meg a beállítások alkalmazást
 • Koppintson a “Apple ID, iCloud, média és vásárlások” elemre a felső részben
 • kattintson az iCloud elemre és
 • engedélyezze a hangjegyzetek opciót.

Ha ezt az összes eszközén engedélyezi, a hangjegyzetek alkalmazás szinkronizálni kezdi az összes eszközével készült felvételeket. Ezeket a felvételeket iOS, iPadOS, macOS rendszereken érheti el. A watchOS-on hangjegyzetet rögzíthet, és szinkronizálhatja az eszközével, de nem hallgathatja vissza a korábban rögzített jegyzeteket.

Cikk by: Timewriter

Forrás: https://www.techrepublic.com/

Hamarosan indulhat az 5G-s iPhone SE gyártása

0

Egy friss szivárgás egész pontos menetrendet vázolt fel a készülék piaci rajtja kapcsán.

Hónapok óta özönlenek a pletykák arról, hogy az Apple már az idén frissítheti legolcsóbb mobilját, az iPhone SE-t, amely így két év után kaphat új változatot. Mivel mindkét elődje tavasszal mutatkozott be, ezért a 2022-es modell érkezése is ekkor valószínűsíthető, amit nemrég a megbízhatóbb elemzők közé sorolt Mark Gurman is megerősített.

Gurman jelentése márciusi leleplezést jósolt, most pedig egy újabb szivárogtatás igyekszik felvázolni a menetrendet, ugyancsak tavaszi rajtról árulkodva.

A kijelzőipari bennfentes Ross Young arról posztolt a Twitteren, hogy még ebben a hónapban elindul az immáron 5G-vel felvértezett iPhone SE paneljeinek gyártása, magukat a készülékeket pedig márciusban kezdhetik összeszerelni. Ross ezért a bemutatót és a szállításokat is április végére-május elejére várja.

Ez a menetrend ugyan pesszimistább Gurman előrejelzésénél, de nagyjából még beleférne a korábbi sormintába, a 2016-os SE ugyanis március 31-én, a jelenlegi verzió pedig április 24-én került boltokba a maga idejében.

Habár sokan reménykednek egy teljesen új, vagy az iPhone 11-et  idéző kialakításban, az “SE 2022” esetében eddig az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy az Apple kitart az iPhone 6-tól megörökölt 4,7 hüvelykes dizájn mellett. Ennek tükrében viszont nagy kérdés, hogy vajon tényleg kapunk-e 5G-t, a retró házba ugyanis nem fér túl izmos aksi, amit már a jelenlegi SE-ben is megszenved az üzemidő.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

0

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A Momentum ifjú politikusa megtalálta a legégetőbb problémát, arról posztolt, hogy MIÉRT DRÁGA AZ IPHONE? Csillag Tamás hosszú posztban kesereg azon, hogy az amerikai luxuskészülék a gyenge forint miatt drága, ezért is Orbán a hibás. Nem csak abszolút értékben nálunk az egyik legdrágább iPhone-t venni, hanem az átlagbérekhez viszonyítva is az átlag magyar melósnak a leginkább elérhetetlen az új almás telefon – hüppögött Csillag. 

Csillag posztjában arról ír, hogy a csúcstelefon alapára Magyarországon kb. 424.990 forint, a KSH adatai szerint, az idei átlagbérek 431.300 forint bruttó, 286.300 Ft nettó körül mozognak. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos magyar kb. 30 napot kell dolgozzon egy 128 gigás iPhone 13 Pro-ért, anélkül, hogy bármi másra költene.

Nem csak abszolút értékben nálunk az egyik legdrágább iPhone-t venni, hanem az átlagbérekhez viszonyítva is az átlag magyar melósnak a leginkább elérhetetlen az új almás telefon

– írja a politikus, aki urasan elmegy amellett, hogy Európában energiaválság van, Nyugat-Európában az üzletekben áruhiány van és mindenhol nő az infláció, neki a legnagyobb baja az iPhone, mert ugye az minden momentumosnak kell a pumpkin spice latte mellé.

Külön szépség, hogy a világ egyik legdrágább telefonját vette elő a momentumos politikus, mint szegénységi küszöb, amelyet a “magyar melós meg sem engedhet magának”. A Mandiner megjegyzi, a kommentelők sem értették, hogy miért egy elképesztően drága és relatíve keveset tudó készülék mozgatja a politikus fantáziáját jelen helyzetben. Csillag egyébként azzal is manipulál, hogy a kínálati oldalt, azaz az árazási politikát teljesen kihagyja a képből. A kérdés tehát az, hogy a helyi piacon a cég miért tartja relatíve magasabban a termék árát, mint más piacokon. A Momentumos nézetrendszerben azonban vállalat nem, csak az állam lehet a hibás. Csillag szerint az úgynevezett iPhone index ráadásul olyan, mint a Big Mac index. Nem olyan. Előbbi munkamennyiséget vagy árat, utóbbi pedig valuták vásárlóértékét próbálja összevetni.

Az újabb poszt erősíti azt a vélekedést, hogy a Momentum kevésbé látja a magyar valóságot és a tényleges társadalmi-gazdasági kihívásokat. Emlékezzünk arra, amikor a végre gyorsan növekedésnek induló magyar vállalkozásokat kezdték volna listázni és bojkottálni, vélt politikai okok alapján, elképzelve egy olyan ideális piacgazdaságot, ahol a pék nem süt kenyeret a vele politikailag egyet nem értő vásárlónak – írja a Magyar Nemzet. Mióta amúgy a kormány bejelentette, hogy hatóságilag maximalizálják különböző alapélelmiszereknek az árát, a honi baloldal, köztük a haladó sajtó ezen vinnyog, látni hogy nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, inkább csak gúnyolódnak.

Forrás: Magyar Nemzet, kiemelt kép: Facebook

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;}#wpdevar_comment_4 > div > span,#wpdevar_comment_4 > div,#wpdevar_comment_4 > div > span > iframe{background:inherit !important;}

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

0

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és a koronavírus új változatának a gyors terjedése miatt – áll a szingapúri Canalys ágazati piackutató jelentésében.

A Canalys számításai szerint az iPhone 13 iránti nagy kereslet hatására az Apple végzett az első helyen a világon az okostelefonok értékesítési volumenét tekintve a december végével záródott negyedévben, ekkor a piaci részesedése 22 százalék volt.

Kezd rendeződni az Apple ellátási lánca, ennek ellenére a cég a negyedik negyedévben még mindig kénytelen volt csökkenteni a termelést a kulcsfontosságú alkatrészek hiánya miatt, és nem tudott elegendő iPhone-t gyártani a kereslet kielégítésére – közölte a Canalys egyik elemzője. A szakértők szerint az ellátás területén a globális problémák valószínűleg nem oldódnak meg az idei év második feléig.

Az Apple a második helyre szorította le a korábban listavezető dél-koreai Samsungot, amelynek a piaci részesedése a tavalyi utolsó negyedévben 20 százalék volt.

Az Apple egy év után került ismét az élre, a rendszeres negyedik negyedévi erős teljesítménye annak köszönhető, hogy minden évben ősszel dobja piacra legújabb telefonjait, amelyek megnyomják az év utolsó hónapjainak értékesítését.

Piaci részesedése ugyanakkor most 1 százalékponttal csökkent a 2020. negyedik negyedévi 23 százalékról. A Samsung részesedése viszont nőtt az egy évvel korábbi 17 százalékról.

A harmadik helyen továbbra is a kínai Xiaomi található 12 százalékos piaci részesedéssel, ami megegyezik az egy évvel korábbival is. A negyedik és ötödik helyen is kínai cégek állnak, az OPPO és a vivo.

Címlapkép: Getty Images

Vadonatúj Mac Pro számítógépet dobhat piacra év végén az Apple – Liner.hu

0

Tavaly ősszel bemutatásra kerültek a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal ellátott csúcslaptopok, idén pedig tovább bővülhet a cupertinóiak saját fejlesztésű chipjeivel felszerelt készülékeinek tárháza.

Az új Mac Pro állítólag olyan chipsetet fog használni, ami az M1 Max felett helyezkedik el teljesítményben, így akár 40 CPU maggal és 128 GPU maggal is rendelkezhet – olvasható az Apple Insider beszámolójában.

Bár a Mac mini és az iMac még mindig elérhető Intel processzorral, minden jel arra utal, hogy az elkövetkező hónapokban ezen készülékek esetében is megtörténhet az átállás a házon belüli M-chipekre.

Az asztali Mac-eket leszámítva az Apple M2-vel hajtott laptopjai 2022 második felében érkeznek, amelyek lecserélik majd a 2020-ban piacra dobott, 13 hüvelykes MacBook Pro és MacBook Air laptopokat, ami áremelkedéssel párosulhat, köszönhetően a globális chiphiánynak.

Mivel az M2 valószínűleg a TSMC legkorszerűbb, 5 nanométernél is kisebb technológiájával készülhet, ezért elképzelhető, hogy a belépőszintű notebookoktól kezdve egészen a bivalyerős Mac Pro számítógépekig kisajtolható belőlük az a teljesítmény, amire az Apple-rajongók már oly régóta várnak.

Az Apple szerint milliók biztonságát kockáztatják

0

A technológiai óriásvállalat, az Apple az amerikai törvényhozóknak írt levelében azt állítja, hogy a szenátusban tárgyalt két trösztellenes törvényjavaslat veszélyezteti az iPhone-felhasználók millióinak a biztonságát – írta a CNBC hírcsatorna portálja. 

Az online vásárlásról szóló törvénytervezet korlátozná a technológiai szektorban domináns cégeket abban, hogy a tulajdonukban lévő platformokon a saját termékeiket részesítsék előnyben a riválisaikkal szemben. Ez utóbbi jelentős következményekkel járhat az olyan cégek esetében, mint az Apple és a Google, amelyek az alkalmazásboltjaikon kívül rivális alkalmazásokat is tárolnak, illetve a tervezet érinti az Amazont is, amely az online piacán a saját márkás termékei mellett mások cikkeit is értékesíti. A nyílt alkalmazásokról szóló törvény hasonlóképpen megakadályozná, hogy a domináns platformok előnyben részesítsék saját termékeiket, de a tervezet kifejezetten az alkalmazásboltokra koncentrál.

Fotó: Walid Berrazed / SOPA Images

A törvényjavaslatok kárt okoznak a fogyasztóknak, mert magukban foglalják a magánélet és a biztonság megsértésének valós kockázatát

 – írta Timothy Powderly, az Apple kormányzati ügyekért felelős vezető igazgatója a szenátus igazságügyi bizottságának küldött levelében. Az Apple következetesen azzal érvelt, hogy az App Store nevű alkalmazásboltja feletti ellenőrzése elengedhetetlen ahhoz, hogy az ügyfelek biztonságosan vásárolhassanak. Ellenkező esetben fennállna az a veszély, hogy a felhasználóik rosszindulatú alkalmazásokat és szoftvereket telepítsenek az iPhone készülékükre. Az Android telefonok esetében a felhasználóknak van arra lehetőségük, hogy bármilyen oldalról letöltsenek alkalmazásokat, bár a telefontulajdonosoknak a letöltés szándékát számos előugró ablakon meg kell erősíteniük. 

A levélben az Apple arra figyelmeztetett, hogy ha a felhasználók szabadon letölthetnek bármit bármilyen felületről, akkor az nagy veszteséget jelentene a fogyasztóknak, az alkalmazásfejlesztők pedig – figyelmen kívül hagyva az Apple adatvédelmi irányelvei – megnyithatják a kaput a csalók támadásai előtt. Timothy Powderly a levélben úgy fogalmazott, ha az Apple enged a törvénytervezeteknek, akkor valószínűleg amerikaiak milliói szenvednek el olyan rosszindulatú támadásokat a telefonjaikon, amelyek korábban megelőzhetők lettek volna. Az online vásárlásról szóló törvényt benyújtó egyik politikus szóvivője a CNBC-vel közölte, hogy a törvényjavaslat nem kényszeríti az Apple-t arra, hogy engedélyezze a nem ellenőrzött alkalmazásokat az eszközein. 

„Az Apple összes érve valójában egy kétségbeesett próbálkozás annak érdekében, hogy megőrizzék a monopóliumukat, 

amelyet arra használnak, hogy hatalmas díjat számítsanak fel azoknak a cégeknek, amelyekkel versenyeznek. 

Tisztázzuk: ez egy több milliárd dollárt érő vállalat, amely képes megvédeni az emberek magánéletét és a biztonságát, miközben nagyobb választási lehetőséget is biztosít a fogyasztóknak”

 – tette hozzá a szóvivő. 

A tervek szerint mindkét törvényjavaslatot amerikai idő szerint csütörtökön tárgyalja a szenátus igazságügyi bizottsága, ahol módosíthatják őket, vagy változtatás nélkül dönthetnek róluk, de a hírcsatorna szerint a szenátusnak a végső szavazáshoz minden bizonnyal több idő kell. 

Az Apple Pay használatával is voltak bajok

A cég 2020-ban került az uniós versenyügyi biztos Margrethe Vestager célkeresztjébe, amikor is vizsgált indult az Apple Pay kapcsán. Az elsődleges problémák a fizetést lehetővé tevő NFC csip mellett a szolgáltatás szerződési feltételeit is érintették, ám később a vizsgálat a csak az Apple Pay által elérhető csipre szűkültek.

Az Apple adatvédelmi és biztonsági okokra hivatkozva védi fizetési szolgáltatásával kapcsolatos magatartását.

Az Apple világszerte felkeltette a hatóságok figyelmét üzleti gyakorlatával, így Dél-Koreában például arról született törvény, hogy az alkalmazások területén lehetővé kell tenni a cég fizetési szolgáltatásán kívül más fizetési megoldásokat is, ezzel tulajdonképpen  véget vetve a vállalat alkalmazásokon belüli fizetések után beszedett 30 százalékos jutalékának. Az Apple Pay előtt álló problémák nem érnek véget a hatósági fellépéssel, korábban annak egy sérülékenységére is fény derült már.

Veszélybe kerültek az Apple-felhasználók – Napi.hu

0

 A 9to5Mac szerint a FingerprintJS nyilvánosságra hozott egy olyan sérülékenységet, amely lehetővé teszi a támadók számára, hogy megszerezzék a Safari 15-ben tárolt böngészőelőzményeket, sőt, még néhány Google-fiókadatot is. A probléma az Apple iOS-rendszerein futó más, Webkit-alapú böngészőknél is gondot jelentkezhet – írja az Engadget.

A probléma fő forrása az IndexedDB keretrendszer (amelyet számos böngészőben adatok tárolására használnak), mivel ez megsérti az “azonos eredetű” irányelvet, amely megakadályozza, hogy az egyik helyről (például egy tartományból vagy protokollból) származó dokumentumok és szkriptek kölcsönhatásba lépjenek egy másik helyről származó tartalommal, így a megfelelően kódolt weboldalak a bejelentkezett felhasználók Google-információit, valamint a nyitott fülek és ablakok előzményeit is levonhatják.

Kapcsolódó

A hiba csak az adatbázisok neveit veszélyezteti, magát a tartalmat nem, de ez is bőven elég lehet ahhoz, hogy egy rosszindulatú webhely tulajdonosa megszerezze a Google-fiók felhasználónevét, a profilképet, és más módon többet tudjon meg a felhasználóról. Az előzményeket arra is fel lehetne használni, hogy összeállítsák a felhasználók által kedvelt oldalak kezdetleges profilját. A privát böngészés nem győzi le az exploitot – állítja a FingerprintJS.

Az Apple nem kommentálta az iOS 15 és iPadOS 15 operációs rendszereknél – amelyeket a Pegasus-botrány miatt igyekeztek még biztonságosabbá tenni – azonosított problémával kapcsolatos megkereséseket, de a FingerprintJS azt közölte, hogy november 28-án jelentette a problémát, és az Apple még nem foglalkozott az azonos eredetű irányelveket tiszteletben tartó biztonsági protokoll javításával. Addig is az egyetlen megoldás lehet, hogy vagy harmadik féltől származó böngészőt kell használni a Maceken, vagy blokkolni kell az összes JavaScriptet, ami egyik sem feltétlenül opció.

Élre állt az iPhone a pénztáraknál

0

Három ínséges negyedév után az Apple 2021 végén visszatért a mobiltelefonos trónra, ami nem meglepő, mert minden esztendő utolsó negyedéve az az időszak, amikor az aktuálisan friss iPhone először érhető el nagy mennyiségben. Ez tavaly ugyebár az iPhone 13 família volt négy taggal, és a Canalys elemzőcég felmérései szerint az almások a komplett piac 22%-át uralták leszállításokban. Az is igaz viszont, hogy egy évvel korábban az Apple 23%-on állt, míg a Samsung 17%-on, és onnan erősített 2021 végén 20%-ra.


[+]

A Xiaomi részesedése maradt 12%, míg az Oppo a OnePlus készülékeket is beleszámolva 10%-ról 9-re esett vissza. A másik nagy BBK-s vállalat, a Vivo is gyengült 9-ről 1%-ot, viszont a Canalys publikált statisztikáin túl ott van még az egyre népszerűbb Realme, úgyhogy az Oppo, OnePlus, Vivo csoporttal együtt a BBK Electronics valószínűleg újfent az élen zárt volna, ha a kutatócég ekként tekint a kínai ernyővállalatra.


[+]

Amit a puszta számok nem árulnak el, az elemző vállalat teszi hozzá: a tavalyi mutatókra jelentős nyomást gyakorolt a mobilpiacon is elharapódzott chiphiány, és ez még évekig kitarthat. Így a márkák a nagyobb haszonkulccsal dolgozó modellekre fókuszálhatnak a továbbiakban is, problémásabb készletekkel az alacsonyabb szegmensekben, illetve több megrendelést kaphatnak a kisebb piaci félvezető vállalatok.

Nemcsak egy, hanem kapásból két pénztárcabarát iPhone érkezhet tavasszal – Liner.hu

0

Habár korábban azt feltételezték, hogy az SE-széria kizárólag egyetlen modelljéről hullhat le a lepel 2022-ben, a legfrissebb pletykák alapján egy SE+ készülék is megjelenhet.

Ross Young szivárogtató számolt be a legújabb hírmorzsákról saját Twitter-fiókján, melyek alapján az Apple idén tavasszal két iPhone SE-t készül bemutatni, mégpedig az alapmodellt és a valamivel erősebb SE+ 5G névre keresztelt okostelefont.

Ahogy a neve is jelzi, az új telefon 5G csatlakozási lehetőséggel lesz ellátva, miközben kinézetében maradnak a jól bevált formavilágnál és a 4,7 hüvelykes LCD kijelzőnél, így e téren változás nem várható.

Ha hihetünk a bennfentes iparági forrásnak, akkor a cupertinói techóriás 2023-ban vagy 2024-ben tervezi radikálisan megújítani az évek óta futó SE-sorozatot, ezáltal 5,7 hüvelykes OLED kijelzőt kaphatnak a készülékek – már ha addigra rendeződik az egész világot érintő globális félvezetőhiány.

Az Apple 38 évvel ezelőtt írt történelmet – fotók

0

Az Apple Lisa értékesítését pontosan 38 évvel ezelőtt, 1983. január 19-én vette kezdetét. Ez volt az egyik első személyi számítógép, amely egérvezérelt grafikus felhasználói felülettel rendelkezett.

A Lisa fejlesztése 1978-ban indult, és a fejlesztési időszak során számos változáson ment keresztül.

Két év alatt mindössze 10 ezer számítógépet adott el az Apple. A Lisa tehát egy kereskedelmi kudarc volt, de technikailag sok elismerést zsebelt be. A gép számos fejlett funkciót vezetett be, amik később megjelentek a Macintoshnál is.

Amikor a Macintosh 1984 januárjában elindult, gyorsan felülmúlta Lisa lassú eladásait. Az utolsó modellt, a Lisa 2/10-et átkeresztelték Macintosh XL-re, hogy a Macintosh sorozat csúcskategóriás modelljévé váljon.

Alapfunkció tűnt el érthetetlenül az iPhone 13-ból

0

Egy évtizeden keresztül bekapcsolható volt a szériában a zajszűrés.

Kellemetlen meglepetés érte az iPhone 13 okostelefonokat megvásároltak egy részét, nem találták sehol a szériában emberemlékezet óta elérhető zajszűrést. Az alapértelmezetten bekapcsolt funkció redukálni próbálja telefonálás közben a nem kívánatos hangokat, hogy zajos környezetben való telefonáláskor jobban érthető legyen a másik beszéde.

Apple iPhone 13Forrás: Apple

Mostanra az Apple terméktámogatása megerősítette, hogy az iPhone 13 valamiféle nem részletezett okból szándékosan nem támogatja a zajszűrést, nem valamiféle szoftveres bugról van szó, ami felett elsiklottak az illetékesek. Az egyik panaszos ügyfélnek arra utalt a terméktámogatásos kollégája, hogy hibás működés miatt tiltották le a funkciót.

Az Apple ügyfélszolgálata nem tudja megmondani, hogy valamikor utólag elérhetővé válik-e az iPhone 13-on a zajszűrés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!