csütörtök, július 18, 2024
Home Blog

Címkézőgép és címkenyomtatók az Epson-tól Apple App támogatással

0
címkéző gép Epson LW Z710

Az Epson kézi cimkézőgépek megbízható, hatékony és könnyen használható cimkenyomtatók, amelyek széles körű felhasználásra alkalmasak. Az Epson LW Z710 típusa különösen népszerű, mivel az Apple IOS applikáció segítségével vezérelhető, így könnyen és gyorsan lehet címkéket készíteni és nyomtatni bárhol és bármikor.

Specifikációk:

Az Epson LW Z710 kézi címkézőgép egy könnyen hordozható és könnyen használható eszköz, amely számos előnyt kínál a felhasználóknak. A cimkéző gép számos nyomtatási lehetőséget kínál, beleértve az alábbiakat:

 • 4, 6, 9, 12 és 18 mm szélességű címkék nyomtatása
 • Maximum 180 dpi felbontás
 • Nyomtatási sebesség 6 mm/s és 12 mm/s között állítható
 • Automatikus vágórendszer
címkéző gép Epson LW Z710

Az Epson kézi cimkézőgép előnyei:

Könnyen hordozható: Az Epson kézi cimkéző gépek könnyűek és hordozhatóak, így bármikor és bárhol lehet használni őket. Ez különösen előnyös azoknak, akik sokat utaznak vagy távoli helyeken dolgoznak.

Egyszerű használat: Az Epson cimkéző gépek intuitív és könnyen használhatóak, így a felhasználók gyorsan megtanulják, hogyan kell használni őket. A felhasználóbarát tervezésnek köszönhetően kevés időt kell fordítani a beállításokra és a címkék készítésére.

Alacsony költségű megoldás: Az Epson kézi cimkézőgépek alacsony költségű alternatívát jelentenek a nagyobb és drágább cimkézőgépekkel szemben. Az Epson LW Z710 típusa különösen gazdaságos, mivel nem igényel semmilyen további eszközt vagy tartozékot, hogy használható legyen.

Epson IOS App Apple

APPLE IOS APPLIKÁCIÓ

Az Epson LW Z710 típusa az Apple IOS applikáció segítségével vezérelhető, így könnyen nyomtathatók címkék a telefonról vagy a tabletről. Ez nagyon kényelmes lehet, ha gyorsan szeretne nyomtatni valamit, és nincs a közelben számítógép

Az EPSON LW-K400 kézi címkéző egy kiváló minőségű cimkenyomtató, amely kényelmes és egyszerű megoldást kínál azoknak, akik címkéket szeretnének nyomtatni. A címkézőgép számos előnyös jellemzővel rendelkezik, amelyek könnyebbé teszik a címkék készítését és nyomtatását, így a felhasználók könnyen használhatják bármilyen célra.

Az EPSON LW-K400 kézi címkéző számos fontos jellemzővel rendelkezik, amelyek segítenek az egyszerű és hatékony címkézésben. A legfontosabb specifikációk között szerepelnek:

 • Könnyű használat: Az EPSON LW-K400 kézi címkéző egy intuitív és könnyen használható készülék, amely kiváló minőségű címkéket készít.
 • Hosszabb szalagok: A szalagok elérhetőek kilenc méteres hosszban is, így lehetővé teszik a pénzmegtakarítást.
 • Hordozhatóság: A cimkézőgép kompakt méretű és könnyen hordozható, így bárhova magunkkal vihetjük.

Kézi címkézőgép Epson LW-K400

Széleskörű felhasználás:

Az EPSON LW-K400 kézi címkéző nagyon sokféle célra használható, mint például az élelmiszeriparban, az egészségügyben, a kiskereskedelemben, az irodában és az iparban.

 • Az EPSON LW-K400 kézi címkéző főbb jellemzői közé tartozik az intelligens szalagvezetés, amely lehetővé teszi a szalagok tökéletes illeszkedését a címkemérethez.
 • Könnyen olvasható szimbólumok: A cimkézőgép lehetővé teszi a szimbólumok használatát, amelyek egyszerűsítik a címkék olvashatóságát.
 • 780 különböző szimbólum: Az eszköz nagyobb választékot kínál a szimbólumokból, mint a versenytársak termékei.

Felhasználási területek:


Az EPSON LW-K400 kézi címkéző nagyon sokféle területen használható, ahol címkézésre van szükség. Az élelmiszeriparban például a címkézőgép segít a termékek és az alapanyagok azonosításában és nyomon követésében. Az egészségügyi szektorban a cimkézőgép hasznos lehet a gyógyszerek és orvosi eszközök címkézéséhez. A kiskereskedelmi üzletekben pedig segíthet a termékek árazásában és az adatok, információk címkézésében.

Cikk by: Timewriter

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

0
voicememo apple watch diktafon

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár az utóbbit biztosan sokan használják, a DC 140 mini hangrögzítő egyedülálló tulajdonságaival és megjelenésével ideális választás lehet speciális esetekben. Sok oka lehet annak, ha valaki egy hangra aktiválódó mini hangrögzítő diktafon segítségét veszi igénybe.

Ha általános dologra szeretnénk használni, és nem jelent gondot, hogy nagyobb odafigyelést igényel a telefonunkról nyújtotta lehetőség erre, akkor valóban megoldást nyújthat akár egy telefonra letölthető alkalmazás is.

Lássuk is mit tud a DC-140 profi mini hangrögzítő, melynek előnyei:

 • Egyszerűen használható mini diktafon
 • Akár 30 napos üzemidő
 • 10-15 méter hatótávval rendelkezik, tökéletes hangfelvételeket készít
 • Egy töltéssel, 10-30 napig üzemképes(opcionális külső töltővel akár 3 hónapig!).
 • Memóriakapacitása 8GB
 • Nem igényel semmilyen extra beállítást a tökéletes működéshez
 • Időbélyeggel látja el a felvételt év/hó/nap/perc/mp
 • Kizárólag hang érzékelésekor rögzíti a hanganyagot.

Gyufásdoboz méretű mini hangrögzítő, akár rejtett lehallgató készülék formájában?

Hát persze, és nem is akármilyen akkumulátor üzemidővel! A rendkívül egyszerű használat mellett, tökéletes minőség. Plusz pont azért, hogy amennyiben nem látványosan szeretnénk használni, akkor igazán tökéletes választás, mert szinte észrevétlenül végez eredményes munkát számunkra.

Az évek folyamán egyre nagyobb a kereslet a kiváló minőségű hangrögzítő illetve lehallgató készülékek iránt. Nem ritka, hogy speciális esetekben – főként azok körében akiknek a hivatásához szükséges – a rejtett hangrögzítő készülékek és az egyéb beépített termékek iránt nőtt az érdeklődés. 

Számtalan gyártó van a piacon, így a kínálat széles palettát nyújt mindazoknak akik rejtett kamerák, mini hangrögzítők, vagy GSM alapú lehallgató készülékek stb. iránt érdeklődnek. 

Hangjegyzetek rögzítése, szerkesztése és szinkronban tartása az iOS és a macOS rendszeren

A hangjegyzetek rögzítése és szinkronizálása az összes eszközön az iCloudon keresztül egyszerűvé vált az iOS 14 alkalmazással. Ezáltal a felvételek javításának új módja vált lehetségessé.

voicememo apple watch diktafon

Az elmúlt évek során az Apple jelentősen továbbfejlesztette a hangjegyzetek alkalmazást, lehetővé téve az iCloud-on keresztül a több eszközzel történő szinkronizálást, továbbfejlesztett hangfelvételt és az alkalmazást az összes mikrofont tartalmazó Apple platformra (beleértve az Apple Watchot is).

Felvétel a hangjegyzetek alkalmazásban

Új hangfelvétel megkezdéséhez a hangjegyzetek alkalmazásban kövesse a következő lépéseket:

Nyissa meg a hangjegyzetek alkalmazást és koppintson a piros felvétel gombra!

Miután megérintette a piros gombot, a Voice Memo megkezdi a felvételt az eszköz alapértelmezett mikrofonjával, vagy egy külső mikrofonnal, ha USB-C vagy Lightning segítségével csatlakozik. Ha az eszközhöz AirPod-ok vannak csatlakoztatva, akkor az az AirPod-ok mikrofonját (vagy más Bluetooth vagy Lightning headsetet) használja.

A kezelőfelületen szüneteltetheti és folytathatja a felvételt a szünet / folytatás gomb megérintésével.

Felvétel és cím szerkesztése a hangjegyzetekben

Az Enhanced Voice használata és a hang kivágása a hangjegyzetekben.

A továbbfejlesztett hangrögzítés új funkció az iOS 14 rendszerben, és a felvételi képernyőn a pálca ikon megérintésével engedélyezhető. Ha ezt bekapcsolja, valós időben megszüntetheti a visszhangot, és más háttérzajt a felvételeiről. Ezt a továbbfejlesztett hangrögzítési funkciót a meglévő felvételekre is alkalmazhatja:

 • Érintse meg az ellipszis ikont egy meglévő felvételen
 • Koppintson a „Felvétel szerkesztése” elemre
 • Koppintson a pálca ikonra
 • Még egy koppintás, és kész

A Felvétel szerkesztése módban a felvételt levághatja úgy is, hogy megérinti a felhasználói felület jobb oldalán található vágás gombot a hangfelvétel-megjelenítő felett. Ennek megérintésével megnyílik a hangvágó, amely lehetővé teszi a hangfelvétel elejének vagy végének vágását, így a felvételnek csak azt a részét kaphatja meg, amelyet szeretne.

Hogyan lehet szerkeszteni a rögzített anyag címét a hangjegyzetek között?

Amíg ebben a felvétel szerkesztése nézetben tartózkodik, a címet is szerkesztheti. Alapértelmezés szerint a Hangjegyzetek a felvétel helyét használják címként, ami nagyon jó, ha éppen kint tartózkodik, és emlékezni akar arra, hogy hol volt, amikor a felvétel történt, dekevésbé hasznos, ha mindig ugyanazon a helyen rögzít.

Szerencsére a hangjegyzet címét felvétel közben szerkesztheti úgy, hogy megérinti a helynév címét, amely automatikusan felkerül a felvételi vagy szerkesztési képernyő tetejére.

A hangjegyzetek szinkronizálása:

Ha előfizetője az iCloudnak, akkor automatikusan megkapja a tárhely kiosztását. Ezzel a tárolóval nemcsak fájlokat tárolhat az iCloud Drive és a fotók alkalmazásban, hanem a hangjegyzetet is. A szolgáltatás engedélyezésének biztosításához hajtsa végre a következő lépéseket:

 • Nyissa meg a beállítások alkalmazást
 • Koppintson a „Apple ID, iCloud, média és vásárlások” elemre a felső részben
 • kattintson az iCloud elemre és
 • engedélyezze a hangjegyzetek opciót.

Ha ezt az összes eszközén engedélyezi, a hangjegyzetek alkalmazás szinkronizálni kezdi az összes eszközével készült felvételeket. Ezeket a felvételeket iOS, iPadOS, macOS rendszereken érheti el. A watchOS-on hangjegyzetet rögzíthet, és szinkronizálhatja az eszközével, de nem hallgathatja vissza a korábban rögzített jegyzeteket.

Cikk by: Timewriter

Forrás: https://www.techrepublic.com/

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

0

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság.

Míg az iPhone 15 modellekhez új főkamerát pletykálnak, addig Ming-Chi Kuo, a neves elemző már az iPhone 16 modellekről is szivárogtat, elvégre az Apple előre tervez. Kuo szerint a Pro változatok alapvetően nagyobb kijelzővel és periszkópkamerával hódíthatnak majd.

iPhone 14 Pro kameraForrás: cnet

Az iPhone 16 Pro 6,3 hüvelykes, a Pro Max pedig 6,9 hüvelykes panelt kaphat, vagyis 0,2 hüvelykkel nőne a jelenlegihez képest a képernyő. A nagyobb méretek révén beférhet a periszkópkamera a sima Pro modellbe is, így ott is összejöhet az 5-6x-os optikai zoom.

A jelenlegi híresztelések szerint periszkópkamerát már az iPhone 15 Pro Max is kap majd, de a sima Pro modell még nem. Az iPhone 16 Pro modelleknél ezen felül képernyő alá rejthetik a Face ID-t.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Source

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

0

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.

 

Számos módon képesek az okosórák észlelni, ha a használójuk egészsége veszélyben van. Az Apple Watch például pitvarfibrilláció érzékelésére, vagy ütközés- és esésérzékelésre is alkalmas. Ezért több történet látott már napvilágot arról, hogy az eszköz milyen módon mentett emberi életet.

Ezúttal egy Xanderpy nevű Reddit-felhasználó számolt be arról, hogyan észlelte az óra, hogy édesanyja egészsége veszélyben van. A nő története szerint az édesanyja épp egy hotelszobában volt, amikor hirtelen mellkasi fájdalmat kezdett el érezni. A hölgy azonnal írt egy másik, szintén a szállodában tartózkodó ismerősének, hogy menjen át hozzá mert nem érzi jól magát. Ám az üzenet megírása után azonnal összeesett.

Amikor az ismerőse bement a szobába és látta, hogy a nő a padlón fekszik azonnal tárcsázta a 911-es segélyhívót, de a diszpécser jelezte, hogy a mentő már úton van. Amikor ugyanis a nő összeesett, aktiválódott az Apple Watch esésészlelés-funkciója, és a nő nevében riasztotta a segélyhívó szolgálatot.

Mint később kiderült, valószínűleg az időben küldött segélyhívás menthette meg a nő életét, az ájulása mögött ugyanis egy megrepedt aorta állt, így minden perc számított. Azonban a nőre így is hosszú kórházi kezelés várt, valamint napokig volt altatásban és lélegeztetőgépen.

Source

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

0

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben összegyűjthető adatokkal. A technikai megközelítés, az adatelemzési megoldások kialakítása egyszerűbb lehet, de előbb-utóbb fel kell vállalni a stratégiai megközelítést, az adatstratégia kialakítását – bele kell vágni az adatvagyon-gazdálkodás megvalósításába.

A Microsoft vezérigazgatója: nem mi irányítjuk az OpenAI-t „A kis cégeknek nagy esélyük van a versenyre az MI terén”, mondta Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója, és a Microsoft nem ellenőrzi az OpenAI-t, ellentétben Musk állításával, hangzott el egy interjúban.

FIDO / passwordless technológiák A felhasználók gyakran könnyen kitalálható jelszavakat alkalmaznak, nagyon sok esetben pedig ugyanazt a jelszót használják több szolgáltatáshoz is, ami nagyon kiszolgáltatottá teszi őket. Egy phishing támadás vagy egy alkalmazás hibáját kihasználó jelszólopás esetén nemcsak az adott szolgáltatáshoz tartozó fiók válik elérhetővé, hanem más rendszerek is védtelenné válhatnak.

Megvan az első amerikai állam, ahol betiltották a TikTokot Aláírta az eddigi legszigorúbb TikTokra vonatkozó korlátozásokat Greg Gianforte, Montana kormányzója. A jogszabályba foglalt tiltás 2024-ben lép életbe.

Bárki használhatja a ChatGPT-vel felturbózott Binget Minden felhasználó számára szabadon elérhetővé vált a Microsoft Bing Chat, vagyis nem kell előzetes regisztráció és bejelentkezés ahhoz, hogy valaki feltegye az őt feszítő kérdéseket a ChatGPT-vel megtámogatott Bingnek – jelentette be egy Twitter-üzenetben Michael Schechter, a Microsoft keresőkért felelős alelnöke.

ITBUSINESS ITEXEC 2023

 • Mekkora kockázatot jelent, ha belső/külső fejlesztő csapat néhány főből áll?
 • Két fős csapatból meddig marad az utolsó ember, ha az egyik fejlesztő felmondott?
 • Mikor kell beavatkozni a projektbe, ha már látható a fejlesztők lemorzsolódása?
 • Mit kell tenni, ha a belső/külső fejlesztő csapat már nem akarja/tudja támogatni a rendszert?
 • Milyen megoldások vannak a piacon arra az esetre, amikor már senki nincs a csapatban az első generációs fejlesztők közül?
 • Miért kulcsfontosságú a módszertan és a dokumentáció a projektekben?

A fenti kérdésekre is megadja a választ Bodrogközi László, a Neuron Szoftver ügyvezető igazgatója az ITExec 2023 – Válságterápia konferencián.

Találkozzunk Zalakaroson, 2023. május 25-26. között!

Bővebb információ: https://bit.ly/3xV89MC
Regisztráció: https://bit.ly/3KFu5Tq
(A regisztráció csak a szerkesztőség jóváhagyása után válik érvényessé.)

Hamarosan figyelmeztet a Gmail, ha kiszivárgott az email-címünk Az egyre gyakoribb hackertámadások, adatlopások és szivárogtatások miatt a Google új biztonsági funkciót vezetett be, amely tájékoztatni fogja a felhasználókat, ha az email-címük felbukkant a sötét weben. Ugyanakkor olyan tanácsokkal is fog szolgálni, hogyan növelhetik az online biztonságukat.

A gyógyszerkutatásban is bevetették a Google MI-jét A gyógyszeriparban alkalmazzák a Google legújabb mesterségesintelligencia-alkalmazását. A tervek szerint az MI segíti a gyógyszergyártó cégeket a gyógyszerfejlesztés szempontjából kulcsfontosságú fehérjék és aminosavak feltérképezésében.

Durván visszaesett a Twitter látogatottsága Elon Musk vezetése óta Kezd kikristályosodni, hogy Elon Musk „hatalomátvétele” hogyan változtatta meg a Twittert. A Pew Research legfrissebb adatai szerint az amerikai Twitter-felhasználók többsége az elmúlt egy évben „szüntet tartott” a platformon, emellett az oldal legaktívabb felhasználói közül is sokan ritkábban tweeteltek, mint korábban.

Kínának kémkedhetett az Apple volt mérnöke Egy másik, önvezető autókkal foglalkozó kínai céggel is leszerződött az a 35 éves mérnök, aki két évig dolgozott az Apple-nek az önvezető technológiai fejlesztésén. Weibao Wangot azzal vádolja az amerikai ügyészség, hogy ellopta az Apple önvezető autós terveit és a szoftver forráskódját is.

Rettegnek az amerikaiak a mesterséges intelligenciától Az amerikaiak többsége úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia technológia térhódítása veszélybe sodorhatja az emberiség jövőjét, derül ki a Reuters/Ipsos szerdán közzétett közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint a megkérdezettek több mint kétharmada aggódik a mesterséges intelligencia káros hatásaitól, 61 százalékuk pedig potenciális veszélyt lát benne a civilizációra nézve.

Source

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

0

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint az új ChatGPT alkalmazás ingyenesen használható és reklámoktól mentes lesz, valamint lehetővé teszi a hangfelismerést, ám kezdetben csak az amerikai felhasználók számára vezetik be.

 

A ChatGPT applikáció asztali megfelelőjéhez hasonlóan a most bejelentett applikáció is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy interakcióba lépjenek egy AI chatbottal, kérdéseket tegyenek fel anélkül, hogy a hagyományos webes keresést alkalmaznák, valamint tanácsot kapjanak, inspirációt találjanak, tanuljanak és kutassanak. Tekintettel az Apple saját hangalapú asszisztensével, a Sirivel kapcsolatos problémákra és az Apple saját AI-fejlesztésének hiányára, a bejelentést számos felhasználó várta már.

A ChatGPT mobil verziójának használatakor az alkalmazás szinkronizálja az előzményeket az összes eszközön – vagyis tudni fogja, hogy korábban mire kerestek rá a felhasználók a webes felületen keresztül, és elérhetővé teszi azt a számukra. Az alkalmazás a hangbeviteli lehetősége miatt pedig a Whisperrel, az OpenAI nyílt forráskódú beszédfelismerő rendszerével is integrálva van.

A vállalat szerint az új alkalmazás bevezetése május 19-én kezdődik az Egyesült Államokban, de a „következő hetekben” más országokra is kiterjed. Emellett az androidos verzió is „hamarosan” érkezik.

Source

Ezeket a ChatGPT-alkalmazásokat jobb, ha azonnal törli, csalásra épülnek

0

 Azt ajánljuk, mihamarabb törölje ezeket a Sophos által közzétett, káros ChatGPT-alkalmazásokat. Nagyobb összeget vonhatnak le a bankkártyájáról.

 

A csalók figyelmét is felkeltette a tavaly novemberben megjelent és mára már nagy népszerűségnek örvendő ChatGPT- alkalmazás – az elmúlt időszaban ugyanis egyre több hamis, embereket becsapó mobilos applikáció jelent meg az alkalmazásboltokban. A Sophos biztonsági vállalat szerencsére kigyűjtötte az úgynevezett „FleeceGPT”-appokat, amelyeket tanácsos minél hamarabb törölni.

A „fleeceware” típusú kártékony alkalmazások látszólag ingyenesen elérhető alapfunkciókat kínálnak, ám később pénzt kérhetnek érte. Például egy díjmentes próbaidőszak keretében a felhasználó megadja a bankkártyaadatait, majd az app, amint letelt a próba egy nagyobb összeget von le a bankkártyáról. Emellett reklámokat zúdít a felhasználókra, hogy ezzel ösztönözze őket az előfizetésekre.

A Sophos már jelezte is a problémát a Google-nek és az Apple-nek. Egyelőre csak a Google törölt néhányat a Play Áruházból, míg utóbbi tudomásul vette a biztonsági cég információit, de nem tett lépéseket az ügyben. A biztonsági vállalat meg is nevezett néhány hamis ChatGPT-appot, ami elérhető az App Store és Play Áruház alkalmazásboltok valamelyikében:

 • Chat GBT
 • GAl Assistant
 • Al Chat GBT – Open Chatbot App
 • Al Chat – Chatbot Al Assistant
 • Genie AI Chatbot
 • Al Chatbot – Open Chat Writer.

Azt érdemes kiemelni, hogy ezeknek az applikációknak a működése többnyire nem szabálytalan, inkább etikátlan.

Source

A Pokemon Go fejlesztője is beleesett a metaverzumcsapdába

0

A Niantic sokadik alkalommal próbálta megismételni a legnépszerűbb játékának, a Pokemon Gonak a sikerét, azonban a szoftver alapjaként szolgáló fejlesztők által „valós metaverzumnak” nevezett technológia a felhasználók körében már régen elvesztette a vonzerejét – írta a Bloomberg.

Pokemon Go Officially Released in Southeast Asia and OceaniaA Niantic sokáig a telefonjáték-piac úttörőjének számított.
Fotó: NurPhoto via AFP

Május 9-én a San Francisco-i székhelyű szoftverfejlesztő elindította a Peridot nevű, ingyenes telefonos játékát, amelyben a „digitális és a fizikai világot lehet összekapcsolni” ahhoz, hogy egy háziállatot neveljünk. A telefon kameráját használva a digitális kedvencünket kivetíthetjük a való világba – legalábbis a képernyőn keresztül –, ahol úgy lehet vele játszani, mint egy igazi háziállattal.

Bár a program kétségtelenül cuki és grafikailag gyönyörű, már egy héttel az indítás után is az tűnik ki, hogy elbukott.

A Peridotot a Google és az Apple boltjaiban eddig 675 ezren töltötték le, ám a legtöbb felhasználó alacsony értékelést adott az alkalmazásnak és gyorsan le is törölte. A kritikusok szerint a „kiterjesztett valóság” (AR), a program alapjául szolgáló technológia semmi extrát nem ad hozzá az egyébként „középszerű” játékhoz, cserébe viszont gyorsan lemeríti a telefon akkumulátorát.

A legújabb Tamagocsi bukása azonban nem csak a Nianticot érinti, hanem a teljes metaverzumszektort, amiért pár hónappal ezelőtt Szilícium-völgy még teljesen meg volt őrülve – annyira, hogy Mark Zuckerberg állítólag ezért nevezte át a Facebook anyavállalatát Metara.

Bár a Meta, a Microsoft, az Alphabet, az Nvidia és természetesen a Niantic abban bízott, hogy a virtuális valóság, az AR és a metaverzum majd mindenkit össze fog kapcsolni, a technológiai áttörés egyelőre még várat magára.

Miután a 2016-ban elindított Pokemon Go hihetetlenül népszerű volt és több milliárd dollárnyi bevételt hozott a cégnek, a fejlesztő valószínűleg úgy gondolta, hogy játék sikerét a virtuális valóságnak köszönheti – nem pedig annak, hogy a Pokémon a világ egyik legismertebb és legsikeresebb médiaterméke.

A Pokemon Go legtöbb felhasználója már a kezdetektől fogva azt kérte, hogy ki lehessen kapcsolni a játék AR-funkcióit, ami most a Peridotnál is megismétlődik. Az embereknek egyelőre még nem kell a hipermodern csúcstechnológia, sokkal fontosabb, hogy a játékélmény jó legyen 

– mondta Ben Arnold, az NPD fogyasztói technológiai elemzője.

A Niantic egyelőre elhessegette ezeket az aggodalmakat, és abban bízik, hogy az új alkalmazásuk szépen lassan eléri a kívánt eredményeket. Azonban a Pokemon Go óta közel egy tucat ilyen játékot fejlesztettek ki – vajon mikor döntenek úgy, hogy ezt a technológiát már nem éri meg üldözni.

Zuckerberg-malőr: lenyomta a metaverzumot a mesterséges intelligencia

A metaverzum pár éve a technológia egyik legfelkapottabb koncepciója volt. Mára a cégek sorra jelentik be, hogy leépítik vagy megszüntetik az ezzel foglalkozó egységeiket. Sőt, még a Facebook tulajdonosa, Mark Zuckerberg is inkább másra koncentrál.

 

 

Source

Keresik az irányt az amerikai tőzsdék

0

A Dow Jones komponensei között a következő elmozdulások láthatók. A legjobban a Caterpillar és Merck papírjai teljesítenek, míg a leggyengébben a Nike és Disney papírjai szerepelnek a mai nyitás után.

Dow részvények mai árfolyamváltozása

” + yValue + „
” + xValue; }},”legend”: „”}); container_47088.addGraph(chart_47088); } catch (ex) { console.error(„Unable to render chart”); console.error(ex); } }); ]]>

A FAANG részvények közül a legjobban az Apple papírjai teljesítenek, míg a leggyengébben a Netflix részvényei szerepelnek a mai nyitás után.

FAANG részvények mai árfolyamváltozása

” + yValue + „
” + xValue; }},”legend”: „”}); container_47090.addGraph(chart_47090); } catch (ex) { console.error(„Unable to render chart”); console.error(ex); } }); ]]>

Címlapkép forrása: Getty Images

Source

Súlyos veszélyt rejt az iPhone tulajok számára a Windows 11 kompatibilitás

0

A Phone Link nemrégiben iPhone-nal is kompatibilissé vált, ez azonban egyeseknek komoly veszélyt jelenthet.

A Windows sok éve rendelkezik a Phone Link nevű alkalmazással, aminek segítségével az androidos mobilok értesítései, üzenetei és még sok egyéb más tartalma hiánytalanul tükrözhető a PC-kre, a Microsoft pedig nemrég bejelentette, hogy a program iOS-es verziója sincs már messze. Egy ideje mindenkinek elérhetővé vált a frissítés, és ugyan jelentősen kevesebbre képes, mint az androidos társa, így is sokaknak komoly gondot jelenthet.

A Phone Link for iOS alkalmazás segítségével könnyedén párosíthatunk Windows 11-es gépekhez iPhone készülékeket, amiknek ezután minden értesítése megjelenik a PC-n is, továbbá szinkronizálnak az üzenetek és a híváslista is elérhető, mindez Bluetooth-on keresztül.

A sérülékenységre az Apple Insider hívta fel a figyelmet, akik figyelmeztetik az iOS felhasználókat, hogyha arra gyanakszanak, hogy valaki megfigyeli az eszközüket, győződjenek meg róla, hogy a telefonjuk nem kapcsolódik egy számukra ismeretlen PC-hez. Sajnos illetéktelen kezekben, ha a rosszindulatú támadó a készülék jelkódját is tudja, percek alatt beállíthatja a tükrözést, ami ezek után teljesen a háttérben fut.

Persze nem újkeletű a sérülékenység, mindössze arról van szó, hogy felhasználók millióinak eddig teljesen ismeretlen volt a Phone Link, hiszen nem támogatta az iOS-t. A kéretlen megfigyelőktől a legegyszerűbben úgy szabadulhatunk meg, ha teljesen kikapcsoljuk a bluetooth lehetőséget, vagy ha szükség van rá, figyelmesen végig kell haladni a párosított eszközök listáján, és kigyomlálni, ami név alapján nem ismerős.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Melyik a legnépszerűbb streamingplatform most Magyarországon?

0

2022-ben még a Netflix vezetett, de már akkor akkor a sarkában lihegett az Amazon Prime Video. Vajon változott a felállás?

Noha egy ideig úgy tűnt, hogy a lineáris televíziózással szemben nyerésre álló streaming képes lehet a mozikra épülő hagyományos filmforgalmazási modellt is kiütni a nyeregből, a koronavírus-járvány szorításából kiszabadult fogyasztók gyorsan változó igényei, megfejelve egy kibontakozóban lévő megélhetési válsággal, új helyzetet teremtettek.

Ebben azzal szembesültek a szolgáltatók, hogy jellemzően kevesebb új előfizetőt tudnak bevonzani, mint ahányan lemorzsolódnak, emiatt pedig többféle túlélési technikával próbálkoznak a reklámokkal terhelt csomagok bevezetésétől az áremelésen, a jelszavak megosztásának megnehezítésén és a tartalomgyártás visszavágásán át a gyengébben teljesítő filmek, sorozatok és egyéb produkciók kigyomlálásáig.

Mindez a hazai piacon úgy csapódott le, hogy január 1-je és március 31-e között a legnagyobb platformok közül a Netflix, az HBO Max és az Apple TV+ is is veszített egy-egy százalékot a részesedéséből, miközben a kevésbé ismert Mubinak épp 1 százalékkal sikerült növelnie részarányát. a JustWatch adatai szerint.

A legtöbben változatlanul a Netflixet részesítik előnyben, az elmúlt negyedévben a magyar piac 33 százalékát birtokolta, míg a második helyezett Amazon Prime Videónak 25 százalék jutott. A decemberben még fej-fej mellett lévő Disney+ és HBO Max dobogóért folytatott versengésében az utóbbinak sikerült szert tennie minimális, 1 százalékpontos előnyre, így most 11 százalékon áll. A JustWatch még nem méri külön a SkyShowtime, a február közepén elindult platform számai minden bizonnyal az Egyéb kategóriában jelentkeznek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha többet szeretnél tudni az üzleti világról, vagy az IT területén akarsz dolgozni, akkor kövesd a legfontosabb híreket!

Source

Ezekre a windowsos alkalmazásokra már nincs szükséged, sőt, veszélyesek is lehetnek

0

Ha ezeket a programokat megtalálod PC-den, rögtön töröld, mert csak lassítják gépedet, akár biztonsági kockázatot is jelenthetnek!

Igazán könnyű elveszteni a fonalat, hogy éppen milyen, de leginkább mennyi szoftver van feltelepítve Windowsod alá. Egy-egy rendszer-újratelepítés alkalmával persze könnyű felülvizsgálni, hogy mit is telepítesz, ám ahogy telnek-múlnak az évek, egyre csak szaporodnak a szoftverek gépeden, amik akkor is ott maradnak, ha már semmi szükséged rájuk.

Ezek mindenképpen rossz hatással vannak PC-dre, a kérdés csupán az, hogy a gond kicsi, vagy nagy. Jobb esetben csupán értékes tárhelyet foglalnak, rosszabb esetben teleszemetelik a gépedet és lassítják a Windows indulását, kritikusnak pedig akkor mondható a szituáció, ha tudtodon kívül kémkednek utánad, kriptobányászatra használják erőforrásaidat vagy akár vírusokat engednek be. Mutatunk néhány programot, amit ha meglátsz Windowsodon, rögtön törölhetsz is.

Adobe Flash Player, Shockware Player, Silverlight

Egykoron létezni sem lehetett ezek nélkül – szinte minden weboldal és szolgáltatás ezeket használta. Azonban rengeteg biztonsági rést találtak bennük, amit igazán soha nem sikerült kijavítani. Ma már a böngészők tiltják az ilyen beépülőket és jobban teszed, ha te is azonnal szabadulsz tőlük. A Silverlight a Microsoft próbálkozása volt – de már a múlté, ahogy te se őrizgesd gépeden.

Ha Silverlight telepítést kér tőled bármi, gyanakodj - könnyen lehet, hogy éppen egy kártevő akar átverni Ha Silverlight telepítést kér tőled bármi, gyanakodj – könnyen lehet, hogy éppen egy kártevő akar átverni

Java

Ugyan van még 1-2 webes szolgáltatás és program, ami ezt a környezetet igényli, átlagos felhasználás során nagyon nagy véletlennek kell történnie, hogy erre szükséged legyen. Régebben súlyos biztonsági réseket nyitott a PC-ken a Java, ma viszont már ez szerencsére nem igaz, ám a Chrome és a Firefox nem is támogatják. Ha szoftverfejlesztő vagy, úgyis tudod, hogy miként használd, máskülönben nyugodtan megszabadulhatsz ettől a programtól.

Semmi szükség az elavult, biztonsági réseket tartalmazó lejátszóra Windowson - ott van helyette például a VLC Semmi szükség az elavult, biztonsági réseket tartalmazó lejátszóra Windowson – ott van helyette például a VLC

Quicktime

Az Apple lejátszószoftvere, ami MacOS-en még él, de a windowsos kliens 2016 óta nem frissült, vagyis halottnak tekinthető. Már csak azért is érdemes megszabadulnod tőle azonnal, mert a Trend Micro mérnökei több biztonsági rést is felfedeztek benne, amiket dokumentáltak és ki is adtak. Az iTuneshoz ez nem szükséges, ha pedig videolejátszóra van szükséged, használd a VLC-t.

Kéretlen hirdetések, megbízhatatlan fejlesztő, rejtett kriptobányász rutin - keress inkább más letöltőszoftvert Kéretlen hirdetések, megbízhatatlan fejlesztő, rejtett kriptobányász rutin – keress inkább más letöltőszoftvert

uTorrent

Népszerű torrentkliens, amit mind a mai napig sokan használnak – pedig veszélyes. Nem is feltétlenül a reklámokkal dúsított kezelőfelületre gondolunk itt, hanem a megbízhatatlanságra: például 2015-ben bebizonyosodott, hogy titokban kriptót bányászott a kliensgépeken. Ha torrenteznél, ott a qBittorrent, ami minden tekintetben jobb.

Toolbarok, böngésző-kiegészítők, gyártói programok

Telepített Windowszal érkező laptopokon gyakori, hogy a gyártók hasznosnak vélt programokkal terhelik a rendszert. Ezek nagy része azonban teljesen felesleges és általában rossz hatással van a gép teljesítményére. Nézd át ezeket és szépen gyomláld ki, ha pedig régebbi géppel van dolgod, a böngészőbe beépülő plugineket, Toolbarokat is irtsd ki – mind haszontalan és akár kártékony.

 Ha nem vagy benne biztos, mit lehet törölni, használd a Should I Remove It? szolgáltatását, vagy kérdezz tőlünk a Segélyvonal szolgáltatásunkon a PC World Plus/Max felületen.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source