szombat, augusztus 13, 2022
Home Iphone A Huawei tiltása még nagyobb iPhone eladásokhoz vezet

A Huawei tiltása még nagyobb iPhone eladásokhoz vezet

2021.06.25| Phone Arena

A megbízhatóságáról ismert TF International elemző, Ming-Chi Kuo rengeteg pletykát hozott a 2022-es iPhone-okkal kapcsolatban.

Kuo néhány érdekes megjegyzést fűzött az iPhone 13 sorozathoz. Az elemző 2021-ben erős iPhone eladásokra, 2022-ben pedig újabb növekedésre számít a közelgő új modelleknek és a “Huawei tilalomnak” köszönhetően.

Kuo előrejelzései szerint a tavaly leszállított 195 millió készülék után az Apple idén 230 millió-240 millió darabot szállíthat le, ami 23%-os növekedést jelent, 2022-ben pedig 250-260 millió darabról is beszámolhat a gyártó. Az idei év második felében az elemzők szerint az Apple a “specifikációk frissítésének” és az “amerikai Huawei tilalomnak” köszönhetően csúcskategóriás piaci részesedést szerez.

A TF International elemzője szerint az Apple az év második felében 88 millió darabot szállíthat le. Ez 17,3%-os emelkedés lenne az Apple által 2020 második felében szállított 75 millió iPhone-hoz képest.

A gyártó nagy eséllyel ProMotion kijelzővel dobja az iPhone 13 Pro modelleket piacra változó, 120Hz-es frissítési gyakorisággal, emellett továbbfejlesztett, 5 nm-es technológia felhasználásával gyártott A15 Bionic chipset, újabb kamerák is várhatók a négy modellhez. Az egyik új kamera funkció stabilizálja a videók készítésekor bekövetkező remegést azáltal, hogy a fényképezőgép érzékelőit módosítja az objektívek helyett.

Várunk még nagyobb kapacitású akkumulátorokat, kisebb méretű notch-okat a kijelzők tetején és új kamera dizájnt is az iPhone 13 és az iPhone 13 mini készülékekhez. Az új modellek szeptember 24-én jelennek meg.

A Huawei tiltása még nagyobb iPhone eladásokhoz vezet

iPhone 13 Pro render

2019 májusában az Egyesült Államok felvette a Huawei-t az entitáslistára, amely megakadályozta a gyártót abban, hogy hozzáférjen amerikai ellátási láncához, beleértve a Google-t is. Pontosan egy évvel később az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma új exportszabályt hirdetett meg, amely tiltja az amerikai technológiát használó öntödék számára az élvonalbeli chipek licenc nélküli szállítását a Huawei felé.

A tilalmak 2019-ben és 2020-ban történő bejelentése során a Huawei éppen a legjobb úton haladt, hogy a világ legnagyobb okostelefongyártójává váljon. Miután tavaly eladta Honor alegységét annak érdekében, hogy elváljon a márka Huawei-től és annak amerikai büntetései rá ne vonatkozzanak, az anyavállalat a hetedik helyre esett vissza. Az okostelefon eladások ezen csökkenését az Apple pótolhatja Ming-Chi Kuo szerint.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments