Home Iphone A Huawei tiltása még nagyobb iPhone eladásokhoz vezet

A Huawei tiltása még nagyobb iPhone eladásokhoz vezet

2021.06.25| Phone Arena

A megbízhatóságáról ismert TF International elemző, Ming-Chi Kuo rengeteg pletykát hozott a 2022-es iPhone-okkal kapcsolatban.

Kuo néhány érdekes megjegyzést fűzött az iPhone 13 sorozathoz. Az elemző 2021-ben erős iPhone eladásokra, 2022-ben pedig újabb növekedésre számít a közelgő új modelleknek és a “Huawei tilalomnak” köszönhetően.

Kuo előrejelzései szerint a tavaly leszállított 195 millió készülék után az Apple idén 230 millió-240 millió darabot szállíthat le, ami 23%-os növekedést jelent, 2022-ben pedig 250-260 millió darabról is beszámolhat a gyártó. Az idei év második felében az elemzők szerint az Apple a “specifikációk frissítésének” és az “amerikai Huawei tilalomnak” köszönhetően csúcskategóriás piaci részesedést szerez.

A TF International elemzője szerint az Apple az év második felében 88 millió darabot szállíthat le. Ez 17,3%-os emelkedés lenne az Apple által 2020 második felében szállított 75 millió iPhone-hoz képest.

A gyártó nagy eséllyel ProMotion kijelzővel dobja az iPhone 13 Pro modelleket piacra változó, 120Hz-es frissítési gyakorisággal, emellett továbbfejlesztett, 5 nm-es technológia felhasználásával gyártott A15 Bionic chipset, újabb kamerák is várhatók a négy modellhez. Az egyik új kamera funkció stabilizálja a videók készítésekor bekövetkező remegést azáltal, hogy a fényképezőgép érzékelőit módosítja az objektívek helyett.

Várunk még nagyobb kapacitású akkumulátorokat, kisebb méretű notch-okat a kijelzők tetején és új kamera dizájnt is az iPhone 13 és az iPhone 13 mini készülékekhez. Az új modellek szeptember 24-én jelennek meg.

A Huawei tiltása még nagyobb iPhone eladásokhoz vezet

iPhone 13 Pro render

2019 májusában az Egyesült Államok felvette a Huawei-t az entitáslistára, amely megakadályozta a gyártót abban, hogy hozzáférjen amerikai ellátási láncához, beleértve a Google-t is. Pontosan egy évvel később az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma új exportszabályt hirdetett meg, amely tiltja az amerikai technológiát használó öntödék számára az élvonalbeli chipek licenc nélküli szállítását a Huawei felé.

A tilalmak 2019-ben és 2020-ban történő bejelentése során a Huawei éppen a legjobb úton haladt, hogy a világ legnagyobb okostelefongyártójává váljon. Miután tavaly eladta Honor alegységét annak érdekében, hogy elváljon a márka Huawei-től és annak amerikai büntetései rá ne vonatkozzanak, az anyavállalat a hetedik helyre esett vissza. Az okostelefon eladások ezen csökkenését az Apple pótolhatja Ming-Chi Kuo szerint.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Most Popular

Nagyot erősödött az iPhone az USA-ban

Hirdetés A CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) elemzőcég jelentéséből derül ki, hogy az iOS és az Android gyakorlatilag 50-50%-ban osztozott...

Praktikus töltő érkezett az Apple eszközökhöz

Három az egyben, MagSafe technológiás vezeték nélküli töltőt hozott a Mophie az Apple eszközeihez. A Mophie legújabb vezeték nélküli töltője egyszerre három Apple eszköz töltésére...

Olcsó iPhone-nal készülhet az Apple 2022-re

A legfrissebb értesülések szerint már 2022 első félévében bemutathatja az Apple az iPhone SE harmadik generációs változatát, ami 5G-képes készülék lesz. Amikor az...

Mától iPhone-ra is letölthető az uniós védettségi igazolvány applikációja

Magyarország július elsejével bevezette az uniós védettségi igazolást, ami kétnyelvű (magyar és angol) és applikációként, illetve nyomtatható formában is elérhető. Amikor az erről szóló...

Recent Comments