szerda, február 1, 2023
Home Iphone Az iPhone volt a legkelendőbb mobil 2021 végén

Az iPhone volt a legkelendőbb mobil 2021 végén

Az Apple okostelefonja lett 2021 negyedik negyedévének legnépszerűbb okostelefonja, de közel a konkurencia.

Az ünnepi szezon megy a legerősebben általában az Apple-nél, így volt ez 2021 végén is. A Canalys adatelemző cég statisztikája szerint a 13-as számozást kapó iPhone-ok uralták az okostelefonos piac 22 százalékát tavaly a negyedik negyedévben, így az Apple lett az első. A második helyet a Samsung szerezte meg 20 százalékos piaci részesedéssel.

Összehasonlítva a 2020-as adatokkal: az Apple részesedése esett egy százalékkal, a Samsung ezzel szemben növekedett hárommal.

Harmadik helyen a Xiaomi áll stabilan, a globális okostelefon-piac 12 százalékát tartja kezében a cég, mögötte két másik kínai márka, az Oppo és a Vivo jön 9 és 8 százalékos részesedéssel. A teljes piac egyszázalékos növekedést ért el 2021 utolsó negyedévében, amit az elemzőcég a beszállítói nehézségek, a chiphiány és az újból növekvő Covid–19-esetek számlájára ír.

A Canalys szerint az Apple első helyét a kínai eladások tartották meg, a Samsung növekedését pedig a konkurens ellátási nehézségei segítették. Bár a beszállítók elsőbbségben részesítik az Apple-t, a cégnek több millió darabbal vissza kellett vágnia a legyártatott iPhone-jai számát, egész egyszerűen azért, mert nem volt kellő mennyiségű alkatrész a telefonokhoz.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments