péntek, június 21, 2024
Home Apple hírek ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben összegyűjthető adatokkal. A technikai megközelítés, az adatelemzési megoldások kialakítása egyszerűbb lehet, de előbb-utóbb fel kell vállalni a stratégiai megközelítést, az adatstratégia kialakítását – bele kell vágni az adatvagyon-gazdálkodás megvalósításába.

A Microsoft vezérigazgatója: nem mi irányítjuk az OpenAI-t „A kis cégeknek nagy esélyük van a versenyre az MI terén”, mondta Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója, és a Microsoft nem ellenőrzi az OpenAI-t, ellentétben Musk állításával, hangzott el egy interjúban.

FIDO / passwordless technológiák A felhasználók gyakran könnyen kitalálható jelszavakat alkalmaznak, nagyon sok esetben pedig ugyanazt a jelszót használják több szolgáltatáshoz is, ami nagyon kiszolgáltatottá teszi őket. Egy phishing támadás vagy egy alkalmazás hibáját kihasználó jelszólopás esetén nemcsak az adott szolgáltatáshoz tartozó fiók válik elérhetővé, hanem más rendszerek is védtelenné válhatnak.

Megvan az első amerikai állam, ahol betiltották a TikTokot Aláírta az eddigi legszigorúbb TikTokra vonatkozó korlátozásokat Greg Gianforte, Montana kormányzója. A jogszabályba foglalt tiltás 2024-ben lép életbe.

Bárki használhatja a ChatGPT-vel felturbózott Binget Minden felhasználó számára szabadon elérhetővé vált a Microsoft Bing Chat, vagyis nem kell előzetes regisztráció és bejelentkezés ahhoz, hogy valaki feltegye az őt feszítő kérdéseket a ChatGPT-vel megtámogatott Bingnek – jelentette be egy Twitter-üzenetben Michael Schechter, a Microsoft keresőkért felelős alelnöke.

ITBUSINESS ITEXEC 2023

  • Mekkora kockázatot jelent, ha belső/külső fejlesztő csapat néhány főből áll?
  • Két fős csapatból meddig marad az utolsó ember, ha az egyik fejlesztő felmondott?
  • Mikor kell beavatkozni a projektbe, ha már látható a fejlesztők lemorzsolódása?
  • Mit kell tenni, ha a belső/külső fejlesztő csapat már nem akarja/tudja támogatni a rendszert?
  • Milyen megoldások vannak a piacon arra az esetre, amikor már senki nincs a csapatban az első generációs fejlesztők közül?
  • Miért kulcsfontosságú a módszertan és a dokumentáció a projektekben?

A fenti kérdésekre is megadja a választ Bodrogközi László, a Neuron Szoftver ügyvezető igazgatója az ITExec 2023 – Válságterápia konferencián.

Találkozzunk Zalakaroson, 2023. május 25-26. között!

Bővebb információ: https://bit.ly/3xV89MC
Regisztráció: https://bit.ly/3KFu5Tq
(A regisztráció csak a szerkesztőség jóváhagyása után válik érvényessé.)

Hamarosan figyelmeztet a Gmail, ha kiszivárgott az email-címünk Az egyre gyakoribb hackertámadások, adatlopások és szivárogtatások miatt a Google új biztonsági funkciót vezetett be, amely tájékoztatni fogja a felhasználókat, ha az email-címük felbukkant a sötét weben. Ugyanakkor olyan tanácsokkal is fog szolgálni, hogyan növelhetik az online biztonságukat.

A gyógyszerkutatásban is bevetették a Google MI-jét A gyógyszeriparban alkalmazzák a Google legújabb mesterségesintelligencia-alkalmazását. A tervek szerint az MI segíti a gyógyszergyártó cégeket a gyógyszerfejlesztés szempontjából kulcsfontosságú fehérjék és aminosavak feltérképezésében.

Durván visszaesett a Twitter látogatottsága Elon Musk vezetése óta Kezd kikristályosodni, hogy Elon Musk „hatalomátvétele” hogyan változtatta meg a Twittert. A Pew Research legfrissebb adatai szerint az amerikai Twitter-felhasználók többsége az elmúlt egy évben „szüntet tartott” a platformon, emellett az oldal legaktívabb felhasználói közül is sokan ritkábban tweeteltek, mint korábban.

Kínának kémkedhetett az Apple volt mérnöke Egy másik, önvezető autókkal foglalkozó kínai céggel is leszerződött az a 35 éves mérnök, aki két évig dolgozott az Apple-nek az önvezető technológiai fejlesztésén. Weibao Wangot azzal vádolja az amerikai ügyészség, hogy ellopta az Apple önvezető autós terveit és a szoftver forráskódját is.

Rettegnek az amerikaiak a mesterséges intelligenciától Az amerikaiak többsége úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia technológia térhódítása veszélybe sodorhatja az emberiség jövőjét, derül ki a Reuters/Ipsos szerdán közzétett közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint a megkérdezettek több mint kétharmada aggódik a mesterséges intelligencia káros hatásaitól, 61 százalékuk pedig potenciális veszélyt lát benne a civilizációra nézve.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments