Home Iphone Jövő héten mutatkoznak be az új iPhone-ok

Jövő héten mutatkoznak be az új iPhone-ok

Az Apple hivatalosan is szétküldte a meghívókat az október 13-i eseményre, melyet élőben közvetítenek majd az Apple Parkból, és ahol bemutatják végre az iPhone 12-es telefonokat.

Mint ahogy mindig, nagy várakozás előzi meg ezt az egészet, de idén még rátesz egy lapáttal az Apple, ugyanis a jelenlegi ismereteink szerint egyszerre négy telefont lepleznek majd le, melyek között akad majd egészen korrekten árazott változat is. Ezen kívül különböző piaci elemzőcégek szerint most jön el az a ciklus, amikor egyszerre rengetegen fognak telefont cserélni, főleg a korábbi iPhone-ok gazdái, így a 12-es sorozat rendkívül fontos a gyártó számára.

Forrás: Origo

Mekkorák lesznek?

Habár a pontos nevezéktant még nyilván nem tudjuk, a legutóbbi és leginkább megbízhatónak tűnő források szerint ilyen méretekben és nevekkel jelennek meg az új telefonok:

  • iPhone 12 Mini – 5,4 hüvelykes kijelző
  • iPhone 12 – 6,1 hüvelykes kijelző
  • iPhone 12 Pro – 6,1 hüvelykes kijelző
  • iPhone 12 Pro Max – 6,7 hüvelykes kijelző

Látható, hogy habár négy változatban lesz elérhető az iPhone 12, ezek közül kettő egyforma méretű kijelzőval érkezik majd. Úgy tudni, hogy az Apple azért alakította ki így a felhozatalt, hogy aki nagyobb képátlóra vágyik, ne kelljen feltétlenül többet fizetnie a Pro modellért.

De akkor mi lesz a különbség a sima és a Pro modellek között?

Úgy tudjuk, hogy a Pro változatok egy kicsivel jobb minőségű OLED-kijelzővel érkezhetnek, de ami a legfontosabb, hogy támogatni fogják a 120Hz-es képfrissítést, ami ma már gyakorlatilag alapelvárás a csúcskategóriás telefonok között.

Forrás: Origo

Hogy fognak kinézni?

Minden jel arra mutat, hogy az iPhone X-nél megkezdett irányvonalat most lecseréli az Apple. A kiszivárgott tervek alapján úgy tűnik, hogy a vállalat részben az iPhone 4 és 5 által képviselt stílushoz tér vissza, így a telefon laposabb oldalsó fémkerettel, és kerekebb sarkokkal érkezhet, míg az előlap és a hátlap továbbra is üvegből áll majd.

Mindenesetre az új kinézet állítólag nem eredményez majd vastagodást, így az iPhone 12 Pro Max például csak 7,4 milliméter vastag lehet a tavalyi csúcsmodell 8,1 milliméterével szemben. A külső gombok tekintetében nem várható semmilyen meglepetés, mint ahogy marad a Lightning csatlakozó is, egyelőre nincs szó arról, hogy az Apple átváltana USB-C-re.

Forrás: Origo

MI lesz bennük?

Az szinte teljesen biztos, hogy mindegyik készülékben a 2020-as iPad Airben bemutatkozott új központi processzor, az A14 Bionic teljesít majd szolgálatot. Ez a TSMC legmodernebb, 5 nanométeres gyártástechnológiájával készül, ami lehetőséget ad arra, hogy adott fogyasztás mellett még több teljesítményt sajtoljanak ki a telefonokból, vagy fordítva: kevesebb teljesítménynövekedésért cserébe jobb üzemidőt kapjunk.

Az eddigi tesztek alapján az Apple inkább az utóbbi irányba ment el az A14-gyel, és elsősorban nem az volt a cél, hogy jelentősen nagyobb teljesítményt nyújtsanak az iPhone 11-nél (erre nem is nagyon van szükség), hanem inkább az üzemidőt próbálják növelni.

Ezzel együtt persze az iPhone 12-esek azért gyorsabbak lesznek, és a mesterséges intelligenciás feldolgozás során a teljesítmény akár meg is duplázódhat.

Az Apple hivatalosan sosem közli, hogy mennyi memóriát pakol a telefonjaiba, az mindig csak a szétszerelés után derül ki. Ezzel együtt a kiszivárgott információk alapján jelenleg úgy tudni, hogy a sima modellekbe 4GB RAM, míg a Pro-modellekbe 6GB  RAM kerül majd, tárhely tekintetében pedig a teljes paletta 128GB-ról indul, és a Pro-változatoknál 512GB-ig megy el.

Forrás: Origo

Milyen kamerákra számíthatunk?

Ebben a tekintetben ismételten csak nem értenek teljesen egyet a szivárogtatók, azonban az látszik kirajzolódni, hogy az iPhone 12 Pro és Pro Max hátuljára összesen három lencse kerül (a sima, az ultra-széles és a telefotó), valamint egy LiDAR-szenzor, amivel nagyon pontosan meg lehet határozni a tárgyak távolságát és a tér mélységét.

Ezzel szemben a két sima modellnek valószínűleg ezúttal is be kell majd érnie két lencsével, és a LiDAR-szenzor sem lesz elérhető ezeken. Várhatóan mindegyik készülék jobban teljesít majd rossz fényviszonyok között egy új, okos HDR-funkciónak köszönhetően, a csúcsmodellbe pedig bekerül egy teljesen újfajta képstabilizálási technológia is.

Forrás: Origo

Biztos lesz bennük 5G? Mennyibe fognak kerülni?

Azt jelenleg szinte biztosra mondhatjuk, hogy mindegyik modell támogatni fogja az 5G-t, viszont várhatóan az “olcsóbb” modellek csak a némileg lassabb Sub-6 (tehát 6GHz alatti) frekvenciát támogatják majd, míg a Pro-verziók már a gyorsabb mmWave-re is fel vannak készülve.

Ez igazából nem jelent hatalmas különbséget, mire igazán jelentősége lenne, addigra valószínűleg úgyis mindenki lecseréli már a telefonját.

Az árazással kapcsolatos információkat is érdemes egy csipet sóval kezelni, de a jelenleg leginkább biztosnak tűnő adatok szerint arra számíthatunk, hogy a 128GB-os tárhellyel szerelt változatok esetében az iPhone 12 Mini 699 dollárért, az iPhone 12 799 dollárért, az iPhone 12 Pro 999 dollárért, az iPhone 12 Pro Max pedig 1099 dollárért kerül majd piacra. A 256GB-os változatok ezeknél 100 dollárral kerülnek többe, míg a Pro-modelleknél az 512GB-os változat 200 dollárnyi extra költséget jelent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments