A Caviar márkánál rájöttek, hogy a tucattelefonokon különleges stílussal és popkulturális utalásokkal lehet túlmutatni. Elég egy népszerű témában limitált szériás, mesterien kidolgozott házat építeni az átlagos, fekete, minimalista készüléknek, és máris milliókat kérhetnek érte.

Nincs ez másképp az új iPhone esetében sem: az orosz manufaktúra kínálatában már előrendelhetőek a megszokott változatok, azaz az arannyal, karbonnal vagy a különféle bőrökkel borított csúcsmobilok több millió forintos áron.

Tematikus készülékeik pedig egyre csak érkeznek. Idén már volt Elon Musk és a SpaceX, valamint az amerikai elnökválasztás előtt tisztelgő készülékük is. Az űrben járt szilánkot is tartalmazó Elon Musk Editionből mindössze 19 darab készült, a csúcsváltozat ára, melyben 512 GB memória található, 6980 dollár (2 millió forint).

Legújabb alkotásuk viszont házon belül tiszteleg. Az Apple első, 1976-os terméke az Apple 1-es asztali számítógép stílusát idézi meg, titánból készült kijelzőmásolattal, korabeli billentyűzetgombokkal, faborítással, valamint az eredeti Apple 1 alaplapjának egy beépített darabjával.

Ezért a mindössze kilenc példányban készített egyedi borításért 9990 dollárt, vagyis közel hárommillió forintot kérnek a Caviarnál.

Különleges díszítése miatt ér 3 milliót ez az iPhone 3Különleges díszítése miatt ér 3 milliót ez az iPhone 4