csütörtök, február 22, 2024
Home Iphone Látványos mockupok készítése iPhone-on, akár videóval is | Techwok

Látványos mockupok készítése iPhone-on, akár videóval is | Techwok

Ha alkalmazások vagy weboldalak fejlesztésével foglalkozunk, olykor szükség lehet az elkészült, vagy még készülőben lévő felületek prezentálására. Önmagában egy képernyőkép viszont nem különösebben izgalmas látvány, sokkal hatásosabb, ha a leendő eszközön látja viszont a megrendelő vagy a felhasználó az appot vagy honlapot. Az úgynevezett mockupok készítéséhez – amikor egy adott eszközön vagy környezetben mutatjuk be a program vagy weboldal felültét – szerencsére rengeteg remek megoldás létezik. Mi is mutattunk már ilyeneket: a SmartMockups és a Mockuups két nagyszerű mockup készítő szoftver, óriási képválasztékkal, de akadnak ingyenes online megoldások is. Ezekkel pár mozdulat csupán a látványos végeredmény és nem kell képszerkesztőben vacakolnunk. De ha mégis a Photoshopban dolgoznánk, kihasználhatjuk a Smart Object funkciót, amihez letölthetünk PSD mockupokat. Sőt, ugyanezt akár alternatív szoftverekkel is megtehetjük, így a PSD mockupokat Photoshop nélkül is használhatjuk (a linkelt cikk megjelenése óta az Affinity Photo is képes az intelligens ojektumok szerkesztésére a PSD fájlokban). Szóval asztali gépen ez nem jelent gondot! De mi van akkor, ha az appokról vagy a weblapokról közvetlenül az iPhone-on vagy iPaden dobnánk össze egy mockupot? Nos, ez sem gond. A látványos mockupok készítése iPhone-on is megoldható egy ügyes app segítségével. Sőt, nem csak képernyőképet vagy fotót, hanem akár screencam videót is elhelyezhetünk vele a mockupok képernyőjén.

Screenshot Maker Pro: látványos mockupok készítése iPhone-on, akár videóval is

Be kell valljuk, a Screenshot Maker Pro nálunk szinte napi használatban van. Hogy ne menjünk messze, a cikk nyitóképén látható iPhone kép is e programmal készült. Nagyon kedveljük, mert pillanatok alatt lehet vele összerakni iPhone-os, iPades mockupot, így miután a telefonon elkészítettük a képernyőképet, azonnal mehet is a többféleképpen elrendezhető iPhone modell kijelzőjére. A kész képet pedig menthetjük JPG-ként, színes, vagy fotóval ellátott háttérrel, de akár PNG-ként is, áttetsző háttérrel, ha később még montázst készítenénk belőle (lásd a legtöbb ilyen nyitóképünket). A modellek kifejezetten jó minőségűek, nagy felbontásúak.

A programban többféle eszköz közül választhatunk, folyamatosan kerülnek be az újabb iPhone és iPad modellek, de adott esetben akár Apple monitort, iMacet vagy MacBookot is elővarázsolhatunk a gyűjteményből. Minden egyes modellhez többféle, változó számú szín- és elrendezés variáció áll a rendelkezésünkre. A készülő képet pixelre pontosan összeállíthatjuk vele, eltolhatjuk vagy forgathatjuk a modellt a képen, választhatunk háttérképet, háttérkitöltő színt, árnyékot, tükröződést stb.

További hasznos cikkek

Bár alapvetően egy mockupos kép készítésére hivatott, de kis ügyességgel az is megoldható, hogy két modellt helyezzünk el egy képen (például két szembe néző álló iPhone-t, vagy két fektetett telefont, amelyek közül az egyik képernyővel, míg a másik a hátlappal felfelé fordítva látszik). Ehhez el kell tolni az éppen kiválasztott modellt a kép egyik oldalára, majd a Background részben a Set Outpout to User Image opciót választani. Ezután már dolgozhatunk is a második modellen, ugyanazon a képen. 

Videós végeredmény

Bár alapvetően állóképekre praktikus, de adott esetben akár animált, mozgó mockupokat is kreálhatunk vele, illetve arra is van lehetőség, hogy képernyőkép vagy fotó helyett egy videót, vagy a telefonon rögzített screencam felvételt helyezzünk el a modell képernyőjén. Ez kifejezetten jól jöhet egy Instagram, Twitter, esetleg Facebook kampány vagy kedvcsináló összedobásakor. Pillanatok alatt elkészülünk vele, s a végeredmény látványos és figyelemfelkeltő. Sokkal profibb hatást kelt, mintha csak egy szimpla képernyőképet osztanánk meg.

Összegzésül

Mindent egybevetve a Screenshot Maker Pro egy kifejezetten jól sikerült kis mockup készítő, amely állandóan ott lehet a zsebünkben, hogy pár mozdulattal összerakhassunk vele a lenyűgöző mockupot. Sajnos csak részben ingyenes: bizonyos modelleket megkapunk a letöltött programhoz alapból, de akad, ami meg meg vennünk alkalmazáson belül. Mindenesetre ha gyakran kell mockupokat kreálnunk, érdemes elgondolkodni a beszerzésén, mert nagyon megkönnyítheti a napi munkát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments