Home Iphone Látványos mockupok készítése iPhone-on, akár videóval is | Techwok

Látványos mockupok készítése iPhone-on, akár videóval is | Techwok

Ha alkalmazások vagy weboldalak fejlesztésével foglalkozunk, olykor szükség lehet az elkészült, vagy még készülőben lévő felületek prezentálására. Önmagában egy képernyőkép viszont nem különösebben izgalmas látvány, sokkal hatásosabb, ha a leendő eszközön látja viszont a megrendelő vagy a felhasználó az appot vagy honlapot. Az úgynevezett mockupok készítéséhez – amikor egy adott eszközön vagy környezetben mutatjuk be a program vagy weboldal felültét – szerencsére rengeteg remek megoldás létezik. Mi is mutattunk már ilyeneket: a SmartMockups és a Mockuups két nagyszerű mockup készítő szoftver, óriási képválasztékkal, de akadnak ingyenes online megoldások is. Ezekkel pár mozdulat csupán a látványos végeredmény és nem kell képszerkesztőben vacakolnunk. De ha mégis a Photoshopban dolgoznánk, kihasználhatjuk a Smart Object funkciót, amihez letölthetünk PSD mockupokat. Sőt, ugyanezt akár alternatív szoftverekkel is megtehetjük, így a PSD mockupokat Photoshop nélkül is használhatjuk (a linkelt cikk megjelenése óta az Affinity Photo is képes az intelligens ojektumok szerkesztésére a PSD fájlokban). Szóval asztali gépen ez nem jelent gondot! De mi van akkor, ha az appokról vagy a weblapokról közvetlenül az iPhone-on vagy iPaden dobnánk össze egy mockupot? Nos, ez sem gond. A látványos mockupok készítése iPhone-on is megoldható egy ügyes app segítségével. Sőt, nem csak képernyőképet vagy fotót, hanem akár screencam videót is elhelyezhetünk vele a mockupok képernyőjén.

Screenshot Maker Pro: látványos mockupok készítése iPhone-on, akár videóval is

Be kell valljuk, a Screenshot Maker Pro nálunk szinte napi használatban van. Hogy ne menjünk messze, a cikk nyitóképén látható iPhone kép is e programmal készült. Nagyon kedveljük, mert pillanatok alatt lehet vele összerakni iPhone-os, iPades mockupot, így miután a telefonon elkészítettük a képernyőképet, azonnal mehet is a többféleképpen elrendezhető iPhone modell kijelzőjére. A kész képet pedig menthetjük JPG-ként, színes, vagy fotóval ellátott háttérrel, de akár PNG-ként is, áttetsző háttérrel, ha később még montázst készítenénk belőle (lásd a legtöbb ilyen nyitóképünket). A modellek kifejezetten jó minőségűek, nagy felbontásúak.

1

A programban többféle eszköz közül választhatunk, folyamatosan kerülnek be az újabb iPhone és iPad modellek, de adott esetben akár Apple monitort, iMacet vagy MacBookot is elővarázsolhatunk a gyűjteményből. Minden egyes modellhez többféle, változó számú szín- és elrendezés variáció áll a rendelkezésünkre. A készülő képet pixelre pontosan összeállíthatjuk vele, eltolhatjuk vagy forgathatjuk a modellt a képen, választhatunk háttérképet, háttérkitöltő színt, árnyékot, tükröződést stb.

További hasznos cikkek

1

Bár alapvetően egy mockupos kép készítésére hivatott, de kis ügyességgel az is megoldható, hogy két modellt helyezzünk el egy képen (például két szembe néző álló iPhone-t, vagy két fektetett telefont, amelyek közül az egyik képernyővel, míg a másik a hátlappal felfelé fordítva látszik). Ehhez el kell tolni az éppen kiválasztott modellt a kép egyik oldalára, majd a Background részben a Set Outpout to User Image opciót választani. Ezután már dolgozhatunk is a második modellen, ugyanazon a képen. 

Videós végeredmény

Bár alapvetően állóképekre praktikus, de adott esetben akár animált, mozgó mockupokat is kreálhatunk vele, illetve arra is van lehetőség, hogy képernyőkép vagy fotó helyett egy videót, vagy a telefonon rögzített screencam felvételt helyezzünk el a modell képernyőjén. Ez kifejezetten jól jöhet egy Instagram, Twitter, esetleg Facebook kampány vagy kedvcsináló összedobásakor. Pillanatok alatt elkészülünk vele, s a végeredmény látványos és figyelemfelkeltő. Sokkal profibb hatást kelt, mintha csak egy szimpla képernyőképet osztanánk meg.

Összegzésül

Mindent egybevetve a Screenshot Maker Pro egy kifejezetten jól sikerült kis mockup készítő, amely állandóan ott lehet a zsebünkben, hogy pár mozdulattal összerakhassunk vele a lenyűgöző mockupot. Sajnos csak részben ingyenes: bizonyos modelleket megkapunk a letöltött programhoz alapból, de akad, ami meg meg vennünk alkalmazáson belül. Mindenesetre ha gyakran kell mockupokat kreálnunk, érdemes elgondolkodni a beszerzésén, mert nagyon megkönnyítheti a napi munkát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Megerősítették: ezek az iPhone-ok mehetnek a kukába, nincs több frissítés – Pénzcentrum

2021. szeptember 24. 16:49 Megérkezett a legújabb iPhone-frissítés, a felhasználók már hozzáférnek az iOS 15-höz. Kiderült többek között az is, hogy...

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Sokkolóan amatőr az Apple hibajavítása

Abszurd okból továbbra is támadható távolról a macOS. Kellemetlen biztonsági hibára derült nemrég fény az Apple számítógépes operációs rendszerében, támadók .inetloc kiterjesztésű állományok megnyittatásával kódfuttatást...

Recent Comments