Home Iphone Látványos mockupok készítése iPhone-on, akár videóval is | Techwok

Látványos mockupok készítése iPhone-on, akár videóval is | Techwok

Ha alkalmazások vagy weboldalak fejlesztésével foglalkozunk, olykor szükség lehet az elkészült, vagy még készülőben lévő felületek prezentálására. Önmagában egy képernyőkép viszont nem különösebben izgalmas látvány, sokkal hatásosabb, ha a leendő eszközön látja viszont a megrendelő vagy a felhasználó az appot vagy honlapot. Az úgynevezett mockupok készítéséhez – amikor egy adott eszközön vagy környezetben mutatjuk be a program vagy weboldal felültét – szerencsére rengeteg remek megoldás létezik. Mi is mutattunk már ilyeneket: a SmartMockups és a Mockuups két nagyszerű mockup készítő szoftver, óriási képválasztékkal, de akadnak ingyenes online megoldások is. Ezekkel pár mozdulat csupán a látványos végeredmény és nem kell képszerkesztőben vacakolnunk. De ha mégis a Photoshopban dolgoznánk, kihasználhatjuk a Smart Object funkciót, amihez letölthetünk PSD mockupokat. Sőt, ugyanezt akár alternatív szoftverekkel is megtehetjük, így a PSD mockupokat Photoshop nélkül is használhatjuk (a linkelt cikk megjelenése óta az Affinity Photo is képes az intelligens ojektumok szerkesztésére a PSD fájlokban). Szóval asztali gépen ez nem jelent gondot! De mi van akkor, ha az appokról vagy a weblapokról közvetlenül az iPhone-on vagy iPaden dobnánk össze egy mockupot? Nos, ez sem gond. A látványos mockupok készítése iPhone-on is megoldható egy ügyes app segítségével. Sőt, nem csak képernyőképet vagy fotót, hanem akár screencam videót is elhelyezhetünk vele a mockupok képernyőjén.

Screenshot Maker Pro: látványos mockupok készítése iPhone-on, akár videóval is

Be kell valljuk, a Screenshot Maker Pro nálunk szinte napi használatban van. Hogy ne menjünk messze, a cikk nyitóképén látható iPhone kép is e programmal készült. Nagyon kedveljük, mert pillanatok alatt lehet vele összerakni iPhone-os, iPades mockupot, így miután a telefonon elkészítettük a képernyőképet, azonnal mehet is a többféleképpen elrendezhető iPhone modell kijelzőjére. A kész képet pedig menthetjük JPG-ként, színes, vagy fotóval ellátott háttérrel, de akár PNG-ként is, áttetsző háttérrel, ha később még montázst készítenénk belőle (lásd a legtöbb ilyen nyitóképünket). A modellek kifejezetten jó minőségűek, nagy felbontásúak.

A programban többféle eszköz közül választhatunk, folyamatosan kerülnek be az újabb iPhone és iPad modellek, de adott esetben akár Apple monitort, iMacet vagy MacBookot is elővarázsolhatunk a gyűjteményből. Minden egyes modellhez többféle, változó számú szín- és elrendezés variáció áll a rendelkezésünkre. A készülő képet pixelre pontosan összeállíthatjuk vele, eltolhatjuk vagy forgathatjuk a modellt a képen, választhatunk háttérképet, háttérkitöltő színt, árnyékot, tükröződést stb.

További hasznos cikkek

Bár alapvetően egy mockupos kép készítésére hivatott, de kis ügyességgel az is megoldható, hogy két modellt helyezzünk el egy képen (például két szembe néző álló iPhone-t, vagy két fektetett telefont, amelyek közül az egyik képernyővel, míg a másik a hátlappal felfelé fordítva látszik). Ehhez el kell tolni az éppen kiválasztott modellt a kép egyik oldalára, majd a Background részben a Set Outpout to User Image opciót választani. Ezután már dolgozhatunk is a második modellen, ugyanazon a képen. 

Videós végeredmény

Bár alapvetően állóképekre praktikus, de adott esetben akár animált, mozgó mockupokat is kreálhatunk vele, illetve arra is van lehetőség, hogy képernyőkép vagy fotó helyett egy videót, vagy a telefonon rögzített screencam felvételt helyezzünk el a modell képernyőjén. Ez kifejezetten jól jöhet egy Instagram, Twitter, esetleg Facebook kampány vagy kedvcsináló összedobásakor. Pillanatok alatt elkészülünk vele, s a végeredmény látványos és figyelemfelkeltő. Sokkal profibb hatást kelt, mintha csak egy szimpla képernyőképet osztanánk meg.

Összegzésül

Mindent egybevetve a Screenshot Maker Pro egy kifejezetten jól sikerült kis mockup készítő, amely állandóan ott lehet a zsebünkben, hogy pár mozdulattal összerakhassunk vele a lenyűgöző mockupot. Sajnos csak részben ingyenes: bizonyos modelleket megkapunk a letöltött programhoz alapból, de akad, ami meg meg vennünk alkalmazáson belül. Mindenesetre ha gyakran kell mockupokat kreálnunk, érdemes elgondolkodni a beszerzésén, mert nagyon megkönnyítheti a napi munkát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Csinosabbá válhatnak az Apple számítógépei

Többek közt búcsúzhat a Touch Bar a laptopokról, megújulhat végre az iMac. A rendre jól értesültnek bizonyuló Ming-chi Kuo piacelemző szerint nem csak a saját...

Újabb cég fordult az EU-hoz az Apple adó miatt

Újabb tartalomterjesztő platform fordult panasszal az Európai Bizottság versenyügyi szervéhez az Apple által az App Store piactéren keresztül végzett értékesítések kapcsán számított jutalékrendszere miatt....

Legyőzte az Apple-t a kis magyar cég

Különleges élmény volt, hogy »egy lapon« emlegetnek a világ egyik legnagyobb márkájának vezérigazgatójával, még ha bírósági tárgyalási idézés is volt, azt viszont már...

Appon belüli vásárlásokat is megoszthatóvá tesz az Apple

Kiterjeszti az App Store Family Sharing funkcióját az Apple: a megoldással a családtagok már az olyan alkalmazáson belüli vásárlásaikat is megoszthatják egymás között, mint...

Recent Comments