péntek, június 21, 2024
Home Iphone Nem lehet fusiban kicserélni az iPhone 12 kameráit

Nem lehet fusiban kicserélni az iPhone 12 kameráit

2020.10.31| GSM Arena

Az iFixit egyértelműen kijelentette, hogy az Apple iPhone 12 kameráit csak hivatalos Apple technikusok cserélhetik ki.

Amikor anno az Apple ujjlenyomat-olvasót tett az iPhone 5s-be, lehetetlenné tette a cserét nem hivatalos szervizeknek, mivel egy hamis olvasó megkerülheti a biztonságot. Ám az évek során egyre több alkatrészt vált nehézkessé cserélni.

Az iPhone 12 szétszedése és tesztelése során az iFixit megállapította, hogy a kamera kivétele és egy másik telefon azonos moduljával történő cseréje komoly problémákat okoz és nem csak arra gondolunk, hogy egy kijelző csere után hibaüzenetet dob a telefon.

Nem, ez inkább hibának tűnik. A kamera működik, de állandó problémákat vet fel: egyes kameramódok nem működnek és az ultraszéles fényképezőgép nem hajlandó bekapcsolni fotó módban. Furcsa módon a videóknál remekül működik.

[embedded content]

Még furcsább, hogy ugyanezt a cserét az Apple iPhone 12 Pro telefonnal gond nélkül megtehetjük, az új modul remekül működik, széles, ultraszéles, tele kamera, mindegyik, minden kamera módban tökéletesen teszi a dolgát.

[embedded content]

Az iFixit magyarázata szerint az Apple megváltoztatta az oktatási kézikönyveket. Az iPhone 12-es szériától kezdve a kijelző és a kamerák cseréjéhez egy System Configuration tool használata szükséges, amely az Apple szervereihez csatlakozik, mielőtt programozná a szervizes az új alkatrészt a megfelelő működés érdekében.

Korábban (az XR/XS generációtól kezdve) erre csak az akkumulátor cseréje esetén volt szükség. A biztonsági összetevők – az Face ID vagy az Touch ID, amelyek a kijelzőbe vannak ágyazva és külön nem módosíthatók – megváltoztatása teljesen más téma és a Security Enclave átprogramozását igényli.

[embedded content]

Hugh Jeffreys, aki a YouTube egyik legnagyobb technikai javítócsatornáját üzemelteti, ugyanazokkal a problémákkal találkozott, mint az alábbi videóban láthatja. A kamera témája 8:50-nél kezdődik, de érdekes az egész videó, amely az iPhone 12 javíthatóságának (vagy még inkább annak hiányának) mélyreható értékelése.

A cikkhez kapcsolódó linkek:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments