Home Iphone Nem lehet fusiban kicserélni az iPhone 12 kameráit

Nem lehet fusiban kicserélni az iPhone 12 kameráit

2020.10.31| GSM Arena

Az iFixit egyértelműen kijelentette, hogy az Apple iPhone 12 kameráit csak hivatalos Apple technikusok cserélhetik ki.

Amikor anno az Apple ujjlenyomat-olvasót tett az iPhone 5s-be, lehetetlenné tette a cserét nem hivatalos szervizeknek, mivel egy hamis olvasó megkerülheti a biztonságot. Ám az évek során egyre több alkatrészt vált nehézkessé cserélni.

Az iPhone 12 szétszedése és tesztelése során az iFixit megállapította, hogy a kamera kivétele és egy másik telefon azonos moduljával történő cseréje komoly problémákat okoz és nem csak arra gondolunk, hogy egy kijelző csere után hibaüzenetet dob a telefon.

Nem lehet fusiban kicserélni az iPhone 12 kameráit

Nem, ez inkább hibának tűnik. A kamera működik, de állandó problémákat vet fel: egyes kameramódok nem működnek és az ultraszéles fényképezőgép nem hajlandó bekapcsolni fotó módban. Furcsa módon a videóknál remekül működik.

[embedded content]

Még furcsább, hogy ugyanezt a cserét az Apple iPhone 12 Pro telefonnal gond nélkül megtehetjük, az új modul remekül működik, széles, ultraszéles, tele kamera, mindegyik, minden kamera módban tökéletesen teszi a dolgát.

[embedded content]

Az iFixit magyarázata szerint az Apple megváltoztatta az oktatási kézikönyveket. Az iPhone 12-es szériától kezdve a kijelző és a kamerák cseréjéhez egy System Configuration tool használata szükséges, amely az Apple szervereihez csatlakozik, mielőtt programozná a szervizes az új alkatrészt a megfelelő működés érdekében.

Korábban (az XR/XS generációtól kezdve) erre csak az akkumulátor cseréje esetén volt szükség. A biztonsági összetevők – az Face ID vagy az Touch ID, amelyek a kijelzőbe vannak ágyazva és külön nem módosíthatók – megváltoztatása teljesen más téma és a Security Enclave átprogramozását igényli.

[embedded content]

Hugh Jeffreys, aki a YouTube egyik legnagyobb technikai javítócsatornáját üzemelteti, ugyanazokkal a problémákkal találkozott, mint az alábbi videóban láthatja. A kamera témája 8:50-nél kezdődik, de érdekes az egész videó, amely az iPhone 12 javíthatóságának (vagy még inkább annak hiányának) mélyreható értékelése.

A cikkhez kapcsolódó linkek:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments