kedd, május 28, 2024
Home Iphone Viszlát, iPhone 12 Mini!

Viszlát, iPhone 12 Mini!

Az Apple leállította tavaly ősszel bemutatott iPhone 12 Mini gyártását, a készülék gyenge piaci teljesítménye miatt. A gyártósorok kapacitása az idén ősszel érkező új szériára fordítják.

A tajvani kutatócég, a TrendForce közölte, hogy az iPhone 12 Mini idő előtt érte el gyártási ciklusának végét, 2021 második negyedévében az Apple leállította a kis mobil gyártósorait. Bár a cupertinói cég nem fogja megerősíteni vagy cáfolni ezt, elemzők egybehangzó véleménye alapján az 5,4 hüvelykes kijelzővel szerelt kompakt 5G-s mobil nem fogyott olyan jól, mint a 12-es széria többi modellje vagy a 2020 elején revitalizált iPhone SE.

Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet ettől kezdve iPhone 12 Minit vásárolni, az Apple a már legyártott készletet továbbra is árulni fogja, a kínálatból nem kerül ki a mobil és az eddig kiszivárgott információk alapján 

NEM ADJA FEL AZ APPLE, A 2021-ES IPHONE-OK KÖZÖTT IS LESZ MINI VÁLTOZAT.

Az iPhone 13-as széria – melyet vélhetően nem is 13-nak, hanem 12S-nek vagy iPhone (2021)-nek nevez majd el az Apple – tagjai között is ott lesz ismét egy miniatűr változat, mely méreteiben szinte megegyezik majd a 12 Minivel.

Az internetre kiszivárogtak fotók az idei iPhone-széria dummy modelljeiről, vagyis olyan használhatatlan készülékmodellekről, melyeket a tok- és egyéb kiegészítőgyártók kapnak, hogy a készülékek ősz eleji premierjére elő tudják készíteni kínálatukat.

Kamerában és akkuban combos lesz az idei iPhone

A pletykák és nyilvánosságra került dokumentumok adatai alapján az idén ősszel debütáló iPhone-ok nagyobb kameraszenzorokat, vele együtt pedig szenzorszintű képstabilizálást kaphatnak a széles és az ultraszéles kamera esetén, melyhez szükség van az eddiginél nagyobb dudorra a hátlapon.

A kamerasziget méretének növekedése mellett a telefonok háza is vastagodik majd, hogy a 12-es szériánál nagyobb akkumulátornak adjon helyet. A nagyobb aksira a 120Hz-es képfrissítési rátával rendelkező kijelző miatt lesz szükség. Igaz, a pletykák szerint csak a Pro utótaggal ellátott modellek privilégiuma lesz a magas képfrissítés.

Az eddigi információk alapján az új szérián a notch mérete is változik majd, állítólag az Apple-nek sikerült egymáshoz közelebb pakolni több szenzort, és felére csökkenteni a lézeres arcfelismerő rendszer működéséért felelő VCSEL méretét.

Android fronton sem kaptak rá az apró mobilokra

2020 végén az iPhone 12 Mini bemutatkozását követően kérdés volt, hogy követik-e az androidos készülékeket gyártó cégek az Apple-t, sokan a kis méretű okostelefonok reneszánszát vizionálták.

Bár próbálkoztak a gyártók, jelentős fellendülés nem indult. Az iPhone 12 Mini egyetlen igazi alternatívájának az Asus Zenfone 8 tekinthető, bár 5,9 hüvelykes kijelzőjével még ez is nagyobb az almás mobilnál és előbbi csak 4G hálózaton képes működni.

Kis telefonnak számítható még a Samsung által kínált Galaxy S21 5G, illetve a Sony szintén 5G-s mobilja, az Xperia 5 III. Ezen androidos mobilok közül a Galaxy S21 5G van legrégebb óta piacon, a Samsung negyedéves jelentése szerint sikerrel, ugyanis utoljára 2014-ben elért nyereséget hozott vele össze a gyártó.

Megkeresésünkre az Asus magyarországi képviselete elmondta, itthon a Zenfone 8-ra irányuló kereslet hét-nyolcszorosa a cég előző generációs, jóval nagyobb méretű készülékéhez képest. A cég szerint a fogadtatás felhasználói oldalról is pozitív, az európai régióban húszezres darabszámban adtak el a kicsi csúcsmobilból. 

Igaz, ezt a cég jó eredményként jegyzi, de ha megnézzük a teljes mobilpiaci kínálatot, láthatjuk, hogy a Zenfone 8 így sem húzta fel a tajvani gyártót a legnagyobbak közé.

 Ez pedig azt bizonyítja, hogy

Az évek óta nagy méretű kijelzővel szerelt mobilok között rizikós kicsi telefont gyártani, nem akarnak a gyártók kockáztatni.

Bár a mobiltelefonokkal foglalkozó fórumokon és egyéb kommentszekciókban mindig látni olyanokat, akik a kicsi méretű mobilokra esküsznek, az eladási adatok az iPhone 12 Mini és a Zenfone 8 példáján át azt mutatják, hogy a vásárlók tömege ma már nem akar akkora mobilt, ami még öt-hat éve átlagosnak számított.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments