vasárnap, május 26, 2024
Home Apple hírek A Ford leigazolta az Apple szupertitkos autós projektjének vezetőjét

A Ford leigazolta az Apple szupertitkos autós projektjének vezetőjét

A szakember új pozíciójában a fejlett technológiák és beágyazott rendszerek vezetőjeként fog tevékenykedni.

A Ford Motor kedden közölte, hogy felvette a Tesla és az Apple korábbi vezetőjét, Doug Fieldet, hogy vezesse a feltörekvő technológiai erőfeszítéseket, amelyek a Ford+ fordulatot hozó tervének egyik fő fókuszpontját képezik.

Field – aki a Tesla Model 3 fejlesztését vezette – legutóbb az Apple-nél a különleges projektek alelnökeként dolgozott, és állítólag a technológiai óriás Titan autós projektjét is irányította. A megszerzése jelentős előrelépés a Ford számára, de nagy csapás az Apple-nek és titkos autós projektjének, amelynek létezését a vállalat még nem erősítette meg.

„Azt hiszem, minden olyan esetben, amikor elveszítesz egy nagyra becsült, tapasztalt vezetőt, aki – amennyire tudjuk – valóban az Apple autóipari erőfeszítéseit irányította, az csapás minden vállalat számára” – mondta Toni Sacconaghi, a Bernstein elemzője a CNBC-nek.

Az Apple egy e-mailben küldött nyilatkozatban azt közölte: „Hálásak vagyunk Dougnak a hozzájárulásáért, amelyet az Apple-nek nyújtott, és minden jót kívánunk neki a következő fejezethez.”

A Ford pedig arról adott ki információt, hogy Field új pozíciójában a fejlett technológiák és beágyazott rendszerek vezetőjeként fog tevékenykedni. Ő fogja vezetni a Ford járművezérlését, a vállalati csatlakoztathatóságot, a funkciókat, az integrációt és a validálást, az architektúrát és a platformot, a vezetőtámogató technológiát és a digitális mérnöki eszközöket fejlesztő részleget.

„Nagyon örülünk, hogy Doug a Fordot választotta, és segít megírni ennek a nagyszerű vállalatnak a következő csodálatos fejezetét” – mondta Jim Farley, a Ford vezérigazgatója. Ez az új korszak az állandó ügyfélkapcsolatokról és a folyamatosan javuló felhasználói élményekről szólhat majd a tervek szerint.

Field legutóbbi Apple-nél töltött időszaka egyes iparági bennfentesek szerint azt jelentette, hogy a vállalat ismét a járműtervezésre helyezi a hangsúlyt, miután a vállalat újra az autonóm vezetés szoftverére összpontosította erőfeszítéseit. A szakember azonban nem volt hajlandó beszélni az Apple-nél végzett munkájáról, de elárulta, hogy „semmi sem akadályoz meg abban, hogy teljes mértékben részt vegyek a Fordnál”, amikor arról kérdezték, hogy korábbi munkaadója titoktartási szerződést íratott-e alá vele.

Field elmondta, hogy azután döntött úgy, hogy csatlakozik a Fordhoz, miután beszélt a vállalat vezetőivel, és rájött, hogy „mély vágy” van bennük az autóipar átalakítására, különösen az összekapcsolt járművekkel. Az összekapcsolt járművek kulcsfontosságú részét képezik a Ford új fordulat tervének, amelynek célja, hogy az autógyártót úgy pozícionálja újra, hogy a szoftveres szolgáltatások révén több visszatérő bevételt termeljen.

Farley „vízválasztó pillanatnak” nevezte Field felvételét a Ford számára. Ez azt követően történt, hogy Bill Ford, a társaság elnöke a CNBC-nek elmondta, hogy az autógyártó új vezetőket fog bejelenteni Farley vezetői csapatába.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments