Home Apple hírek A Ford leigazolta az Apple szupertitkos autós projektjének vezetőjét

A Ford leigazolta az Apple szupertitkos autós projektjének vezetőjét

A szakember új pozíciójában a fejlett technológiák és beágyazott rendszerek vezetőjeként fog tevékenykedni.

A Ford Motor kedden közölte, hogy felvette a Tesla és az Apple korábbi vezetőjét, Doug Fieldet, hogy vezesse a feltörekvő technológiai erőfeszítéseket, amelyek a Ford+ fordulatot hozó tervének egyik fő fókuszpontját képezik.

Field – aki a Tesla Model 3 fejlesztését vezette – legutóbb az Apple-nél a különleges projektek alelnökeként dolgozott, és állítólag a technológiai óriás Titan autós projektjét is irányította. A megszerzése jelentős előrelépés a Ford számára, de nagy csapás az Apple-nek és titkos autós projektjének, amelynek létezését a vállalat még nem erősítette meg.

“Azt hiszem, minden olyan esetben, amikor elveszítesz egy nagyra becsült, tapasztalt vezetőt, aki – amennyire tudjuk – valóban az Apple autóipari erőfeszítéseit irányította, az csapás minden vállalat számára” – mondta Toni Sacconaghi, a Bernstein elemzője a CNBC-nek.

Az Apple egy e-mailben küldött nyilatkozatban azt közölte: “Hálásak vagyunk Dougnak a hozzájárulásáért, amelyet az Apple-nek nyújtott, és minden jót kívánunk neki a következő fejezethez.”

A Ford pedig arról adott ki információt, hogy Field új pozíciójában a fejlett technológiák és beágyazott rendszerek vezetőjeként fog tevékenykedni. Ő fogja vezetni a Ford járművezérlését, a vállalati csatlakoztathatóságot, a funkciókat, az integrációt és a validálást, az architektúrát és a platformot, a vezetőtámogató technológiát és a digitális mérnöki eszközöket fejlesztő részleget.

“Nagyon örülünk, hogy Doug a Fordot választotta, és segít megírni ennek a nagyszerű vállalatnak a következő csodálatos fejezetét” – mondta Jim Farley, a Ford vezérigazgatója. Ez az új korszak az állandó ügyfélkapcsolatokról és a folyamatosan javuló felhasználói élményekről szólhat majd a tervek szerint.

Field legutóbbi Apple-nél töltött időszaka egyes iparági bennfentesek szerint azt jelentette, hogy a vállalat ismét a járműtervezésre helyezi a hangsúlyt, miután a vállalat újra az autonóm vezetés szoftverére összpontosította erőfeszítéseit. A szakember azonban nem volt hajlandó beszélni az Apple-nél végzett munkájáról, de elárulta, hogy “semmi sem akadályoz meg abban, hogy teljes mértékben részt vegyek a Fordnál”, amikor arról kérdezték, hogy korábbi munkaadója titoktartási szerződést íratott-e alá vele.

Field elmondta, hogy azután döntött úgy, hogy csatlakozik a Fordhoz, miután beszélt a vállalat vezetőivel, és rájött, hogy “mély vágy” van bennük az autóipar átalakítására, különösen az összekapcsolt járművekkel. Az összekapcsolt járművek kulcsfontosságú részét képezik a Ford új fordulat tervének, amelynek célja, hogy az autógyártót úgy pozícionálja újra, hogy a szoftveres szolgáltatások révén több visszatérő bevételt termeljen.

Farley “vízválasztó pillanatnak” nevezte Field felvételét a Ford számára. Ez azt követően történt, hogy Bill Ford, a társaság elnöke a CNBC-nek elmondta, hogy az autógyártó új vezetőket fog bejelenteni Farley vezetői csapatába.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Most Popular

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Ettől félt az Apple: az EU-ban kötelező lesz az USB-C a mobilokon | 24

Az Európai Bizottság sajtóközleményben jelentette be, hogy előterjesztik azt az új jogszabályt, ami megszabná a telefongyártók számára, hogy egységesen USB-C töltőporttal lássák el az...

Brüsszel ma dönt az iPhone-töltők sorsáról – Napi.hu

Az Európai Bizottság csütörtökön javaslatot terjeszt elő arra vonatkozóan, hogy az elektronikus eszközök gyártói egységes töltőket forgalmazzanak mobiltelefonokhoz, táblagépekhez, kamerákhoz és fejhallgatókhoz –...

Recent Comments