csütörtök, június 20, 2024
Home Apple hírek A Huawei dobhatja piacra az első Android telefont "dinamikus szigettel"

A Huawei dobhatja piacra az első Android telefont „dinamikus szigettel”

Az Apple által tavaly ősszel bevezetett dinamikus sziget, ami az iPhone 14 Pro modellekben érhető el, sokak szerint egy eléggé túlértékelt funkció, kevés való haszna van, ugyanakkor egyes androidos gyártók mégis megpróbálkozhatnak hasonlóval. A Huawei állítólag már dolgozik a saját megoldásán, amely nemsokára debütálhat a Nova 11 szériában.

Igazából annyira nem meglepő, hogy a Huawei lehet az egyik úttörője ennek a megoldásnak az Android készülékek körében, hiszen nekik már eddig is számos telefonjuk volt, ami egy egyszerű kameralyuk helyett széles, kapszula alakú kivágással rendelkezett. Így már csak arra van szükség, hogy az Apple-höz hasonlóan valamilyen szoftveres funkciókat alakítsanak ki a sziget hasznossá tételére.

Friss információk szerint már javában készülnek a Nova 11 széria tagja, amelyek közül legalább az egyik modell egy középre igazított, széles kivágással bír, vagyis hasonlóan nézhet majd ki a kijelző kialakítása, mint az iPhone 14 Pro modellek esetében. Mondjuk jó esély van rá, hogy a Huawei nem lapos, hanem hajlított panelt alkalmaz.

Egyébként a Xiaomival kapcsolatban is vannak hasonló hírek, a Civi 2-ben már jelenleg is megtalálható a kapszula alakú sziget, és állítólag erre a mobilra épül majd a Xiaomi 13 Lite, ami Európában is megjelenhet. Arról viszont egyelőre nem hallani, hogy a Xiaomi bármiféle szoftveres funkciókkal is készülne, így lehetséges, hogy a Huawei lesz az első androidos gyártó, amely az Apple megoldását “lemásolja”.

Visszatérve a Nova 11 mobilokra, a hírek szerint ez a “dinamikus szigettel” ellátott változat (valószínűleg a Pro modell) valamilyen Snapdragon 8-as szériába tartozó hardverrel érkezik (8+ Gen 1 vagy 8 Gen 2), ami azt jelenti, hogy egy felső kategóriás ajánlattal lesz dolgunk. A korlátozások miatt persze az 5G-ről sajnos ezúttal is le kell majd mondani.

Ezeken kívül csak annyit hallani a telefonokról, hogy a kameráik megkapják a Huawe saját XMAGE márkajelzését, vagyis várhatóan nagy hangsúlyt kap a fotózás és a videózás.

A Huawei Nova 11 mobilok bemutatójának dátumát még nem leplezte le a gyártó, de mindenképpen az év első felében számíthatunk a készülékek érkezésére.

Forrás, Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments