kedd, július 5, 2022
Home Apple hírek A kriptovalutákról és az NFT-kről is beszélt Tim Cook, az Apple vezérigazgatója

A kriptovalutákról és az NFT-kről is beszélt Tim Cook, az Apple vezérigazgatója

Egy interjúban fejtette ki véleményét a két trendről. Az egyikben még ő is érintett.

Online konferencia sorozatot indított a The New York Times, ahol színészekkel, üzletemberekkel és sok más érdekes személlyel beszélget Andrew Ross Sorkin, a magazin szerkesztője. A két napos esemény során többek között Tim Cook is vendége volt, akivel több olyan témát is érintettek, amikről eddig nem sokat árult el az Apple CEO-ja.

A cupertinói cég vezérigazgatója, aki egyébként kifejezetten bízik az AR jövőjében, a kriptovalutákról és az NFT piacról is elmondta a véleményét.

Mikor Sorkin szóbahozta az újfajta fizetőegységeket, Cook válaszán érződött, nem most először kell foglalkoznia ezzel a témával.

“Ez valami olyasmi, amit folyamatosan figyelünk, de semmilyen bejelentéssel nem készülünk ezzel kapcsolatban. […] Nem fektetném kriptóba [az Apple pénzét], de nem azért, mert a saját pénzemmel nem tenném ezt, hanem azért, mert nem hinném, hogy akik Apple részvényeket vesznek, ki akarják tenni a kriptovaluta piac veszélyeinek a vagyonukat.”

Tim Cook, miközben céges szinten sokkal megfontoltabban gondolkodik, magánemberként rendelkezik ilyen fizetőegységekkel is, ami szerinte fontos, hiszen ezáltal színesedik a portfoliója.

Az NFT-kkel kicsit óvatosabb volt az Apple vezérigazgatója, ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, érdekesnek véli a koncepciót, de még sok időre van szükség, hogy egy mainstream ember figyelmét is felkeltsék az NFT-k.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments