csütörtök, január 20, 2022
Home Apple hírek A kriptovalutákról és az NFT-kről is beszélt Tim Cook, az Apple vezérigazgatója

A kriptovalutákról és az NFT-kről is beszélt Tim Cook, az Apple vezérigazgatója

Egy interjúban fejtette ki véleményét a két trendről. Az egyikben még ő is érintett.

Online konferencia sorozatot indított a The New York Times, ahol színészekkel, üzletemberekkel és sok más érdekes személlyel beszélget Andrew Ross Sorkin, a magazin szerkesztője. A két napos esemény során többek között Tim Cook is vendége volt, akivel több olyan témát is érintettek, amikről eddig nem sokat árult el az Apple CEO-ja.

A cupertinói cég vezérigazgatója, aki egyébként kifejezetten bízik az AR jövőjében, a kriptovalutákról és az NFT piacról is elmondta a véleményét.

Mikor Sorkin szóbahozta az újfajta fizetőegységeket, Cook válaszán érződött, nem most először kell foglalkoznia ezzel a témával.

“Ez valami olyasmi, amit folyamatosan figyelünk, de semmilyen bejelentéssel nem készülünk ezzel kapcsolatban. […] Nem fektetném kriptóba [az Apple pénzét], de nem azért, mert a saját pénzemmel nem tenném ezt, hanem azért, mert nem hinném, hogy akik Apple részvényeket vesznek, ki akarják tenni a kriptovaluta piac veszélyeinek a vagyonukat.”

Tim Cook, miközben céges szinten sokkal megfontoltabban gondolkodik, magánemberként rendelkezik ilyen fizetőegységekkel is, ami szerinte fontos, hiszen ezáltal színesedik a portfoliója.

Az NFT-kkel kicsit óvatosabb volt az Apple vezérigazgatója, ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, érdekesnek véli a koncepciót, de még sok időre van szükség, hogy egy mainstream ember figyelmét is felkeltsék az NFT-k.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Hamarosan indulhat az 5G-s iPhone SE gyártása

Egy friss szivárgás egész pontos menetrendet vázolt fel a készülék piaci rajtja kapcsán. Hónapok óta özönlenek a pletykák arról, hogy az Apple már az...

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát A Momentum ifjú politikusa...

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és...

Vadonatúj Mac Pro számítógépet dobhat piacra év végén az Apple – Liner.hu

Tavaly ősszel bemutatásra kerültek a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal ellátott csúcslaptopok, idén pedig tovább bővülhet a cupertinóiak...

Recent Comments