vasárnap, február 5, 2023
Home Apple hírek A kriptovalutákról és az NFT-kről is beszélt Tim Cook, az Apple vezérigazgatója

A kriptovalutákról és az NFT-kről is beszélt Tim Cook, az Apple vezérigazgatója

Egy interjúban fejtette ki véleményét a két trendről. Az egyikben még ő is érintett.

Online konferencia sorozatot indított a The New York Times, ahol színészekkel, üzletemberekkel és sok más érdekes személlyel beszélget Andrew Ross Sorkin, a magazin szerkesztője. A két napos esemény során többek között Tim Cook is vendége volt, akivel több olyan témát is érintettek, amikről eddig nem sokat árult el az Apple CEO-ja.

A cupertinói cég vezérigazgatója, aki egyébként kifejezetten bízik az AR jövőjében, a kriptovalutákról és az NFT piacról is elmondta a véleményét.

Mikor Sorkin szóbahozta az újfajta fizetőegységeket, Cook válaszán érződött, nem most először kell foglalkoznia ezzel a témával.

“Ez valami olyasmi, amit folyamatosan figyelünk, de semmilyen bejelentéssel nem készülünk ezzel kapcsolatban. […] Nem fektetném kriptóba [az Apple pénzét], de nem azért, mert a saját pénzemmel nem tenném ezt, hanem azért, mert nem hinném, hogy akik Apple részvényeket vesznek, ki akarják tenni a kriptovaluta piac veszélyeinek a vagyonukat.”

Tim Cook, miközben céges szinten sokkal megfontoltabban gondolkodik, magánemberként rendelkezik ilyen fizetőegységekkel is, ami szerinte fontos, hiszen ezáltal színesedik a portfoliója.

Az NFT-kkel kicsit óvatosabb volt az Apple vezérigazgatója, ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, érdekesnek véli a koncepciót, de még sok időre van szükség, hogy egy mainstream ember figyelmét is felkeltsék az NFT-k.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Kétségbeesetten keresi a gazdáját 150 milliárd dollár

A bulinak vége, a kijózanodás is megvolt, a másnaposságon is túl vagyunk. Na és most hogyan tovább? – ezzel a mérsékelten költői képpel festették...

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Recent Comments