szombat, július 20, 2024
Home Apple hírek A kriptovalutákról és az NFT-kről is beszélt Tim Cook, az Apple vezérigazgatója

A kriptovalutákról és az NFT-kről is beszélt Tim Cook, az Apple vezérigazgatója

Egy interjúban fejtette ki véleményét a két trendről. Az egyikben még ő is érintett.

Online konferencia sorozatot indított a The New York Times, ahol színészekkel, üzletemberekkel és sok más érdekes személlyel beszélget Andrew Ross Sorkin, a magazin szerkesztője. A két napos esemény során többek között Tim Cook is vendége volt, akivel több olyan témát is érintettek, amikről eddig nem sokat árult el az Apple CEO-ja.

A cupertinói cég vezérigazgatója, aki egyébként kifejezetten bízik az AR jövőjében, a kriptovalutákról és az NFT piacról is elmondta a véleményét.

Mikor Sorkin szóbahozta az újfajta fizetőegységeket, Cook válaszán érződött, nem most először kell foglalkoznia ezzel a témával.

„Ez valami olyasmi, amit folyamatosan figyelünk, de semmilyen bejelentéssel nem készülünk ezzel kapcsolatban. […] Nem fektetném kriptóba [az Apple pénzét], de nem azért, mert a saját pénzemmel nem tenném ezt, hanem azért, mert nem hinném, hogy akik Apple részvényeket vesznek, ki akarják tenni a kriptovaluta piac veszélyeinek a vagyonukat.”

Tim Cook, miközben céges szinten sokkal megfontoltabban gondolkodik, magánemberként rendelkezik ilyen fizetőegységekkel is, ami szerinte fontos, hiszen ezáltal színesedik a portfoliója.

Az NFT-kkel kicsit óvatosabb volt az Apple vezérigazgatója, ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, érdekesnek véli a koncepciót, de még sok időre van szükség, hogy egy mainstream ember figyelmét is felkeltsék az NFT-k.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments