szerda, június 19, 2024
Home Apple hírek A Microsoft leállítja az ipari metaverzum csapatát egy bejelentés miatt

A Microsoft leállítja az ipari metaverzum csapatát egy bejelentés miatt

A technológiai óriás Microsoft bezárta Industrial Metaverse Core csapatát, egy négy hónapos kezdeményezést, amelyet azért hoztak létre, hogy segítse az ügyfeleket a metaversum ipari környezetben történő használatában.

A Microsoftnál belsőleg Project Bonsai néven ismert, 2022 októberében indult Industrial Metaverse Core csapat hivatalosan is megszűnik – jelentette a The Information, az információ forrásaként egy „az ügyet közvetlenül ismerő személyre” hivatkozva.

A csapat azon dolgozott, hogy a mesterséges intelligencia és a digitális technológiák felhasználásával hogyan lehetne lehetővé tenni a felhasználók közötti interakciót optimalizált eszközök, helyek, fizikai javak berendezések és folyamatok segítségével. A Microsoft a hírek szerint mintegy 100, a projekten dolgozó alkalmazottat is elbocsátott annak az egész vállalatra kiterjedő tervnek a részeként, amelynek keretében 10 ezer alkalmazottól válnak meg.

A technológiai óriás mostani lépését állítólag a prioritások megváltozása indokolta. A Microsoft mostantól a rövidebb távú projektekre akar összpontosítani azokkal szemben, amelyeknek hosszabb időre van szükségük a bevételek generálásához. A Microsoft Industrial Metaverse Core csapata már több nagy ügyfelet is megnyert az ipari metaverzum térben, köztük a Coca-Colát és a Mercedes Benzt. Ennek ellenére a projektet leállították. A Microsoft azonban közölte, hogy továbbra is elkötelezett marad, és biztosította az ügyfeleket, hogy nem változik a támogatás módja, amit a vállalat nyújt.

„A Microsoft továbbra is elkötelezett az ipari metaverzum mellett. Fókuszunkat az ipari metaverzum azon területeire összpontosítjuk, amelyek a legfontosabbak ügyfeleink számára, és nem fognak változást tapasztalni abban, hogy miként támogatjuk őket. A jövőben további információkat fogunk megosztani” – mondta a redmondiak szóvivője.

A Microsoft Industrial Metaverse Core csapatának megszűnéséről szóló híreket megelőzően a techóriás által felvásárolt AltspaceVR közösségi virtuális valóság platform, az AltspaceVR bejelentette, hogy március 10-én leáll. „Ahogy a jövőbe tekintünk, úgy látjuk, hogy a VR lehetőségei a fogyasztókon túl az üzleti életre is kiterjednek, és most még nagyobb célunk van: a metaverzumban az immerzív élmények nyitottabb, elérhetőbb és biztonságosabb változata” – áll az AltspaceVR közleményében.

„Ennek elérése érdekében meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy 2023. március 10-én leállítjuk az AltspaceVR platformot, és a Microsoft Mesh által támogatott immerzív élmények támogatására helyezzük át a hangsúlyt” – tette hozzá a közlemény.

Különböző iparágak nagy nevei már megmártóztak a metaverzumban, amelyet ágazatként 2022-ben 100,27 milliárd dollárra értékeltek, és az előrejelzések szerint 2029-re exponenciálisan, 1527,55 milliárd dollárra nő az értéke. Bár az iparág még gyerekcipőben jár, az Amazon, az Alphabet és a Meta (korábban Facebook), az NVIDIA és az Apple óriáscégek (és sokan mások) nagy összegeket fektettek saját metaverzum platformjaik kiépítésébe – írja az IB Times.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments