péntek, június 21, 2024
Home Iphone Állítólag annyira nem veszik az új iPhone-t, hogy máris vissza kellett fogni...

Állítólag annyira nem veszik az új iPhone-t, hogy máris vissza kellett fogni a gyártását

Néhány napja még sikert jósoltak az elemzők az új iPhone SE-nek, egy újabb forrás szerint viszont nem indult erősen az értékesítés.

Az Apple a hónap elején mutatta be a jóárasított mobilja, az iPhone SE legújabb generációját, ami a várakozásoknak megfelelően csak az 5G-s A15 Bionic processzorral, 1 GB memóriával és egy valamivel izmosabb akkuval licitált rá a 2020-ban piacra dobott elődjére.

Habár a tajvani DigiTimes nemrég két elemzőt is idézett, akik szerint akár 30 millió is fogyhat majd a budget készülékből, most napvilágot látott egy újabb jelentés, mely szerint a frissített iPhone SE olyan gyengén fogy, hogy máris fékezni kell a gyártósorokat.

Az információ forrása az iparági elemző Ming-Chi Kuo, aki hagyományosan pontosabb előrejelzésekkel szokott szolgálni, mint a kevésbé megbízható források közt számon tartott DigiTimes. Kuo úgy tudja, hogy a várakozásaiban csalódó Apple már értesítette is a partnereit a célszámok csökkentéséről. A szakértő így most arra számít, hogy a korábban jósolt 25-30 millió helyett csak 15-20 millió SE találhat gazdára az idén.

Kuo szerint a helyzetről az is árulkodik, hogy a vadonatúj mobilból bőven van készleten, ami nem gyakori az Apple termékeinél, pláne nem ezekben a chiphiányos időkben. A magyar webshopba látogatva cikkünk írásakor valóban úgy találtuk, hogy mindössze 10 nappal az értékesítés kezdete után az iPhone SE  azonnal rendelkezésre áll, bármely színben és tárhellyel.

Könnyen lehet tehát, hogy az almás logó sármja ezúttal már nem cipeli majd el a hátán a 2014-es iPhone 6-ig visszavezethető dizájnt, ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy sok gyártó még a 15-20 milliós eladásnak is nagyon örülne, bármely modelljénél. Csak hogy érezzük az arányokat: a Samsung népmodellnek szánt mobiljából, a Galaxy S20 Fan Editionből kb. 10 millió példányt sikerült eladni 2020 vége óta, amivel tavaly a piacvezető Samsung egyik legsikeresebb modelljének bizonyult.

A Nikkei Asia egyébként nemrég arról számolt be, hogy az Apple-nek a szeptemberben bemutatott iPhone 13 gyártását is vissza kellett fognia, ám ennek hátterében a kereslet természetes, szezonális ingadozása állhat.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments