szerda, február 28, 2024
Home Apple hírek Saját játékkonzolt akar piacra dobni az Apple?

Saját játékkonzolt akar piacra dobni az Apple?

Új kihívót kaphat a Sony és a Microsoft az almás vállalat képében.

A számítógépek, okostelefonok, tabletek és okosórák mellett a videojáték-ipar sem ismeretlen terület az Apple számára, hiszen az almás csapatnak is van saját előfizetéses szolgáltatása, amelyen keresztül különféle játékokat érhetnek el az iOS-tulajok.

Habár a PC-s és konzolos játékosoknak valószínűleg nem nyújt sok érdekességet az Apple Arcade, lehet, hogy a jövőben mégis sikerülhet ezeket a táborokat is megszólítania a vállalatnak.

Tajvani pletykák alapján az Apple megkörnyékezett fejlesztőket és hardvergyártókat, méghozzá állítólag azért, hogy arról konzultáljon velük, hogyan lehetne egy vadonatúj játékkonzolt létrehozni, vagy az Apple TV-t átalakítani erre a célra. Elvileg a Ubisoft és a Capcom is ellátta tanácsokkal az almásokat a konzolpiacot illetően, de ebből persze még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen előfordulhat, hogy az előzetes információgyűjtés ellenére nem valósulnak meg a tervek.

Korábban egyébként az a hír járta, hogy az Apple xboxos mérnököket akart megszerezni magának egy konzolfeleség megépítéséhez, és a jelek szerint a vállalat nem kifejezetten egy szimplán cloud gamingre alkalmas eszközt csinálna magának, hanem dedikált hardvereket pakolna a saját dobozkájába.

Kérdéses, hogy mekkora sikere lenne egy esetleges új konzolnak, ha az Apple hírhedt árazásával kerülne a piacra, de jó eséllyel azért erre is volna kereslet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha a PC, hardver, mobil, okoseszköz, vagy bármilyen geek téma mozgat, itt a helyed!

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments