szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Saját játékkonzolt akar piacra dobni az Apple?

Saját játékkonzolt akar piacra dobni az Apple?

Új kihívót kaphat a Sony és a Microsoft az almás vállalat képében.

A számítógépek, okostelefonok, tabletek és okosórák mellett a videojáték-ipar sem ismeretlen terület az Apple számára, hiszen az almás csapatnak is van saját előfizetéses szolgáltatása, amelyen keresztül különféle játékokat érhetnek el az iOS-tulajok.

Habár a PC-s és konzolos játékosoknak valószínűleg nem nyújt sok érdekességet az Apple Arcade, lehet, hogy a jövőben mégis sikerülhet ezeket a táborokat is megszólítania a vállalatnak.

Tajvani pletykák alapján az Apple megkörnyékezett fejlesztőket és hardvergyártókat, méghozzá állítólag azért, hogy arról konzultáljon velük, hogyan lehetne egy vadonatúj játékkonzolt létrehozni, vagy az Apple TV-t átalakítani erre a célra. Elvileg a Ubisoft és a Capcom is ellátta tanácsokkal az almásokat a konzolpiacot illetően, de ebből persze még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen előfordulhat, hogy az előzetes információgyűjtés ellenére nem valósulnak meg a tervek.

Korábban egyébként az a hír járta, hogy az Apple xboxos mérnököket akart megszerezni magának egy konzolfeleség megépítéséhez, és a jelek szerint a vállalat nem kifejezetten egy szimplán cloud gamingre alkalmas eszközt csinálna magának, hanem dedikált hardvereket pakolna a saját dobozkájába.

Kérdéses, hogy mekkora sikere lenne egy esetleges új konzolnak, ha az Apple hírhedt árazásával kerülne a piacra, de jó eséllyel azért erre is volna kereslet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha a PC, hardver, mobil, okoseszköz, vagy bármilyen geek téma mozgat, itt a helyed!

Most Popular

Indul a SkyShowtime – mit nézhetsz az új streamingszolgáltatón?

A SkyShowtime február 14-től lesz elérhető Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ígéretek szerint változatos, lenyűgöző szórakozási lehetőséget nyújt rendkívül...

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments