szerda, június 19, 2024
Home Macbook Az Apple bemutatta a minden eddiginél erősebb MacBook Pro modelleket

Az Apple bemutatta a minden eddiginél erősebb MacBook Pro modelleket

Megérkeztek az M2 Pro és M2 Max lapkákkal szerelt új, 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro modellek.

Az Apple minden különösebb felhajtás nélkül, január 17-én délután bejelentett az új MacBook Pro modelleket: a 14 és 16 hüvelykes laptopok a legújabb M2 Pro és Max chipeket kapták meg. Az előrendelés már el is indult, a kiszállítás pedig már a jövő héten megkezdődik – hazánkban is.

Az Apple egyik új lapkája az M2 Pro, ami már 12 magos CPU-val és 19 magos GPU-val is elérhető: az Apple ígérete szerint ez 20 százalékos teljesítménynövekedést biztosít a 10 magos M1 Pro chiphez képest, illetve gyorsabb feldolgozási sebességet garantál az olyan tartalomgyártó szoftverek esetében, mint például a Photoshop. A világ legerősebb és leghatékonyabb chipjeként bemutatott M2 Max pedig a 12 magos CPU mellé elérhető 38 magos GPU-val is, ami ráadásul támogatja a 96 GB-ra bővített egyesített memóriát. A gyártó szerint ez a lapka 30 százalékkal gyorsabban birkózik meg a vizuális effektekhez vagy a gépi tanuláshoz kapcsolódó feladatokkal.

Az Apple a 14 hüvelykes modellnél alapból három változatot ajánl fel: ebből kettő M2 Pro lapkával (10 magos CPU/16 magos GPU vagy 12 magos CPU/19 magos GPU) érkezik, míg a harmadik egy M2 Max chippel (12 magos CPU/30 magos GPU) rendelhető meg.

16 hüvelyknél kezdésnek szintén három változat érhető el: kettőbe ugyanaz az M2 Pro került (12 magos CPU/19 magos GPU, 16 GB RAM), csak a háttértár különbözik (512 GB vagy 1 TB), míg a harmadiknál ott az M2 Max chip 12 magos CPU-val és 38 magos GPU-val, illetve 32 GB egyesített memóriával. A konfigurálás lehetősége persze most is elérhető az összes modellnél, így akár a 14 hüvelykes modell is kérhető a legerősebb M2 Max variánssal és 96 GB egyesített memóriával.

Újdonság továbbá, hogy az új MacBook Pro modellek aksija akár 22 órán át is bírja a strapát, adott a Wi-Fi 6E támogatás, illetve a sorozat életében először a HDMI már támogatja a 8K felbontást is.

A legolcsóbb 14 hüvelykes modell ára Magyarországon 999 990 forint, míg a 16 hüvelykes kiszerelés 1 249 990 forintról indul. Frissült továbbá a Mac Mini is, amiből immár érkezik M2 (8 magos CPU/10 magos GPU) és M2 Pro chippel (akár 12 magos CPU és 19 magos GPU) szerelt variáns. Utóbbiak megjelenése szintén január 24-én várható, az induló ár pedig 299 990 forint.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments