vasárnap, december 10, 2023
HomeApple hírekAz Apple elismerte, hogy gondok vannak a 800 ezer forintos monitorja kamerájával

Az Apple elismerte, hogy gondok vannak a 800 ezer forintos monitorja kamerájával

Zötyögősen indul az Apple Studio Display pályafutása, és nem is tudni, hogy mikor érkezhet a javítás.

Az Apple márciusi termékbemutatója végül nem csak a iPhone SE és az iPad Air frissítését hozta el nekünk, de egy új kompakt asztali géppel is bővült az almás repertoár, amihez egy 27 colos monitort is kaptunk.

Az Apple Studio Display 5K-s felbontással, 1 milliárd színnel és 600 nites fényerővel csábít, s habár a nanotexturált üveggel borított változatáért már 800 ezer forintot kell fizetni (a normál kivitel 660 ezer forintba kerül), még így is jóval olcsóbb, mint nagytesója, az 1,9 millió forintos Pro Display XDR.

Az első tesztek után azonban magyarázkodni kényszerültek a cupertinóiak, a Studio Display 12 megapixeles beépített kamerája ugyanis finoman szólva sem hozza az elvárt színvonalat.

A The Verge tesztelője, Nilay Patel szerint a kamera jó fényviszonyok mellett is „borzalmasan” teljesít, gyenge fényben pedig egyenesen „szánalmas” képet mutat: zajos, szemcsés és elmossa a részleteket. A The Wall Street Journal újságírója, Joanna Stern videós tesztjében simán csak „rossznak” minősítette a kamerát, a Gizmodo tesztelője pedig úgyszintén zajos, színtelen felvételekre panaszkodott.


Az Apple a tesztelőkhöz eljuttatott közleményében elismerte, hogy a kamera nem az elvárt módon működik, a cég szerint viszont szoftveres úton orvosolható a probléma. A cupertinóiak már dolgoznak a frissítésen, de egyelőre nem közölték, hogy mikor számíthatunk rá, így a Studio Display vásárlói határozatlan ideig lesznek kénytelenek együtt élni a rossz kamerával.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Recent Comments